Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer

d5b5f dsc077942b252812529 - Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer
 Een goede concealer is lastig te vinden. Hij moet goed dekkend zijn,  niet te donker maar ook niet te licht, hij moet geen lelijke wegen achter laten en hij moet natuurlijk niet te prijzig zijn. Al meer dan een jaar  is deze Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer een favoriet van mij. Een echte budget topper die je zeker een keer geprobeerd moet hebben.  Benieuwd waarom ik zo enthousiast ben over dit product? Kijk en lees snel mee!

   
624b8 dsc07798 - Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer

Essence belooft dat deze concealer door de lichtreflecterende pigmenten rode plekjes, donkere kringen en andere oneffenheden laat verdwijnen en je een frisse look moet geven. En dat alles maar liefst 16 uur lang.

De verpakking van de concealer is simpel maar clean. Links is de oude variant en recht is de nieuwe variant. Beide zien de verpakkingen er prima uit. De concealer is verkrijgbaar in twee verschillende tinten:

                    10 natural beige
                    20 soft beige
e8898 dsc077902b252812529 - Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer

 

De concealer breng je aan met een spons-vormige lipgloss applicator. Het systeem werkt prima. Wel jammer dat er ook product op de steel komt waardoor er toch product verloren gaat. Dit heeft te maken met de stopper die deze verpakking bevat. Dat is nog wel een puntje waar Essence aan kan werken in de toekomst. Vaak zijn budget foundation en concealer te waterig of juist te droog om mooi aan te kunnen brengen. Maar deze concealer  is niet te dik en niet te dun. Gewoon perfect!  Ook is de formule romig waardoor je hem makkelijk kunt blenden.

Swatches:
2e0bc dsc078032b252812529 - Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer

 

Zelf gebruik ik altijd 10 natural beige. 20 soft beige gebruik ik eigenlijk alleen in de zomer wanneer ik wat bruiner ben. Hij geeft aardig wat dekking. Maar helemaal dekkend met 1 laagje is hij niet.
Daardoor is hij wel makkelijk op te bouwen voor  als je meer coverage wilt. Zelf draag ik geen foundation en maak ik alleen gebruik van een concealer om wat oneffen weg te werken. Ik bracht concealer aan onder mijn ogen, kin, neusbrug en op een aantal onzuiverheden.

f9e68 dsc07788 - Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer

Conclusie:
Ik ben en blijf groot fan van deze budget concealer. Ongeblend ziet hij er een stuk geler uit maar eindelijk zie je niets meer van de kleur terug. Het verschil is niet heel erg opvallend maar hij  zorgt wel een frisse look als je de foto’s met elkaar vergelijkt. Hij dekt goed, brengt makkelijk aan en is makkelijk te blenden.  Heel hygiënisch is het niet omdat je het product aanbrengt met een applicator maar hey I don’t care! Als je hele erge roodheden hebt kun je het beste eerst gebruik maken van een groene concealer. Gelukkig heb ik daar niet zo vaak last van en werkt hij voor mij prima. Ook is hij prima te matchen met een foundation.  16 uur houdend is hij niet maar hij blijft wel gedurende dag prima op zijn plaats en dat is eigenlijk wat je gewoon wilt. En heb jij 16 uur lang make-up op? Ik in ieder geval niet! Ik vind het niet erg dat hij de belofte niet helemaal waar maakt. Het is gewoon een hele fijne concealer voor die paar euro. Ik blijf hem steeds opnieuw kopen, omdat ik hem gewoon zo fijn vind. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie favoriete budget concealer.

Essence Stay All Day 16H Long Lasting Concealer is te koop voor € 2,59 – Kruidvat & Trekpleister

Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 3 oktober 2016 / 20:09

  Ik gebruik deze ook vaak en ben er ook over te spreken. Zeker voor de prijs die je betaalt, krijg je waar voor je geld.

 2. 3 oktober 2016 / 20:09

  Ik gebruik deze ook vaak en ben er ook over te spreken. Zeker voor de prijs die je betaalt, krijg je waar voor je geld.

 3. 3 oktober 2016 / 21:01

  Dit is denk ik nummer 5 waar ik aan begin. Ben ook heel erg benieuwd naar de concealer van Catrice.

 4. 3 oktober 2016 / 21:01

  Dit is denk ik nummer 5 waar ik aan begin. Ben ook heel erg benieuwd naar de concealer van Catrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge