MIJN 3 FAVORIETE WORK-OUT APPS VOOR THUIS

pexels cottonbro 3927387 scaled - MIJN 3 FAVORIETE WORK-OUT APPS VOOR THUIS

Thuis sporten kan soms heel erg fijn zijn. Je kan zelf kijken wanneer je wilt trainen maar aan de andere kant kan het soms ook lastig zijn zeker wanneer je even geen motivatie hebt. Maar waar moet begin je? Welke oefeningen passen bij jouw niveau? Belangrijker nog, hoe hou je het trainen vol? Vandaag deel ik met jullie mijn 3 favoriete work-out apps die ik op dit moment zelf graag gebruik tijdens mijn dagelijkse work-out sessies. Benieuwd? Klik en lees snel mee!

De reden waarom ik begon met work-outs:

De afgelopen tijd ben ik volop bezig met work-outs. Zoals de meeste van jullie weten zit ik al een tijdje met een knie die niet goed functioneert en mij in veel dingen tegenhoud. Opgeven moment was ik het zat dat mijn knie en de pijn zoveel invloed hadden op wat ik deed en leuk vond dat ik besloot om zelf thuis aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik heel wat weken verder en het werkt! Ik kan weer renen, lopen en springen zonder pijn, ik heb zelfs afscheid kunnen nemen van mijn knieband. Kortom: beweging is belangrijk! Het is gezond, je houdt je lichaam in shape en het kan jezelf van klachten af helpen zoals bij mij. Voor wie mij goed kent weet dat sporten echt niks voor mij was en ik was echt alles behalve sportief. Ik besloot opzoek te gaan naar apps die het work-outen leuk maken maar wel wat haalbaar is op mijn niveau. Via sociaal media deel ik regelmatig mijn resultaten van de work-outs en ik kreeg al snel vragen over welke apps ik precies gebruik. Daarom leek het mij leuk om deze apps met jullie te delen en wat meer erover te vertellen. Wellicht zijn deze apps wel wat voor jou!

(kleine disclaimer: ik ben niet gevraagd of betaald om dit met jullie te delen of om deze apps te gebruiken. Ik ben gewoon zelf opzoek gegaan naar GRATIS apps en heb er heel veel geprobeerd om te kijken wat ik fijn en prettig vind. Deze apps zijn voornamelijk bedoelt voor iPhone gebruikers, geen idee of er gelijke apps zijn voor andere telefoons)

app: Fit in 30 dagen

Fit in 30 dagen is een app voor oefeningen die je thuis kunt doen. Je bent geen fitnessapparatuur of iets bij nodig. Daarnaast is het een app die voor iedereen geschikt is, vooral je net begint of al wat gevorderd bent. Deze app is ontwikkeld door een professionele fitnesstrainer die je helpt bij het verbeteren van je fit / gezondheid. Zoals de naam het zegt: de app bestaat uit 30- daagse fitnessuitdagingen, wanneer je dit volhoudt zult je enkele verschillen merken. Daarnaast biedt de app ook diverse persoonlijke schema’s aan voor sporten maar ook maaltijdschema’s. Deze worden alleen vrij gegeven wanneer je een abonnement hebt op de app. Gelukkig kom je ook al een heel eind met de gratis mogelijkheden / uitdagingen.

Er zijn buikspieren, billen en full body uitdagingen in de app, en elk is onderverdeeld in 3 niveaus, van beginners tot professionals. Alle uitdagingen bestaan dus uit 30 dagen, dus je hebt voor 30 dagen oefeningen voor bijvoorbeeld je benen en ook weer 30 dagen oefeningen voor je armen. Je kunt makkelijk je gegevens synchroniseren naar Apple Health en je prestaties delen met je vrienden via sociaal media. De app houdt je voorgang bij en je kunt een herinnering instellen wanneer het tijd is voor je work-out zodat je geen dag kunt missen en misschien net dat extra zetje geeft om te gaan sporten. Tijdens het trainen worden de oefeningen voor gedaan, er wordt aangeven hoe vaak je een oefening moet doen en ook houdt hij de tijd voor je bij. Liever muziek tijdens het trainen? Dat kan, de app bevat muziek maar je kunt hem ook koppelen met je Spotify.  De app is ontwikkelt voor zowel mannen als vrouwen. Voor wie wil shape wilt komen en blijven of wanneer je juist wat gewicht wilt verliezen. 

app: 7M Workout 

7 minute work-out is ongeveer gelijk aan de app fit in 30 dagen. De app is ontwikkelt voor mensen die eenvoudig maar op een leuke manier bezig willen zijn met bewegen. Volgens hun is uit studies geleken dat een dagelijkse training van 7 minuten de korte en snelle manier is om fit en gezond te worden. Ook deze app bestaat uit professionele trainingen die kort en effectief zijn. Net als bij de app fit in 30 dagen ben je bij deze app ook geen apparatuur nodig. Deze app bevat personal trainer met spraak en video instructies. Het is echt een app die helemaal op niveau is ontworpen het zijn beginnersvriendelijke trainingen die makkelijk uit te voeren zijn waarbij je toch gaat zweten. Maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen work-out op jouw niveau samen te stellen. Ook met deze app kun je via Apple Health je voorgang bijhouden. 

app: Workouts voor thuis 

Net als de andere twee apps bestaat deze app uit work-outs voor thuis die je dagelijks kunt doen. In deze app kun je ook aangeven welke spiergroepen je wilt trainen en ook voor deze app ben je geen verdere apparatuur nodig. Het enige verschil tussen deze app en de andere twee apps is dat deze app ook nog warming-up en stretchoefeningen heeft. Ook bij deze app worden de oefeningen voor gedaan. Ook deze app bevat een aantal gratis functies zoals een aantal sportschema’s voor bijvoorbeeld het trainen van je onder of boven lichaam maar wil je echt andere dingen trainen met een afgestemd schema dan moet je hem upgraden met een abonnement. Ook in deze app kun je je eigen schema samenstellen en je vind heel veel verschillende oefeningen. Voor de rest komt hij heel erg overeen met de andere twee apps. Dit is meer een app die je bijvoorbeeld in combinatie met een andere app gebruikt. Wel helpt deze app je naar een blokjes buik toe. Dit heb je natuurlijk niet naar een paar keer maar wanneer je langer deze trainingen volgt zult je beetje bij beetje resultaat zien. 

 

Hoe combibeer ik deze 3 apps met elkaar + mijn (belangrijke) advies aan jou!

Ik begin elke sessie met de app fit in 30 dagen. Daarvan doe ik alle uitdagingen: arm, benen, billen en volledige lichaam. Als ik daar mee klaar ben en een dag volledig heb voltooid dan ga ik verder met de app 7M Workout. Daarvan doe ik de 7M ABS work-out sessie. Heel soms pak ik nog een andere oefening mee maar dat ligt er echt aan hoe ver ik nog lichamelijk kan. Op dit moment vind ik het fijner om in plaats van de 7M Workout te kiezen voor de app Workouts voor thuis en te werken aan het schema wat ik volg voor het trainen van mijn onder en boven lichaam en dat zijn best wel veel oefeningen. Ik vind die twee apps in combinatie net even wat fijner en haalbaarder voor mezelf dan 7M Workout want die kan behoorlijk pittig zijn als je die combineert met andere oefeningen.

Het is vooral belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en jezelf een weg in te vinden wat jezelf fijn vind werken maar ook om goed te luisteren naar je lichaam. Je wilt juist de positieve effecten ervan hebben in plaats van blessures omdat je te hard van stapel bent gegaan. Daarom is het ook belangrijk om echt je rustdagen te nemen als de app het aangeeft want je spieren moeten zich kunnen herstellen om sterker te kunnen worden. Ga thuis lekker aan de slag en kijk wat jij wilt trainen en hoe ver je daarin wilt gaan. 

 

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben over het trainen of de apps. Laat je vraag gerust achter in een reactie en dan probeer ik daar zo snel en goed mogelijk op te reageren. 

 

Foto: Pexels 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge