DIT WAS MIJN 2016

e985c 2016 - DIT WAS MIJN 2016
2016 is een bijzonder jaar geweest waarin er veel gebeurt is met toch wel een paar grote veranderingen. 2016 wat was je geweldig en wat heb ik van je genoten. Het jaar is voorbij gevolgen waarin ik ben gegroeid als blogger en waarin ik zoveel heb geleerd, niet alleen op het gebied van mijn studies maar ook over mezelf als persoon. Tijd om vandaag samen met jullie terug te blikken naar dit  jaar, lees je mee?

81be9 dsc00065 - DIT WAS MIJN 2016
12  februari:Sleutel van onze nieuwe woning. Al 8 jaar wachten wij op een huis, een huis waar we definitief mogen blijven wonen. Begin dit jaar was het dan eindelijk zo ver, we kregen een huis en ook nog eens een huis die helemaal bij ons past en waar we altijd al stiekem op hoopte. Een lot uit de loterij en elke dag genieten we volop. Eindelijk nog even plekje en elke dag lijkt het wel vakantie zo’n mooi uitzicht hebben wij over een park en weilanden. Je snapt natuurlijk wel wat voor opluchting het was toen we dit wisten want we moesten met een maandje uit ons andere huis omdat het huurtermijn afgelopen was van een jaar. 2016 begon voor ons goed!

a38f2 img 8973 - DIT WAS MIJN 2016
0ccaf img 8975 - DIT WAS MIJN 2016
29 februari: Vroeger hadden wij altijd drie katten/ poezen. Ik had het al een hele tijd erover gehad met mijn vader dat ik het stiekem toch wel miste en hij gaf ook toe dat hij het ook wel weer heel leuk zou vinden. We besloten om naar de verhuizing een kat te nemen maar ik hoor mijn vader nog zo zeggen van ‘we wachten nog wel even hoor, niet deze maand… we zien het wel’ Maar zo lang wilde ik niet wachten en besloot rond te kijken op Facebook en asielen opzoek naar een nieuw huisgenootje.Doordat ik mijn vader over spoelde met katten foto’s begon het bij hem ook meer te kriebelen. We besloten naar een asiel in de buurt te bellen om een afspraak te maken om te komen kijken of er een lieve schat voor ons erbij zat. Een uur later stonden we dan midden tussen de katten. Zoveel schatjes die een thuis missen, je raad het al… wij konden niet meer kiezen. Het liefst nam ik ze allemaal mee maar dat kan natuurlijk niet. Naar twee kamers vol met katten te hebben gezien werden we mee genomen naar nog een kattenkamer. Op dat moment hadden ze maar twee kittens en daar waren wij toch wel erg benieuwd naar en wilde ze graag even bekijken. Toen het meisje de deur opendeed zagen wij twee kleine katjes, een zwart met witte en een rood, wit met streepjes kat. De zwarte kat wilde het eerst allemaal even op een afstandje bekijken maar Buddy dacht daar anders over en begon meteen kusjes uit te delen en te knuffelen. Ook gaf hij een showtje weg hoe leuk hij kon spelen en hoe goed hij het op de kattenbak kon doen. Mijn vader riep me en keek me aan terwijl hij met Buddy op de arm stond. ‘Deze gaat met ons mee vind je niet’ zei hij vast besloten en mijn antwoord was ‘Deze schat gaat inderdaad met ons mee naar huis’ want ook ik was helemaal verliefd op hem. We besloten hem niet meteen mee te nemen maar om hem 29 februari op te halen en zo gezegd zo gedaan. Zoals je kunt zien aan de datum woont hij hier bijna een jaar en nog altijd zijn we dol op hem. Buddy is ontzettend veranderd, van een bang en uitgehongerde kat naar een echte huiskat die dol is op spelen, knuffelen, vogeltjes kijken en natuurlijk lekker eten. Mocht je benieuwd zijn naar het hele verhaal achter Buddy en hoe hij daar terecht gekomen is? Ik heb daar een uitgebreid artikel over geschreven. Benieuwd? Klik hier!
3dba9 dsc000322b252812529 - DIT WAS MIJN 2016

13 maart: Onze andere cavia (Mozes) was overleden aan ouderdom maar het was zo stil in de keuken en eigenlijk wilde we allemaal wel weer een nieuw caviaatje hebben. En toen kwam Mozes Junior. Wat een schatje hé?

21 april: Onze eerste verjaardag in ons nieuwe huisje en samen met Buddy erbij. Op zich geen bijzondere dag maar ik werd wel samen met mijn zus 19 en natuurlijk hebben we dat wel even gezellig gevierd met elkaar. Op naar die 20!

c2a6d blogin - DIT WAS MIJN 2016

29 april: Ik werd één van Vera Camilla’s bloginsider. Wat was dat een hele gave samenwerking met Rimmel Londen Nederland. Iets wat ik nooit had verwacht om te mogen doen omdat mijn blog nog maar minder dan een jaar bestond. Een hele toffe ervaring. Ben benieuwd wat 2017 gaat brengen op bloggebied.

18/19 mei: Als of dat allemaal nog niet genoeg was, werd mijn blog ook nog door tazzly.com genomineerd voor beste Fashion Blog van de Benelux. Ik heb dan wel niet de top 3 gehaald, toch blijft het een eer dat mijn blog genomineerd was en dat zoveel van jullie op mijn blog hadden gestemd. Nogmaals super bedankt! Ook dit was een hele leuke ervaring die ik zeker niet had willen missen.

a42a4 fotocamera - DIT WAS MIJN 2016

 21 mei: Ik kocht mijn aller eerste professionele fotocamera namelijk de Sony DSC-HX300 cyber shot. Een rib uit mijn lijf maar elke euro waard want wat heb ik er al een hoop foto’s ermee gemaakt. Onwijs heel plezier heb ik er dit jaar aan gehad. Maar hij is vooral onmisbaar geworden voor mijn blog.

f17ce dsc029122b252812529 - DIT WAS MIJN 2016

12 juni: Ondanks de studievertraging toch weten te slagen voor administratief medewerker
(niveau 2) bedrijfsadministratie. En toen was het tijd voor vakantie! Whoooooeeeeee!

5c564 dsc027482b252812529 - DIT WAS MIJN 2016

6 juli: Naar drie jaar onderzoek en eraan gewerkt te hebben bracht Hanneke (mijn tweelingzus) haar eerste boek uit. Een boek waarin zij verteld hoe de procedures van een vluchteling eruit ziet voordat een vluchteling zich in Nederland als asielzoeker mag vestigen. Hij is ook te koop bij o.a. bol.com
Ik heb de cover van het boek ontworpen. Klik hier om het boek te bestellen.  #trots!

27 juli: allaboutbertina.nl bestond1 jaar!

f34e5 dsc05916 - DIT WAS MIJN 2016
494ab dsc06046 - DIT WAS MIJN 2016
23cfa dsc05497 - DIT WAS MIJN 2016

15/19 augustus: Een heerlijk weekje Londen. Naar jaren dromen was het zo ver, ik ging eindelijk naar Londen. Ik heb altijd al een obsessie gehad voor deze prachtige stad en zeker naar dit weekje wil ik zeker nog een keer terug. Het was een weekje vol genieten met prachtig weer. Lees ook: Londen 2016 (reisverslag)

ceeeb dsc071202b252822529 - DIT WAS MIJN 2016
 

5 september: De start van mijn nieuwe opleiding voor pedagogisch medewerker(kinderopvang). Ik heb een onwijs leuke klas, waar ik echt heel blij mee ben.Maar toen ik twee dagen op schoolkamp was overleed Idol. Het ging al een tijdje niet goed met hem, overal botste hij tegen aan en was soms de weg de helemaal kwijt. Ik zou ’s avonds thuis komen van kamp maar ’s morgens overleed Idol. Ik heb geen afscheid van hem kunnen nemen maar ik weet dat dit gewoon beter is voor hem en ik gun hem deze rust die hij nu heeft. Dit was geen leven meer voor hem ondanks dat wij hem allemaal heel erg missen. Ook Twin, ons andere hondje en Buddy miste hem heel erg. Idol was een bijzonder broer van hun en we hebben heel wat prachtige jaren met hem mogen beleven. Idol hebben we laten cremeren en staat nu op ons herngingstafeltje in de woonkamer samen met een foto van hem en van mijn moeder. Zo zijn ze elke dag nog steeds bij ons.

d32ac dsc083492b252812529 - DIT WAS MIJN 2016
c79cb img 7599 - DIT WAS MIJN 2016

17 oktober: Omdat we nog niet genoeg dieren hadden besloten we dat Buddy een maatje moest krijgen. Buddy kon het heel goed vinden met onze hondjes maar miste toch wel een kattenmaatje waarmee hij kon stoeien. We besloten terug te gaan naar hetzelfde asiel waar Buddy vandaan kwam.
Ook dit keer zat het asiel vol met katten, dit keer met een heleboel kleine katjes. Ook deze keer was het kiezen niet makkelijk maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Spinner. Is hij niet lief? Buddy moest even aan hem wennen maar nu kunnen ze niet meer zonder elkaar, het zijn de beste kattenboertjes van elkaar en ook Twin is heel erg blij met hem.

a2a9e img 7341 - DIT WAS MIJN 2016

14 november:Naar het grote verlies van Idol besloten we om weer een hondje te nemen.Al snel kwamen we in contact met mensen uit Limburg die twee kleine Yorkshire Terrier hadden.We besloten om voor het mannetje te gaan. Op dat moment hadden de hondjes geen van beide een naam. We gaven de naam Coco aan hem omdat Coco de zoon is van mama Channel. Zijn zusje is naar haar papa vernoemd. Coco is hiermee dan ook het aller laatste familielid van deze familie. En als je denkt dat hond en kat niet samen gaat heb je het mis. Iedereen speelt met elkaar en slapen tegen elkaar aan.

c3816 dsc096962b252812529 - DIT WAS MIJN 2016

En dit is Coco nu. Op dit moment is Coco 14 weekjes oud. Mocht je meer foto’s van hem willen zien, Coco heeft nu ook zijn eigen Instagramaccount: @cocobychannel

25 december: Op tweede kerstdag besloten we de vakantie voor de zomervakantie in 2017 te boeken. Dus aankomende zomer reizen we af naar het mooie Kroatië.

ed88b img 7734 - DIT WAS MIJN 2016
e944a dsc08526 - DIT WAS MIJN 2016

2016 was zeker een jaar van een heleboel nieuwe diervriendjes. En ben heel erg blij dat we Buddy en Spinner  een veilig thuis hebben kunnen bieden, vooral Buddy was daar heel erg aan toe omdat hij al zo vaak gekwetst was door mensen en steeds terug kwam in het asiel. Ik hou onwijs heel van deze kleintjes. Ik kan gerust zeggen dat ik een trotse kattenmama ben. 2016 was een jaar van genieten, dingen afsluiten en opnieuw beginnen, een jaar vol nieuwe kansen en nieuwe mensen, een jaar met heel veel hoogte punten, een jaar om nooit meer te vergeten.

 

Wat was jouw hoogte punt van 2016?
Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 31 december 2016 / 13:11

  Heej meid
  super mooi beschreven !
  En wat een liefde geef je deze diertjes ��
  mijn 2016 was echt een topjaar!
  Super blij met jou in mijn vriendinnengroep!
  Dit jaar gekozen voor een nieuwe opleiding en in eerste instantie was ik niet zo blij dat ik uut me klas moest . Maar als dat niet was grbeurt had ik jou nooit ontmoet !
  Je bent onwijs lief en ontzettend positief hou dit zo vol !
  Happy newyear !!����
  lots of love , jolanda

 2. 31 december 2016 / 13:11

  Heej meid
  super mooi beschreven !
  En wat een liefde geef je deze diertjes ��
  mijn 2016 was echt een topjaar!
  Super blij met jou in mijn vriendinnengroep!
  Dit jaar gekozen voor een nieuwe opleiding en in eerste instantie was ik niet zo blij dat ik uut me klas moest . Maar als dat niet was grbeurt had ik jou nooit ontmoet !
  Je bent onwijs lief en ontzettend positief hou dit zo vol !
  Happy newyear !!����
  lots of love , jolanda

 3. 31 december 2016 / 14:40

  ah wat lief Jolanda en wat leuk dat je hier reageert ♥ Ik ben ook heel blij met jullie als vriendinnen. Altijd gezellig met jullie in de pauze en in de les. Fijn dat 2016 ook zo'n top jaar voor jouw was. 2017 wordt vast net zo gezellig als 2016. Jij ook een happy new year gewenst!??

 4. 31 december 2016 / 14:40

  ah wat lief Jolanda en wat leuk dat je hier reageert ♥ Ik ben ook heel blij met jullie als vriendinnen. Altijd gezellig met jullie in de pauze en in de les. Fijn dat 2016 ook zo'n top jaar voor jouw was. 2017 wordt vast net zo gezellig als 2016. Jij ook een happy new year gewenst!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge