Hoe kom ik aan de inspiratie voor artikelen die ik schrijf?

5c5f2 da81210f 8a4f 47b7 baaa d1fb67561253 - Hoe kom ik aan de inspiratie voor artikelen die ik schrijf?
Ik krijg heel vaak de vraag hoe ik aan mijn inspiratie voor het schrijven van artikels. Daarom leek het mij leuk om er een artikel aan te wijden. Zelf vind ik dit ook altijd heel erg leuk om te weten dit te weten van andere bloggers.Vandaag vertel ik een aantal manieren hoe ik op bepaalde inspiratie kom voor artikels. Lees je mee?

Het dagelijks leven:
De meeste ideeën haal ik vaak uit het dagelijks leven, dingen die ik leuk vind of zelf mee maak. Ik blog voornamelijk over dingen waar mijn hart bij ligt en wat mijn inspireert. Zo probeer ik vaak een TAG in te vullen omdat je zulke artikels heel persoonlijk kunt maken met je eigen antwoorden maar ook met foto’s of video’s.
Ik probeer mij heel erg openstellen voor jullie ondanks dat het best lastig en moeilijk is want het staat natuurlijk wel op internet en iedereen die het kan lezen, toch probeer ik veel dingen met mijn volgers en lezers te delen, niet alleen de leuke dingen in het leven maar ook de minder leuke dingen.

Enquête die ik afgenomen heb:
Nog niet zo’n lange tijd terug heb ik een enquête online gezet over mijn blog. Het waren voornamelijk vragen of wat jullie vinden van allaboutbertina.nl. Zo konden jullie aan geven wat jullie het leukste artikelen vinden om te lezen maar ook welke dingen jullie nog miste of juiste wat vaker zouden willen zien. Op deze manier probeer ik mijn blog te verbeteren en nog interessanter te maken voor mijn lezers. Jullie mening is gewoon heel belangrijk.

Inspireren artikels van andere bloggers:
Ik volg heel veel Nederlandse bloggers. Ik lees daarom heel veel verschillende artikels over verschillende onderwerpen die voor mij inspirerend zijn, dat kan zijn over beauty, lifestyle of juist een heel persoonlijk artikel van iemand. Op deze wijze komen de ideeën vaak van zelf maar ik probeer altijd wel vernieuwd en persoonlijk te maken. In een Word document heb ik al mijn ideeën staan voor toekomstige artikels en ik kan je zeggen dat die lijst enorm lang is. Ook in concepten staan er wel honderden ideeën. Vaak als ik even geen idee heb kijk ik in deze lijst en vaak komen dan de leukste artikels eruit. Laatst schreef ik een artikel met 35 blogpost ideeën. In de toekomst kunnen jullie vaker zulke artikels verwachten, want ik heb hele leuke en positieve reacties gekregen van andere bloggers die door deze lijst inspiratie kregen voor hun artikels. Super leuk want op deze manier helpen wij bloggers elkaar.

Meest gelezen artikels:
Via statistieken kan ik zien welke artikels het populairste zijn onder mijn lezers. Ook kan ik zien welke artikels het meeste worden opgeslagen via Bloglovin en op welke artikels ik de meeste comments op krijg. Ik hou ik dagelijks bij en probeer hier door te variëren met artikels zodat niet alleen beauty artikels online komen maar ook fashion of lifestyle artikels. De perfecte manier om te kijken wat jullie graag willen zien.

Beauty of fashion tends, nieuwe producten:
Ook de beauty en fashion trends spelen een rol in bepaalde artikels. Soms is een trend zo leuk dat ik daar graag een artikel aan wil wijden of wanneer er nieuwe producten uitgekomen zijn, bijvoorbeeld van Essence, Catrice of MAC, dit kan ik jullie laten weten door een  wishlist of een preview te schrijven.

 

Waar haal jij jou inspiratie vandaan? 
Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 30 maart 2016 / 07:22

  Ik krijg ook echt overal inspiratie van! Gister bijvoorbeeld toen ik een leuke mail kreeg van iemand, sprongen de ideeen voor nieuwe artikelen naar voren. Mijn concepten staan helemaal vol, en daarnaast heb ik nog een notitieboekje waar in ideeen in op schrijf. Zo komt er binnenkort een 200+ blogpost ideeen online, en misschien ook nog een 300+. Inspiratie krijgen is voor mijn geen enkel probleem. Wat ik af en toe wel lastig vind is om de juiste motivatie te vinden om deze lijst met concepten te gaan schrijven.

 2. 30 maart 2016 / 07:22

  Ik krijg ook echt overal inspiratie van! Gister bijvoorbeeld toen ik een leuke mail kreeg van iemand, sprongen de ideeen voor nieuwe artikelen naar voren. Mijn concepten staan helemaal vol, en daarnaast heb ik nog een notitieboekje waar in ideeen in op schrijf. Zo komt er binnenkort een 200+ blogpost ideeen online, en misschien ook nog een 300+. Inspiratie krijgen is voor mijn geen enkel probleem. Wat ik af en toe wel lastig vind is om de juiste motivatie te vinden om deze lijst met concepten te gaan schrijven.

 3. 30 maart 2016 / 16:14

  Wat leuk om te zien wat jou inspireert! Ik word geinspireerd door 'problemen' waar ik tegen aan loop en dat is altijd heel random. Pas had ik bijvoorbeeld zin in een muffin van de Starbucks, maar ik had niet genoeg geld. Dus ging ik op zoek naar recepten en besloot ik er een artikel over te schrijven haha! Maar soms is het ook erg lastig om inspiratie te vinden. Leuk artikel in ieder geval :).

 4. 30 maart 2016 / 16:14

  Wat leuk om te zien wat jou inspireert! Ik word geinspireerd door 'problemen' waar ik tegen aan loop en dat is altijd heel random. Pas had ik bijvoorbeeld zin in een muffin van de Starbucks, maar ik had niet genoeg geld. Dus ging ik op zoek naar recepten en besloot ik er een artikel over te schrijven haha! Maar soms is het ook erg lastig om inspiratie te vinden. Leuk artikel in ieder geval :).

 5. 30 maart 2016 / 16:44

  Wat leuk! Heel herkenbaar verhaal. Ben benieuwd wat voor leuke artikels jij in petto hebt voor je lezers.Super gaaf dat je nog meer van zulke artikels gaat maken, ben benieuwd.

 6. 30 maart 2016 / 16:44

  Wat leuk! Heel herkenbaar verhaal. Ben benieuwd wat voor leuke artikels jij in petto hebt voor je lezers.Super gaaf dat je nog meer van zulke artikels gaat maken, ben benieuwd.

 7. 30 maart 2016 / 16:46

  Wat een leuk dilemma, ik probeer zelf ook van zulke herkenbare dingen in mijn artikels te stoppen. Dat is vast een heel lekker recept geworden haha.

 8. 30 maart 2016 / 16:46

  Wat een leuk dilemma, ik probeer zelf ook van zulke herkenbare dingen in mijn artikels te stoppen. Dat is vast een heel lekker recept geworden haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge