MUGGENBULT? MET DEZE 5 TIPS KOM JE ZO SNEL MOGELIJK AF VAN DIE VERVELENDE JEUK

woman touching her right leg 1204473 scaled - MUGGENBULT? MET DEZE 5 TIPS KOM JE ZO SNEL MOGELIJK AF VAN DIE VERVELENDE JEUK

Ben jij gestoken door een mug en wil je weten hoe je van vreselijke jeuk afkomt? Vandaag deel ik 5 tips om zo snel mogelijk af te komen van die vervelende jeuk van een muggenbult. Benieuwd? Klik en lees snel verder!

Waarom jeukt een muggenbult?
De ene zit helemaal onder de muggenbulten en de ander heeft er geen één. Wanneer je gestoken bent jeukt de plek vaak nog niet en komt de jeuk pas later opzetten en dan zie je pas waar je geprikt bent door de mug en ook de hoeveelheid jeuk kan per mens verschillen maar hoe kan dat eigenlijk?

Wanneer een mug je prikt maakt hij een wondje in je huid. Je huid probeert deze zo snel mogelijk te herstellen. De mug doet een beetje speeksel met antistollingsmiddel in je huid, hierdoor blijft de huid langer open en heeft hij langer de tijd om jouw bloed te kunnen drinken. Je huid maakt histamine aan en dit zorgt voor een kleine allergische reactie wat zorgt voor die vreselijke jeuk, zwelling en rode kleur. Het beste is er om er niet aan te krabben want door te krabben kun je de huid beschadigen en kun je de bult open krabben. Hierdoor wordt de jeuk alleen maar erger! Daarom is het tijd om 10 handige tips te geven om van die vreselijke jeuk af te komen!

1. (Appelcider) Azijn

Azijn kan echt wonderen doen! Ik gebruik dit al jaren tegen de vervelende jeuk van een muggenbult en je merkt meteen een enorm verschil. Het enigste wat je hoeft te doen is een beetje azijn op keukenpapiertje of wattenschijfje te doen en dit zachtjes over de bult te deppen. Het stinkt wel eventjes maar de jeuk is weg!

2. Tandpasta

Ook tandpasta is een heel goed middel om te gebruiken bij jeuk. Iedereen heeft het in huis of mee op vakantie dus je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel (ideaal toch?!). Smeer een dun laagje tandpasta op de bult en laat dit opdrogen. Door de menthol / munt in de tandpasta in de tandpasta wordt de jeuk vermindert. Het ziet er wel een beetje gek uit al die witte stippen maar je hebt voorlopig geen last meer van jeuk.

3. Aloë vera

Aloë vera heeft een kalmerend en verkoelende werking. Hierdoor zal de zwelling en dus ook de jeuk snel afnemen wanneer je dit aanbrengt op de muggenbult. 

4. Citroen- of limoensap

Geen azijn in huis? Dan kun je ook citroen of limoensap gebruiken. Net als bij azijn zal de natuurlijke zuren ervoor zorgen dat de jeuk afneemt. Doe weer een beetje op een watje en dep dit op de muggen bulten. Het voordeel aan het gebruik van zuren van vruchten is dat deze ook nog infecties helpen te voorkomen, een win-win-win situatie / oplossing dus!

5. Bananenschil

Het klinkt misschien een beetje gek maar ook een bananenschil kan de jeuk wegnemen van een muggenbult. Het zal wel een beetje stinken maar het werkt wel. Het enigste wat je hoeft te doen is met de bananenschil over de muggenbult heen te wrijven. De suiker in de schil haalt het vocht en de jeuk uit de muggenbult.   

 

Heb jij nog een goede tip tegen de jeuk van een muggenbult? Deel deze in een reactie! 

 

Volg allaboutbertina | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

 

Foto: pexels.com

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 27 juni 2020 / 10:47

  Wat een mega handige tips zeg. Ik heb er inmiddels al weer een paar te pakken dus ik ga deze tips zeker uit proberen. Ik zelf gebruik altijd azaron, maar dat helpt niet altijd even goed.

  • Bertina
   Auteur
   27 juni 2020 / 10:54

   Bedankt voor je reactie! Azaron is inderdaad ook een oplossing maar ik heb zelf ook inderdaad dat het maar heel even werkt en dan komt de jeuk weer terug. Hopelijk werken deze tips beter voor jou, ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar jouw ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge