BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

buy cash coins 9660 - BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

Als arme student moet je af en toe goed op je geld letten want studeren is immers niet goedkoop. Zeker in de eerste schoolmaanden vliegen de euro’s je om de oren omdat je heel veel nieuwe spullen moet kopen voor jouw opleiding en als je op kamers woont moet je ook huur betalen. Best wel veel geld wat je bij elkaar moet sprokkelen om alles te kunnen betalen. Vandaag deel ik 8 tips waarop jij als student geld kunt besparen zodat je ook nog geld over houdt voor leuke dingen. Lees je mee?

buy cash coins 9660 - BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

Kies voor een goedkoop mobiel abonnement:
Appen, sms’en, bellen, internetten…ieder doet het en als student maak je nog meer gebruik van je mobiel dan andere telefoongebruikers. Ben heeft verschillende telefoonabonnementen voor iedere portemonnee en als student krijg je ook nog een leuke kortingen! Zo krijg je bij Ben gratis 4G internet snelheid en er wordt pas afgeschreven wanneer DUO heeft gestort en je betaald geen aansluitkosten t.w.v. 20 euro! Je kunt kiezen uit een abonnement met telefoon, of een abonnement zonder telefoon. Bedenk voor je een abonnement afsluit hoeveel geld je per maand wilt uitgeven aan een telefoonabonnement, hoeveel data, belminuten en sms’jes jij denkt nodig te hebben.  Daarnaast kun je er ook bij Ben voor kiezen om je eigen telefoonabonnement samen te stellen zodat je geen onverwachte kosten maakt. Handig toch?!

Geef geen geld uit dat je niet hebt:
Als de maandelijkse ‘stufi’ binnen is komen, staan de eurotekens al in je ogen. Voor je het weet geef je onnodig geld uit aan dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Hoe leuk (online)shoppen ook is, geef niet meer geld uit als wat je hebt! Je hebt geen zin in toren hoge rekeningen of schulden! Ga ook geen geld lenen bij vrienden of het onnodig gebruiken van je creditcard. Bedenk voor je gaat (online)shoppen of op een andere manier geld uitgeven aan iets of je het echt nodig hebt of dat je het beter kunt laten liggen. Je zult zien dat je met deze tip al heel wat geld kunt besparen. Check regelmatig of je nog binnen je eigen budget zit.

banking card credit card 1332191 - BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

Neem je eigen eten mee:
Hoe verleidelijk het ook is om een broodje te kopen in de kantine, kun je beter gewoon je eigen broodje meenemen van huis. Hierdoor bespaar je heel wat geld per maand want broodjes kopen in de kantine is vaak niet goedkoop en dus niet goed voor je portemonnee of bankrekening dus neem lekker je zelf gemaakte broodje(s) mee naar school. Die zijn een stuk goedkoper en net zo lekker!

Studentenkorting:
Aan student zijn zitten ook een aantal leuke dingen zoals het krijgen van studentenkorting bij bioscopen, restaurants, kappers, elektronica winkels, fast food ketens, warenhuizen noem maar op. Check voor dat je ergens naar toe gaat of iets gaat kopen of je recht hebt op een studentenkorting. Wees niet bang om erna te vragen want dit kan zo al enkele euro’s besparen! Er zijn diverse apps en websites zoals knaek.nl waar jij kan checken waar jij korting kunt scoren als student.

cash coins money 259165 - BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

Stop je kleingeld in een (spaar)potje:
In plaats van al je kleingeld uit te geven aan spullen, kleding of snacks kun je heel makkelijk en op een leuke manier sparen door je kleingeld in een potje te bewaren. Wanneer deze helemaal vol is kun je het geld gaan storten en vaak is bedrag hoger als wat je denkt. Alle kleine beetjes helpen toch?!

Koop geen onnodige schoolspullen:
Aan het begin van het schooljaar krijg je via school altijd een lijst met materiaal en boeken die je moet bestellen voor jouw studie. Vaak staan er een aantal dingen op die je eigenlijk nooit gaat gebruiken of die je later het jaar kunt bestellen. Kijk van te voren goed welke dingen je echt nodig hebt en welke dingen onnodig of later besteld kunnen worden. Vraag aan klasgenootjes wat zij besteld hebben of vraag iemand uit een klas hoger wat zij echt nodig hadden en wat niet want je hebt niks aan spullen die je niet gaat gebruiken en het kost allemaal onnodig geld wat je beter kunt gebruiken voor andere uitgaves.

calculator desk finance 1253591 - BACK TO SCHOOL │8 HANDIGE TIPS OM GELD TE BESPAREN ALS STUDENT

Hou acties goed in de gaten:
Wie is er nu niet dol op leuke voordeel acties? Als student kun jij daar echt je voordeel bij doen en heel wat euro’s overhouden. Spit elke reclamefolder door en zet de producten op jouw boodschappenlijstje die je echt nodig denkt te zijn en die nu kunt scoren voor een leuke korting. Dit geldt niet alleen voor verzorgings of make-up producten maar ook voor eten en drinken in de supermarkt. Heel vaak zijn er 1+1 of 2+1 aanbiedingen en dit zijn juist de handige aanbiedingen voor jou! Je hebt tegenwoordig verschillende apps en websites die je hiervoor kunt gebruiken zoals jouwaanbieding.nl. Op deze manier loop je nooit meer een aanbieding mis!

Hou je uitgaven bij:
Het klinkt eigenlijk heel erg simpel en voor de hand liggend maar niet iedere student doet het namelijk het bijhouden van zijn uitgaven. Door je uitgaven bij te houden krijg je goed inzicht waar jij je geld aan besteedt. Op deze manier kom je er achter elke uitgaven onnodig waren of waar je het beste wat geld kunt besparen. Geef het een kans en probeer het een maandje!

 

Nog meer geld besparen op je vaste lasten? Bekijk dan eens deze handige gids!

 

Op welke manier probeer jij elke maand te sparen? Mocht nog andere tips hebben, laat ze zeker even weten in een reactie!

 

Volg allaboutbertina | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

*Dit artikel is in samenwerking.
Beelden: pexels.com

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge