Een overhemd cadeau kopen voor je vriend

1532b man met olymp2baan - Een overhemd cadeau kopen voor je vriend

Het komt vaak voor. Je zit thuis samen met je vriend en je denkt wat gaan we vandaag is doen? Naar film? Ergens lunchen? Of misschien samen shoppen. Jongens vinden het vaak vermoeiend om samen met hun vriendin te shoppen, maar als het andersom is dan vinden ze het meestal geen probleem. Zolang ze maar gaan shoppen voor zichzelf.

Maar af en toe is het ook leuk om voor je vriendje een overhemd te kopen als verrassing, maar hoe kom je achter zijn maat? Het is niet de bedoeling dat je een overhemd voor hem koopt en dat hij het vervolgens niet past en moet terugsturen. Of je nu online koopt of in een fysieke winkel. Het is wel handig als je weet welke pasvorm en welk model overhemd voor jouw vriend zijn lichaam is geschreven. Vandaag geef ik jullie een aantal praktische tips hoe jij je vriend kan verrassen met een overhemd in zijn maat.

087cf overhemd - Een overhemd cadeau kopen voor je vriend

 
Uitgangspunt 1: boordmaat bepalen
Je kan op de volgende manier zijn boordmaat bepalen. Eén van deze manieren is om een centimeter om zijn nek te leggen. Zorg ervoor dat je nog één á twee vingers tussen de centimeter en de nek van je vriendje kan doen. Wanneer je vriendje nou meestal zijn overhemd met 1 of 2 knoopjes open draagt, dan kan een overhemd met een kleinere of grotere boordmaat beter zitten voor hem gaan zitten. Dan moet je rekening houden met de pasvorm van het overhemd. Een andere manier is misschien wel makkelijker om zijn boordmaat bepalen. Kijk is naar de overhemden die hij in zijn kast heeft hangen. Kijk als vriendin even stiekem in de kraag van het overhemd wat in de kast hangt. Hier staat 9 van de 10 keer een getal in tussen de 36 en 50. Zie je dit getal? Dan is dat zijn boordmaat. En als laatste: mocht zijn moeder nog zijn overhemden kopen, vraag het dan even aan zijn moeder 🙂

db5fc zakelijk olymp overhemd - Een overhemd cadeau kopen voor je vriend

 

Uitgangspunt 2: wat is de juiste pasvorm?

Laatst was ik aan het kijken voor een overhemd voor mijn vader op de website overhemden.com. Mijn oog was gevallen op een Olymp overhemd. Het viel mij op dat Olymp niet de standaard pasvormen hanteert, in ieder geval niet zoals je ze kent. Olymp heeft vijf verschillende pasvormen. Welke pasvorm zou het beste gaan zitten? dacht ik bij mijzelf. Ik zag dat ze op de website een chatfunctie hebben en ik ging het is navragen. Ik kreeg snel reactie en zij gaven het volgende antwoord: “Sommige merken hanteren één pasvorm, sommige merken hanteren drie pasvormen en sommige merken hanteren wel vijf pasvormen waaronder olymp.

Maar je kan de pasvormen het best onderscheiden aan de hand van vier verschillende soorten fits:

·         Regular Fit (recht model)
·         Modern Fit (licht getailleerd model)
·         Slim Fit (sterk getailleerd model)
·         Super Slim Fit (zeer sterk getailleerd model)

Bepaal dus de boordmaat en daarna de pasvorm. Daarna kan bijna iedereen die werkt in een mannen speciaalzaak of in mijn geval dus een webshop je verder helpen met het vinden naar een overhemd dat perfect gaat zitten voor je vriend. 

 

Mike Spelde van overhemden.com
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge