MAKE-UP TIPS VOOR DE VETTE HUID

step0003 7 - MAKE-UP TIPS VOOR DE VETTE HUID

Heb jij ook vaak een vette huid? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het is om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag op zijn plaats blijft zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse producten die ervoor kunnen zorgen dat de huid niet nog meer gaat glimmen of vettig eruit laat zien. Om je huid de hele dag ‘matt’ eruit te laten zien zijn er een aantal stappen en tips waar je op moet letten bij het gebruiken van make-up producten. In dit artikel geef ik je een aantal tips om je make-up zo lang mogelijk mooi te laten zitten op een vette huid. Kijk je mee?

Reinigen:
Voor je make-up aanbrengt, begin eerst met  het reinigen van je huid. Als je last hebt van een vette huid kun je het beste kiezen om een milde cleancer te gebruiken. Door je huid goed schoon te houden voorkom je dat je poriën verstoppen en groter worden. Skip alle producten die op olie-basis zijn want deze producten maken je huid nog vetter en dat wil je natuurlijk niet!

Primer:
Breng naar het reinigen van je huid een primer aan als basis voor je make-up. Je kunt er voor kiezen om eerst nog een dagcrème aan te brengen. Op deze manier creëer je een laagje tussen je skincare en je make-up. Door dit laagje zorg je ervoor dat je make-up beter hecht en langer mooi blijft zitten. Op deze manier kan het vet van de huid zich minder snel mengen met je make-up omdat je nu een beschermlaagje heb gecreëerd. Ook voorkom je dat je poriën verstopt raken door de make-up producten.
!!!Belangrijk is om alle producten op de juiste volgorde aan te brengen:  reinigen, dagcrème, primer foundation.

Foundation:
Wanneer je last hebt van een vette huid, klinkt het kiezen van een matterende foundation als een logische keuze. Helaas is dit niet voldoende voor plekken waar je snel gaat glimmen en is het aanbrengen van een matterende foundation over je hele gezicht geen goed idee. Gebruik op de glimmende plaatsen matterende poeder in plaats van de matterende foundation. Als je foundation op deze vette plekken aanbrengt, trekt de foundation in de vette huid waardoor de huid nog meer gaat glimmen. Wil je op deze plekken wel foundation aanbrengen als basis kies dan voor een gewone foundation zonder matterend effect en poeder deze plekken goed af.

Poeder:
Matterende poeder is je beste vriend als je last hebt van een vette huid! Poeder de plekken op je gezicht af waar je snel gaat glimmen. Kies wel voor een poeder die dicht bij jouw eigen huidskleur ligt of ga voor een transparante poeder. Overdrijf niet en breng alleen de poeder aan op vlekken waar je snel glimt. Te veel is ook nooit goed!

Blush:
Tegenwoordig zijn er heel veel soorten blushes verkrijgbaar, creme-achtige blushes, powder blushes enz. Kies altijd voor een poeder blush als je last hebt van een vette huid. Creme-achtge blushes zijn vaak vettiger dus een poeder blush is de beste keuze voor jouw huidtype. Als je kiest voor een blush, gebruik dan een matte blush zonder glitters erin. Door de shimmers lijkt je huid glanzender en kan  dus vetter.

Oogschaduw:
Wanneer je gebruik wil maken van oogschaduw begin dan weer eerst met het aanbrengen van een oogschaduwbasis. Hierdoor blijft je oogschaduw langer en mooier zitten. Door het aanbrengen van een basis kan de oogschaduw niet in de lijntjes gaat zitten of verplaatsen door de vette huid. Naar het aanbrengen van oogschaduw poeder deze af met een matte oogschaduw die dicht bij je eigen huidskleur ligt. Ook voor oogschaduw geldt dat het beste kunt kiezen voor poeder oogschaduw in plaats van crème oogschaduws.

Fixing spray:
Naar het aanbrengen van je make-up is het tijd om je make-up te fixeren met een fixing of setting spray. De spray vormt een beschermend laagje over je gezicht die zorgt ervoor dat je make-up de hele dag op zijn plaats blijft zitten. Als je een vette huid hebt kun je het beste kiezen voor een fixing of setting spray die een matterend effect geeft. Het is een snelle touch-up en verfrissende boost gedurende de dag en het zorgt ervoor dat je huid er matt uit blijft zien. Zeker een handig product om mee te nemen in je tas voor onderweg.

Tissues:
Tissues zijn je beste vriend in nood. Wanneer je je huid afdept met een tissue ziet je make-up er minder glimmend uit omdat je op deze manier makkelijk de huidvet opdept. Probeer niet te wrijven omdat je dan je make-up kunt verplaatsen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van gewone tissues maar je hebt ook speciale tissues te koopt wat blotting papers heet. Gewone tissues werken ook prima dus zorg er voor dat je altijd een tissues in je zak of tas mee neemt voor het geval dat je gaat glimmen.

Maak af en toe eens gebruik van een masker:
Gebruik één of twee keer per week een kalmerend (klei) masker. Het masker kalmeert je huid en het absorbeert het overtollige vet van de huid.

 

Lees ook: Zo weet je welk huidtype je hebt

Volg:
Delen:

7 Reacties

  • Bertina
   Auteur
   19 maart 2019 / 16:16

   Zeker, ik ga alle huidtypes af.

  • 15 september 2019 / 10:06

   Mag ik vragen welke producten je gebruikt voor skin care?

   • Bertina
    Auteur
    15 september 2019 / 10:56

    Ik zal binnenkort een aparte artikel erover maken waarin ik alle producten deel die ik op dit moment gebruik. Ik denk dat je daar wat meer aan hebt en dan heb je meteen wat meer informatie over de producten zelf.

   • Bertina
    Auteur
    5 oktober 2019 / 15:51

    Ik gebruik op dit moment heel veel producten van Kruidvat. Binnenkort zal ik hier een aparte post over maken waarin ik alle producten laat zien en vertel hoe ze mij tot nu toe bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge