MAC FAUX LIPSTICK

0e633 dsc007442b252812529 - MAC FAUX LIPSTICK


Al een hele lange tijd stond Mac Faux op mijn wishlist maar doordat het zo’n populaire en geliefde lipstick is, was hij telkens uitverkocht. MAC Faux is bekend geworden dankzij Kylie Jenner. Nu de hype weer gesust is,  is hij weer volop verkrijgbaar en bestelde ik hem bij de Douglas. Je hebt ongetwijfeld meerdere reviews over deze lipstick gelezen, maar vandaag vertel ik wat ik van de Mac Faux lipstick vind. Lees je mee?

8eae2 dsc007302b252812529 - MAC FAUX LIPSTICK

Over MAC Faux
De Mac lipsticks kennen verschillende soorten finisches. Faux heeft een satin finish, dat wil zeggen dat de lipstick veel pigmentatie afgeeft en dat hij de lippen een beetje verzorging bied tijdens het aanbrengen en het dragen van de lipstick en geeft een semi-matte finish.

 

aab24 dsc007332b252812529 - MAC FAUX LIPSTICK
Zoals ik al aangaf is MAC Faux een hele populaire lipstick geweest door Kylie Jenner. Voor wie Kylie niet kent, zij is één van de zussen van  Kim Kardashian en heeft inmiddels haar eigen makeupmerk/ bedrijf genaamd kyliecosmetics. Kylie staat bekend om haar volle lippen die ze creëert met twee lipproducten van MAC, namelijk MAC Lipliner Soar en Mac lipstick Faux. Kylie brengt de Soar lipliner aan op de liplijn en de rest van haar  lippen vult ze in met de Faux lipstick. Door de subtiele donkere lijn om haar lippen laat ze haar lippen er voller uitzien. Door de neutrale tinten van de lipliner en de lipstick ziet het geheel er heel natuurlijk uit
Swatches:

c960a dsc01437252812529 - MAC FAUX LIPSTICK

Mac Faux ziet er in de huls nogal bruin eruit maar éénmaal op de lippen ziet hij bruinige taupe kleurig uit met een tint oudroze er in. Ik vind het moeilijk te zeggen of de kleur nou warm of koel, ik denk dat het ook aan je tegen teint ligt. Het is wel een hele draagbare lipstick die je bij verschillende looks en gelegenheden kunt dragen omdat het een subtiele kleur is die denk ik bij velen mooi zal staan ongeacht welke teint je hebt. Wel zal de kleur bij iedereen net anders uitpakken op de lippen wat bepaald wordt welke ondertoon je hebt. Bij de ene zal hij meer taupe eruit zien, bij de ander zal hij meer naar paars neigen en bij iemand anders kan hij ook naar roze neigen.

0f6d4 dsc014612b252812529 - MAC FAUX LIPSTICK
Mac Fuax komt heel erg in de buurt van mijn eigen lipkleur. Ik ben ontzettend blij met deze lipstick. De lipstick is goed gepigmenteerd waardoor je aan één laagje lipstick al voldoende dekking hebt. De lipstick voelt heel romig aan tijdens het aanbrengen, wat fijn aanvoelt op de lippen. Het aanbrengen van deze lipstick gaat hierdoor heel gemakkelijk omdat hij makkelijk over de lippen kan glijden. Velletjes worden niet geaccentueerd en de lippenstift droogt de lippen niet uit gedurende het dragen. Ideaal dus! Wanneer je de lipstick aanbrengt is de lipstick semi-glanzend maar naar paar minuten ‘droogt’ de kleur op en hou je net niet een matte finish over. Ondanks dat ik zelf altijd naar een matte lipstick neig, vind ik hem heel fijn zitten en zou dit best een nieuwe favoriet finish kunnen worden.

0ba1b dsc007412b252812529 - MAC FAUX LIPSTICK

 

Conclusie:
Mac Faux wordt zeker een lipstick die ik veel ga dragen. Niet zo gek dat dit één van de populairste lipsticks is van MAC. MAC Faux is een prachtige nude lipstick die bij elke gelegenheid en makeup-look past. De lipstick doet me denken aan de jaren 90waar deze kleuren veel gedragen werden. Op de lippen ziet hij eruit als een bruinige taupe kleur met een tint oudroze er in. Brave lijkt heel veel op deze lipstick, deze heb ik al een langere tijd in mijn stash zitten maar ik vind Brave net wat te bruin voor mij waardoor ik hem niet vaak pak maar deze is echt perfect voor mij omdat hij een oud roze kleur bevat waar ik zelf dol op ben betreft lipsticks. Dit is zeker een goede aankoop geweest waar ik zeker geen spijt van ga krijgen. Zo’n lipstick als deze hoort gewoon in je make-upstash thuis. De lipstick heeft een satin finish en is dus semi-mat, wat er dus voor zorgt dat het goed op z’n plek blijft zitten en je lippen voorziet van een prachtige glans. Mac Faux  blijft 4 uur lang zitten. Deze lipstick heeft zeker een plekje in mijn hart veroverd.


De lipsticks van MAC kosten €19,50 en zijn onder andere te koop bij Douglas.

Volg:
Delen:

10 Reacties

  1. 7 maart 2017 / 17:38

    Je hoort het heel vaak van bloggers dat dit hun favoriet is waardoor ik nog meer nieuwsgieriger werd naar deze lipstick maar nu heb ik hem zelf.En ik moet zeggen dat het zeker ook van mij een favoriet is maar hij kan ook overal bij.♥

  2. 7 maart 2017 / 17:38

    Je hoort het heel vaak van bloggers dat dit hun favoriet is waardoor ik nog meer nieuwsgieriger werd naar deze lipstick maar nu heb ik hem zelf.En ik moet zeggen dat het zeker ook van mij een favoriet is maar hij kan ook overal bij.♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge