4 SIMPELE TIPS VOOR EEN GEHYDRATEERDE HUID

unnamed 1 - 4 SIMPELE TIPS VOOR EEN GEHYDRATEERDE HUID

De winter is op zijn retour. Over een paar weken breekt de lente aan en zetten we allemaal weer lekker de bloemetjes buiten. Maar na maandenlang in de kou te hebben gelopen en aan de verwarming gekluisterd te hebben gezeten, is het niet heel gek dat onze huid inmiddels droger is dan de Sahara. Een hydratatie boost is dan ook niet alleen heel erg welkom, maar essentieel voor een glowy skin die klaar is voor de aankomende warmere maanden. Kan jouw huid ook wel wat liefde en verzorging gebruiken? Lees dan snel verder hoe je met 4 simpele tips weer een gezonde hydraterende huid krijgt! Zeg maar bye-bye droge winterhuid, hello gezonde lente glow!

Beauty van binnenuit
Water, water en nog eens water. Water is niet alleen belangrijk voor een gezond lijf, maar draagt ook bij aan een gehydrateerde huid. Het is met recht de eerste stap voor een stralende huid te noemen. Drink daarom minstens 2 liter water om de huid van binnenuit te voeden. Water voert afvalstoffen in het lichaam af en houdt ook de huid elastisch. Heb je een vochtarme huid? Dan zal jouw huid je extra dankbaar zijn als je van deze stap jouw nieuwe dagelijkse ritueel maakt. Chug, chug, chug!

116422 100927 05701058013534 c1n1 - 4 SIMPELE TIPS VOOR EEN GEHYDRATEERDE HUID

Wekelijks exfoliëren
‘Bij een droge huid denk je wellicht niet meteen aan regelmatig exfoliëren. Het kan echter wel degelijk een positief effect hebben! Wanneer de huid droog is, hopen veel dode huidcellen zich op. Het is dan ook heel belangrijk om deze te verwijderen, zodat crèmes die je erop smeert hun werk kunnen doen,’ vertelt Urtekram Nordic Beauty. ‘Gebruik een scrub die zacht genoeg is dat deze de huid niet beschadigd, zoals Urtekram’s Soft Wild Rose Body Scrub. De scrubdeeltjes zijn extra fijne zoutkristallen. Ook is de scrub verrijkt met amandelolie. Het resultaat is een bijna romige substantie die makkelijk smeert en intrekt.’

Geen steamy douche
Vooral vrouwen zullen het herkennen: de douche lijkt nooit warm genoeg. Zo’n lekker stomende douche als self-care moment kan ontzettend therapeutisch werken. Maar wanneer je met een rode huid onder de douche vandaan komt staat hij toch echt te heet. En een trekkerige huid die jeukt, dat is allesbehalve ideaal. De experts van Urtekram Nordic Beauty raden aan om de temperatuur op lauwwarm te houden, zo’n 38 graden is echt voldoende. Ook kan het helpen om niet langer dan 10 minuten te douchen. ‘Dat is ook nog eens beter voor de planeet,’ voegt de expert toe.

MID20210623 INSPO0047 - 4 SIMPELE TIPS VOOR EEN GEHYDRATEERDE HUID

Skin flooding
Als je helemaal zen uit de douche stapt, kan het verleidelijk zijn om snel af te drogen met de handdoek. De schurende beweging van de handdoek kan echter voor een geïrriteerde huid zorgen. Probeer jezelf daarom eens droog te deppen. Dit proces beschadigt de huid niet en geeft de huid de kans het vocht op te nemen. Verzorgende body butter of bodylotion kunnen het beste aangebracht worden wanneer de huid lichtelijk vochtig is. Hiermee verzegel je namelijk de hydratatie in de huid, aldus de experts.

Deze techniek is onder TikTokkers bekend als ‘Skin Flooding’, waarbij zoveel mogelijk vocht wordt gesandwicht tussen verschillende cremes, die in laagjes van licht naar rijke substantie wordt aangebracht. Urtekram Nordic Beauty benadrukt de effectiviteit van Skin Flooding: “Skin Flooding werkt goed voor het gezicht en ook de rest van het lichaam kan baat hebben bij de techniek. Wacht niet te lang met insmeren wanneer je uit de douche komt, je wil het water juist vasthouden in de huid. De Soft Wild Rose Body Butter is bijvoorbeeld heel geschikt hiervoor door de toevoeging van cacao boter. Het vet in deze boter vormt een beschermend laagje op de huid dat vocht vasthoudt. Het resultaat is een soepele, glanzende huid.”

 

Volg allaboutbertina | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge