COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

DSC00337 2 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Vorige maand was ik aanwezig op een heel erg tof event van Essence, Catrice en LOV, waar ik alvast de nieuwste producten mocht bewonderen en testen. Ook kregen we een goodiebag mee naar huis met heel veel nieuwe producten erin en ontving ik laatst een perspakketje met nog meer nieuwe producten van Essence. Inmiddels heb ik een aantal producten getest en vandaag laat ik ze aan jullie zien. Kijk en lees je mee?

DSC00342 1 InPixio2 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence en Catrice zijn mijn favoriete budgetmerken. Om heel eerlijk te zijn bestaat mijn stash grotendeels uit lowbudget producten dan high end producten. Goede make-up hoeft niet veel te kosten maar je moet jezelf wel de kans geven om er voor open te staan om de pareltjes te ontdekken. Tegenwoordig komen steeds meer merken met betaalbare producten waarvan de kwaliteit net zo goed is als van een high end merk. Essence en Catrice zijn daar een goed voorbeeld van! Ze spelen in op de laatste beautytrends, de producten zijn voor iedereen betaalbaar en zijn kwalitatief ook nog eens heel erg goed. Als ik in de stad komt ga ik altijd even langs Kruidvat of Trekpleister om even rond te neuzen tussen de (nieuw) make-up producten en negen van de tien keer loop ik naar buiten met (nieuwe) producten. Maar genoeg gekletst daarover, tijd om een aantal nieuwe Essence producten aan jullie te laten zien en ik maakte een complete look met deze nieuwe producten op de wankbrauw pomade en oogpotlood na. Let’s goooo!

DSC00381 2 InPixio 1 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018) DSC00377 1 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence Prime + studio mattifying + pore minimizing primer | € 3,59
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak een primer gebruik omdat de meeste primers siliconen bevatten en mijn huid daar niet altijd goed op reageert. Deze primer had ik al stiekem een keer eerder gebruikt en toen was ik al heel erg enthousiast over het product. De primer heeft namelijk een luchtige textuur met zwarte klei en heeft een matterend effect zonder dat hij de huid verstopt. Daarnaast zorg deze primer ervoor dat de poriën verfijnt worden waardoor ze dus minder zichtbaar worden. Ik kan echt zeggen dat dit wel een favorietje is, hij brengt heel erg fijn aan en je bent maar een heel klein beetje product nodig, ook ruikt hij heerlijk en zorgt voor een glad en zacht effect. Perfect dus als basis voor je foundation, deze gaat meteen mijn dagelijkse stash in.

DSC00364 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence #Insta perfect liquid make-up * funny ivory │€ 4,59
Wat ik ook niet vaak gebruik is een foundation maar deze verpakking ziet er gewoon heel erg schattig uit en kon niet wachten om hem te testen. Hij ziet er net wat anders uit dan foundations die we gewend. Omdat het een dubbelfalcon is kun je heel makkelijk het product doseren voor een matte, vlekkeloze teint. Zo kun je dus zelf bepalen hoe veel dekking je wilt omdat je hem heel makkelijk laagje voor laagje kunt opbouwen daarnaast is hij ook nog eens waterproof.

De dekking is voor mij oké omdat ik van mezelf al een hele goede huid hebt, wel bedekt hij goed de kleine onzuiverheden. Ik was in het begin bang dat de kleur te donker zou zijn maar integendeel juist, hij is zelfs iets aan de te lichte kant. Voor het najaar is het wel een perfecte match. Omdat ik van mezelf best wel een vette huid heb gebruik ik het liefst matterende producten en ik kan je zeggen dat deze foundation echt matt is en ook matt blijft de gedurende de dag, brengt ook nog eens fijn aan zonder vlekken of lelijke strepen en hij blijft prima op zijn plaats zitten. Ook dit is een hele goede budgettopper!

DSC00385 1 InPixio 1 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence Camouflage + healthy glow* 10 Light ivory | € 2,89
Zelf hou ik heel erg van om nieuwe concealers te testen omdat concealer voor mij echt een must is. Zelf breng ik het product aan onder mijn ogen en op ‘plekjes’ waar ik graag wat extra dekking wil. Daarnaast gebruik ik ook concealer om mijn wenkbrauwen echt strak te maken maar niet elke concealer vind ik daarvoor fijn werken omdat sommige concealers te snel opdrogen en te dik zijn van textuur waardoor ik het niet mooi kan uitblenden. Zelf gebruik ik op dit moment een concealer Makeup Revolution maar ik heb ook concealers in mijn stash zitten van Essence en Catrice maar deze concealer heeft ze wel allemaal verslagen hoor!

Deze concealer bevat lichtreflecterende pigmenten, vitamine E en provitamine B5.Naast een hele goede dekking brengt ook nog eens fijn aan, makkelijk om uit te blenden, blijft ook nog eens prima op zijn plaats zitten, laat donkere kringen als sneeuw voor de zon verdwijnen en hij is ook nog eens waterproof (helaas nog niet kunnen uitproberen). Zelf heb ik de kleur 10 Light ivory ontvangen maar deze kleur is precies goed voor mij. Dus mocht je opzoek zijn naar een betaalbate concealer die een goede dekking geeft? Dan is deze concealer zeker iets voor jou!

DSC00354 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

DSC00359 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence Too Glam To Give A Damn eye & face palette | € 6,99
Ook komt Essence met 4 eye & face palettes in een coole, kleurrijke in een kartonnen verpakking. Eén van deze palettes is het Essence Too Glam To give A Damn palette. In elk palette vind je 8 oogschaduwen met zowel matte als glinsterende effecten en een bijpassende blusher / highlighter. De kleurschema’s bepalen de naam van het palette, met dit palette steel je de show met glamorous metallic nuances! Dit palette bevat niet de meest natuurlijke kleuren maar dat maakt het palette ook wel heel erg tof en leuk om mee te experimenteren. Je kunt dus zelf bepalen hoe heftig of juist subtiel je de make-uplook wilt. Ik besloot om een keer lekker uit te pakken en te gaan voor de knal gele kleur in combinatie met paars en blauw. Echt goed gepigmenteerd zijn ze niet maar ze zijn ook niet slecht, je kunt er een prima ooglook mee maken en ze geven geen fall out. Je kunt heel makkelijk de kleuren mee opbouwen. Wat ik wel heel jammer vind is dat de kleuren best snel vervangen tijdens het blenden waardoor je ze meerdere malen moet aanbrengen voor het gewenste resultaat. Het is gewoon een heel mooi palette waar je zeker hele toffe looks mee kunt creëren. Over dit palette en de andere drie eye & face palettes vind je binnenkort een uitgebreide review op allaboutbertina.nl. Hou dus mijn blog in de gaten mocht je benieuwd zijn naar de andere palettes en looks.

DSC00375 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

DSC00369 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence I need a micracle! Volumizing & strengthening mascara| € 3,59
Nog iets waar ik heel erg blij van wordt is het testen van mascara’s. Deze mascara heeft wel een hele bijzonder applicator namelijk een speciale “pindavorm” die je wimpers moet verlengen en supervolume moet geven. Mijn verwachtingen van deze mascara liggen best wel hoog, zelf hou ik heel erg van mascara’s die volume geven en mijn wimpers langer maken dus ik was erg benieuwd of hij deze beloftes kon waar maken.

Helaas vind ik het effect minder mooi als wat ik had gehoopt. Hij heeft wel elke wimper voorzien van een laagje mascara maar ik mis wel echt de supervolume. Ik heb andere mascara’s in mijn stash zitten die meer volume geven dan deze mascara. Ik vind het een beetje tegenvallen betreft het effect wat hij moet geven, wel heeft hij mijn wimpers langer gemaakt maar een onweerstaanbaar effect die deze mascara je wimpers moet geven in een handomdraai is het jammer genoeg niet. Begrijp me niet verkeerd, het is echt een prima mascara in gebruik maar ik had gewoon net even iets meer van verwacht. De applicator vind ik trouwens heel erg fijn werken ondanks dat hij toch wel een hele bijzondere vorm heeft vergeleken met andere mascara’s.

DSC00348 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018) DSC00349 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence Go for the glow * 02 The warms | € 5,99
En dan zijn we aangekomen bij het product waar ik wel heel erg blij van werd namelijk het Go fort he Glow highlighter palette. Ik heb echt een grote zwak voor highlighters! Het ‘Go for glow’ palette bevat 3 hele mooie warme holografische highlighter tinten. Yes, I love it! Mocht je meer van koele tinten houden dan kun je voor het andere palette gaan, namelijk 01 The cools. Zelf draag ik het liefst warme tinten dus dit palette is echt een prachtige aanwinst voor in mijn stash. In mijn make-uplook heb ik de eerste (bruin / gouden) highlighter aangebracht op mijn jukbeenderen en bracht de licht roze highlighter aan op de appeltjes van mijn wangen als een soort blush.

DSC00392 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018) DSC00393 1 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

Essence Insta-care lipstick * 02 Daily maybe | € 1,99
En de make-uplook is pas compleet met een prachtige lipstick! Zelf hou ik heel erg van roze tinten maar ik begin nude kleuren ook steeds leuker vinden en zeker voor de herfstseizoenen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de ‘Insta-care’ lipstick in de kleur 02 daily maybe. Dit is een prachtige bruine nude tint die niet alleen de look helemaal afmaakt maar ook nog eens de lippen verzorgd door de vitamine E en 20% shea butter. Deze lipstick heeft dus de rijke verzorging van een lipbalm en laat ook nog eens een mooi kleurtje achter op de lippen. Ik vind het een hele mooi kleur en er komt best wel veel pigmentatie af, meer als wat ik had verwacht. Ook voelt hij lekker romig en zacht aan op de lippen.

DSC00396 2 InPixio - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

essence 2 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

essence 3 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

essence 1 - COMPLETE LOOK MET ESSENCE PRODUCTEN (UPDATE AUTUMN/WINTER 2018)

En dit is dan de complete look met allemaal nieuwe Essence producten uit de herfst/ winter update 2018. Mochten jullie zulke artikelen vaker willen zien op mijn blog laat mij dat zeker even weten in een reactie en ook van welk merk.

 

Wat vinden jullie van de look? Welk(e) product(en) zou jij willen uitproberen?

* dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. 17 augustus 2018 / 10:07

  De concealer & mascara wil ik zeker proberen. Op moment heb ik ook een mascara van Essence en deze bevalt me zooo goed!

 2. 17 augustus 2018 / 10:14

  Ik ben dol op essence dus ik ben heel blij dat ze een herfst/winter update collectie hebben. Ik vind de verpakkingen er weer leuke n vrolijk uit zien.

 3. 17 augustus 2018 / 10:26

  Wat een mooie look heb je gemaakt met deze producten! Het highlighter palette spreekt me zeker aan en ook naar de primer en foundation ben ik heel erg benieuwd! 🙂

 4. Anja
  17 augustus 2018 / 10:28

  Je hebt een hele mooie look gecreeerd. Ik ben niet zo van de make up en als ik al make up gebruik dan alleen natuurlijke, dus ik zou zelf niets van Essence gebruiken.

 5. 17 augustus 2018 / 11:12

  Toevallig heb ik ook deze producten met Essence vandaag gepost inclusief look maar onze looks komen totaal niet overeen. Juist leuk om te zien hoe andere mensen ook een andere draai nemen met dezelfde makeupjes. Zo kun je zien dat iedereen toch een eigen stijl heeft met opmaken. Deze look past ook inderdaad supergoed bij jou! Mooi hoor, meis!

 6. 17 augustus 2018 / 11:25

  Mooie look heb je ermee gemaakt! Ik gebruik van Essence en Catrice ook best veel producten. Oogschaduw is het enige dat toch wel vaak tegenvalt omdat de dekking niet goed is. Daarom conbineer ik oogschaduw van Urban Decay met budgetproducten van Essence en Catrice 🙂

  Die mascara-met-pindavorm (moest even goed kijken wat je bedoelt haha) zou ik wel eens willen proberen.

 7. 17 augustus 2018 / 21:18

  Je hebt een erg mooie look gemaakt met de nieuwe producten van Essence, ziet er goed uit.

 8. 18 augustus 2018 / 11:57

  Mooie look! Wel jammer dat de mascara wat tegenviel. Het borsteltje ziet er namelijk goed uit.

 9. Naomi
  18 augustus 2018 / 12:11

  Vind essence echt een heerlijk merk heb er erg veel van, de nieuwe producten zien er erg goed uit

 10. 18 augustus 2018 / 14:53

  Ik heb zelf ook aardig wat van dit merk. Ga t eens in de gaten houden wanneer dit in de schappen verschijnt!

 11. 18 augustus 2018 / 15:59

  De concealer en foundation klinken erg goed! Die wil ik zeker gaan testen (:

 12. Tania
  18 augustus 2018 / 19:15

  Ik ben heel benieuwd naar het highlighter palette en de mascara.

 13. 18 augustus 2018 / 20:50

  Wat een leuke produkten zeg. Krijg spontaan zin om naar het Kruidvat te rennen….o wacht ik kan ook gewoon online bestellen hahaha. Even zonder gekheid het ziet er allemaal goed uit en ik denk ik alles wel proberen. Waar ik nieuwsgierig naar ben is of Essence of 1 van die andere ook gellak verkopen en hoe die is?

 14. 19 augustus 2018 / 08:45

  de look is schattig! Maar ik zou er zelf helemaal niks van willen uitproberen. Zoveel flesjes en spulletjes en dingen…niks voor mij

 15. 19 augustus 2018 / 09:05

  Dat zijn flink wat spullen zeg. Heb je een speciale tafel voor je make-up? Waar laat je dat zo allemaal?

 16. 20 augustus 2018 / 13:32

  Wat een goeie kleuren! Staat je goed. Mooie foto’s heb je ook gemaakt van de producten 🙂

  • Bertina
   Auteur
   3 september 2018 / 11:25

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge