10 redenen om een blog te beginnen

1acb3 dsc078832b252812529 - 10 redenen om een blog te beginnen
Zelf twijfelde ik een hele tijd of ik een blog moest beginnen of niet. Achteraf heb ik spijt dat ik jaren geleden niet op het idee ben gekomen, en toen de stap heb gezet want bloggen is hartstikke leuk. En dat is niet het enige want bloggen heeft nog veel meer voordelen. Ben jij net als mij ook zo’n twijfelkont? Vandaag vertel ik je 10 redenen waarom jij een blog zou moeten beginnen. Lees je mee?

Je passie kunnen delen met anderen.
Al vanaf kleins af aan was ik bezig met beauty en fashion. Dat ik zo veel jaar later een blog zou beginnen had ik nooit gedacht.Ik vind het heerlijk om artikels te schrijven over beauty en fashion gerelateerde onderwerpen. Ook kan ik mijn passie voor fotografie helemaal kwijt want een blog betekend een heleboel mooie foto’s om je blog helemaal te personaliseren. Dus ben jij net als mij ook dol op beauty of fashion? Of hou je meer van sport, dieren, gamen of wat dan ook? Begin een blog en deel jouw passie met anderen.

Een blog hebben is leer leerzaam.
De eerste stap hierin begin al bij het bouwen van jouw website / blog.Voor mij is dit inmiddels een fluitje van een cent maar ik ben net zoals jou begonnen met het ontdekken en het leren hoe het allemaal moest en hoe je zo iets op moet zetten.Met bloggen leer je op zoveel verschillende soorten vlakken bij. Bloggen is meer dan alleen artikels schrijven over je passie. Ook op ICT gebied leer je gewoon een heleboel bij wat je later voor school of werk of op een andere manier kunt gebruiken. Maar ook merk ik aan mijzelf dat ik steeds beter wordt in het maken van foto’s en dat mijn Nederlandse taal er ook op vooruit gaat. Dit zie ik zelfs terug in mijn cijfers voor Nederlands. Door veel te lezen en te schrijven wordt mijn woordenschat steeds groter en wordt het schrijven steeds gemakkelijker.

Leren  omgaan met feedback.
Als je begint met een blog zul je in het begin niet zoveel reacties krijgen op je artikels.Maar naar een tijdje zodra je wat bekender bent geworden krijg je van zelf reacties. Dus geef niet meteen de hoop op. Je zult zowel leuke als minder leuke reacties krijgen. Ook kun je als blogger kritiek krijgen. In het begin kan dit even een struggle zijn maar uit eindelijk leer je daar ook steeds beter mee om te gaan. Kritiek hoeft niet altijd haat te betekenen maar juist opbouwend om iets te verbeteren. Eigenlijk zijn het kleine leer momentjes. Wel geef ik je als tip mee dat jij altijd de gene bent die kiest wat je wel of niet wil op je blog. Jij bent altijd de gene die beslissing wat je met feedback doet en wanneer toepast.

Het ontmoeten van nieuwe mensen.
Sinds ik blog heb ik een heleboel lieve mensen ontmoet en ben daar heel blij om.Je ontmoet door meetings en events andere bloggers, maar ook via Instagram en andere sociaal media en natuurlijk via je blog door reacties.Er zullen altijd bloggers (mensen) tussen zitten die jaloers zijn of je niks gunnen. Laat ze links liggen want er zijn genoeg andere bloggers die je inspireren en willen helpen. Deze vriendschappen zijn veel meer waard.Ook ontmoet je mensen met dezelfde interesses die jouw blog gevonden hebben en volgen. Maar ook contacten met bedrijven, merken, PR bureaus komen gaan de weg vanzelf.

Je dachtes kunnen delen met anderen.
Het belangrijkste aan een blog hebben is, dat je het dicht bij jezelf houd.Soms is het heerlijk om even alle frustratie, verdriet, woede of blijdschap van je af te schrijven. Je hoeft natuurlijk deze artikels niet te delen met je lezers als je dat liever niet wilt.Je kunt ze ook voor jezelf houden of naar het schrijven weer verwijderen.Op deze manier kun je toch even je hoofd leeg maken.

Bloggen heeft je zelfvertrouwen.
Elke blogger is wel eens onzeker over een artikel of over het beginnen van een  blog.Het is altijd toch spannend hoe je omgeving erop reageert maar je zult zien dat het voornamelijk leuke reacties zijn. En focus je daar alleen op en laat alle negatieve reacties achter je, want jij bent de ene die ervoor kiest en er plezier in heeft. Ook door reacties van lezers en andere bloggers krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen maar ook aanvragen voor samenwerkingen kunnen je als blogger een enorme boost geven aan zelfvertrouwen. Negatieve reacties zijn nooit leuk maar laat het je niet beïnvloeden en doe waar jij gelukkig van wordt.


Verveling is verleden tijd.
Verveel jij je snel? Begin een blog! Op deze manier zul je zien dat jij je minder snel zult vervelen want er is altijd wel iets wat je aan of met je blog kunt doen.Denk daarbij aan het schrijven van nieuwe artikels, shoppen voor nieuwe beauty producten of kleding en wat dacht je van het aanpassen of het verbeteren van je lay-out? Ik verveel mij namelijk nooit meer sinds ik een blog begonnen ben.

Geld verdienen en leuke producten ontvangen.
Dit is absoluut niet de belangrijkste reden om te beginnen met bloggen, want het belangrijkste is dat je plezier hebt in het bloggen. Dat je soms leuke producten krijgt of wat geld verdiend zijn dingen wat gewoon leuk mee genomen is. Als dat alleen de motivatie is om een blog te beginnen kun je beter stoppen want dat is namelijk een verkeerde instelling en ga je niet ver mee komen. Als je heel veel plezier hebt in het bloggen en je steekt er veel tijd in, dan zal je blog langzaam groeien.Hard werken wordt beloont en dat zul je vanzelf merken op diverse manieren.Natuurlijk ben ik ook onwijs blij als ik benaderd wordt door een bedrijf en je mag een product reviewen voor hun.  Bijna elke blogger kent dit geweldige gevoel , en het is ook een soort waardering wat je krijgt als blogger. Ook dit zorgt voor zelfvertrouwen,  dat mensen het enorm waarderen en zien dat bloggen je grote passie is waardoor je producten mag uittesten. En door deze samenwerkingen je blog nog veder kunt en mag gaan uitbreiden. Maar het is niet de juiste reden om een blog te starten.

Van hobby naar toekomstige baan.
Met bloggen kun je dromen laten uitkomen. Ik zie je bedenkelijk denken maar het is zo. Wanneer het echt je passie is en jij je ergens 100% inzet kunnen dromen werkelijkheid worden. Simpel wordt het niet maar niets is onmogelijk. Door mijn blog is mijn kennis voor fashion en beauty nog uitgebreider geworden. Je ziet steeds vaker bloggers in bijvoorbeeld een tijdschrift staan of  op tv en zelfs campagnes.  Ik weet zeker dat mijn blog ook mijn dromen werkelijkheid laat worden, maar het is vaak even een kwestie van tijd en hard werken en in jezelf blijven geloven.

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 6 oktober 2016 / 20:04

  Als het je passie is moet je het echt doen zeg ik maar. Ik kan niet zonder. Ik wil graag mijn gedachtes delen en ergens aan werken 🙂

 2. 6 oktober 2016 / 20:04

  Als het je passie is moet je het echt doen zeg ik maar. Ik kan niet zonder. Ik wil graag mijn gedachtes delen en ergens aan werken 🙂

 3. 7 oktober 2016 / 13:00

  Ben het helemaal met je eens. Bloggen is nu eenmaal super tof en het brengt heel veel voordelen met zich mee 🙂

 4. 7 oktober 2016 / 13:00

  Ben het helemaal met je eens. Bloggen is nu eenmaal super tof en het brengt heel veel voordelen met zich mee 🙂

 5. 7 oktober 2016 / 19:32

  Bloggen is zo leuk en ik kan niet meer zonder, haha! Leuk geschreven!

 6. 7 oktober 2016 / 19:32

  Bloggen is zo leuk en ik kan niet meer zonder, haha! Leuk geschreven!

 7. 16 december 2016 / 16:50

  Goede redenen! Ik ben dol op bloggen en ooit begonnen omdat ik graag mijn tips wilde delen met iedereen en anders thuis non stop blijf praten over alles waar ik nu over blog

 8. 16 december 2016 / 16:50

  Goede redenen! Ik ben dol op bloggen en ooit begonnen omdat ik graag mijn tips wilde delen met iedereen en anders thuis non stop blijf praten over alles waar ik nu over blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge