MAKE-UP TIPS VOOR DE DROGE HUID

13323 - MAKE-UP TIPS VOOR DE DROGE HUID

Veel vrouwen hebben last van een droge huid. Een droge huid en make-up gaat niet altijd goed samen. Van een aantal lezers kreeg ik de vraag of ik een artikel wilde maken met tips voor de droge huid, dus bij deze! Met deze tips ben jij jouw droge huid te snel af, kijk en lees je mee?

HOE HERKEN JE EEN DROGE HUID:
Een droge huid heeft een tekort aan belangrijke huidvetten. De huid produceert te weinig talg. Hierdoor ontstaan snel rimpeltjes en droge lijntjes en de huid ziet er wat mat en dof uit. Daarnaast kan de huid trekkerig en strak aanvoelen. Een droge huid kan zelfs rood of schilferig eruit zien en gevoelig worden. Je poriën zijn zeer fijn tot niet zichtbaar.

HET ONTSTAAN VAN EEN DROGE HUID:
Wanneer je de huid vaak schoonmaakt met water en zeep wordt de huid wel schoon, maar zorgt er voor dat de huid droog wordt. Doordat de huid vaak wordt gewassen met water en zeep wordt het vetlaagje (beschermingslaagje) weggespoeld / verwijderd. Vooral in de wintermaanden kun je extra last hebben van een droge huid. Wanneer je last hebt van een droge huid gebruik dan producten die bij de droge huid passen.

EXFOLIEER EN HYDRATEER:
Voor dat je make-up aanbrengt is het belangrijk om eerst goed je huid te reinigen.  Het is belangrijk om 2x per dag je gezicht te wassen en te reinigen met een washandje. Wanneer je de huid reinigt maak geen gebruik van warm water maar gebruik lauwwarm water. Daarnaast is je gezicht scrubben ook een belangrijk onderdeel, op deze manier verwijder je makkelijk dode huidcellen maar pas op dat je dit niet te vaak doet, het beste is om dit één keer per week te doen. Begin je dat met het reinigen van je huid (milde facewash of tonic), breng daarna een dagcrème aan en laat dit paar minuten intrekken en begin daarna pas met je make-up. Wanneer de huid goed gehydrateerd is zal je make-up langer en mooier blijven zitten. Breng daarom ook twee keer per week een masker aan naar het reinigen van je gezicht voor een stralende huid.

GEBRUIK ALTIJD EEN PRIMER
Net als voor de andere huidtypes geldt, breng eerst een primer aan voor je foundation aanbrengt. Een primer biedt de huid extra verzorging en hydratatie. Doordat de primer een laagje siliconen achterlaat houd de huid vocht vast zodat je huid er niet droog uit gaat zien naar het aanbrengen van de andere make-up producten en het houd je make-up ook nog eens beter op zijn plaats.

FOUNDATION:
Wanneer je last hebt van een droge huid kun je het beste niet gaan voor een matte of waterproof foundation, deze maken de juist nog droger omdat ze vocht opnemen en zal de huid alleen maar droger uit laten zien en velletjes accentueren. Daarnaast slippen je poriën ervan dicht waardoor er onzuiverheden kunnen ontstaan. Je kunt het beste kiezen voor een foundation op oliebasis of gebruik een getinte dagcrème (bb cream).

VERMIJT POEDER EN MOUSE PRODUCTEN
Net als matte en waterproof producten kun je het beste ook poeder en mouse producten skippen in je routine. Deze zullen ervoor zorgen dat huid nog droger wordt en velletjes accentueert. Wanneer je toch gebruik wil maken van een poeder, wees dan heel zuinig. Hoe minder hoe beter het is, het beste is om de poeder aan te brengen met een zachte poederkwast of poederpuff en zorg voor zo min mogelijk wrijving.

GA VOOR CRÈME PRODUCTEN
Bronzer en blush aanbrengen? Pas dan op met een kwast. Als je veel velletjes hebt kies dan voor een crème product in plaats van poeder en breng deze aan met een zachte spons. Alle soorten poeders kun je het beste zoveel mogelijk vermijden want het maakt de huid alleen maar droger en laat velletjes meer opvallen en trekt sneller in rimpels.

GEBRUIK GEEN VINGERS
Naast de juiste make-up is het ook belangrijk om de juiste tools te gebruiken, zeker wanneer je last hebt van een droge huid. Breng geen make-up producten aan met je vingers omdat je dan het vocht van het gezicht kunt halen. Voor foundation aanbrengen kun je het beste een sponge of Beautyblender gebruiken, voor concelaer een concealerkwast maar pas op dat je het niet te veel wrijft. Voor crème producten kun je het beste een vochtige sponge of Beautyblender gebruiken en zo min mogelijk kwasten.

VERGEET JE LIPPEN NIET
Ook je lippen kunnen snel uitdrogen, zeker in de wintermaanden Als je van jezelf al een droge huid hebt kun je beter je lippen ook extra verzorging bieden door gebruik te maken van een hydraterende lippenbalsem en werk deze regelmatig bij zodat je lippen extra beschermd zijn. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een verzorgende balsem voor nog meer extra verzorging.

 

Foto: Freepik

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 27 maart 2019 / 19:14

    handige tips! zelf gebruik met mijn droge huid wel blush e.d in poedervorm maar altijd weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge