10 DINGEN WAAROVER IK KLAAG IN DE ZOMER

8a6db dsc030922b252812529 - 10 DINGEN WAAROVER IK KLAAG IN DE ZOMER
We klagen allemaal wel eens over iets toch…? Ik ben dol op zomer, leuke zomer outfits samen stellen, genieten van de zon, leuke uitstapjes, vakantie, leuke kortingen maar er zijn ook dingen die ik minder leuk vind aan de zomer waar ik soms wel eens over klaag (sorry). Vandaag vertel ik jullie  10 dingen waarover ik klaag in de zomer, lees je mee?

Afgelopen dinsdag en woensdag hadden de tweedejaars van de opleiding activiteiten georganiseerd in het bos. Niemand die daar nog zin in maar we maakte het beste ervan. Tijdens de activiteiten werd er volop geklaagd. Dat het te warm was, dat het bos stom was, dat een bepaalde activiteit niet leuk was of dat het te lang duurde en zo ging het maar door. Opeens kwam ik op het idee om eens na te gaan denken waarover ik wel eens klaag in de zomer en kwam erachter dat het best nog wel veel dingen zijn…oeps!
Zweten
Zweten, we maken ons daar allemaal schuldig aan en niemand die dat kan ontdekken! We moeten misschien blij zijn met het feit dat we zweten maar ik heb echt een hekel aan vieze zweetplekken of bezwete kleding. Laat staan de vieze zweetlucht waar zelfs je deodorant opgegeven moment niet meer tegen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over vettig haar wat door het zweten komt, dit is denk ik toch wel mijn grootse frustratie!

Benauwdheid
Leuk dat warme weer, maar voor mensen die snel benauwd zijn zoals ik zijn hitte golven echt killing. We moeten dan echt letterlijk en figuurlijk ons hoofd koel houden als we de warmte willen overleven. Waarom hebben we dan niet zo’n klimaat wat bijvoorbeeld Spanje heeft, dan zou het leven een stuk aangenamer zijn en is de warmte beter te verdagen.

Mensen die ruiken naar zweet
Zoals ik al zei, we zweten allemaal in de zomer. Maar wanneer er iets veel mensen in de buurt zijn komt de zweetlucht je tegemoet, vooral in winkels… gewoon smerig! Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je per ongeluk deo vergeet maar het is gewoon vies,vaak denk ik echt van ‘ruik jij jezelf dan niet of ben ik de enige die het ruikt?’ Van mezelf heb ik het vaak door en dan doe ik er ook meteen wat aan maar blijkbaar geldt dit niet voor andere mensen…Met het warme weer moet je daar gewoon ontzettend veel rekening mee houden en extra vaak spuiten met deo, parfum / bodymist.

Op pad met de auto
Voor wie geen airco in de auto heeft weet wat ik nu wil gaan zeggen… Een hittegolf is leuk maar niet als je weg moet met de auto en je geen airco hebt en dus in een warme oven moet gaan zitten. Het eerste wat ik altijd doe is meteen de warmen open zetten en zorgen voor frisse lucht maar dan moet je weer opletten dat het niet gaat tochten want dan krijg je weer een zere nek, hoofdpijn of je wordt snot verkouden. Dus met warm weer probeer ik de auto zoveel mogelijk te vermijden of zo vroeg mogelijk weg te gaan wanneer het nog goed uit te houden is. Dus wie wel een airco heeft in de auto, je bent een geluksvogel met dit weer.

Vieze zonnebril
De zonnebril is echt je beste bff in de zomer maar ook die heeft een hoop te verduren. Naast je telefoon is ook de zonnebril niet weg te denken in je tas en gaat hij overal mee naar toe. Naast dat je bff iedere keer spoorloos verdwenen is en je je hele huis overhoop moet halen om hem te zoeken is hij ook nog eens negen van de tien keer vies door het zweten of door vingerafdrukken. Ik heb standaard altijd een brillendoekje bij me om hem schoon te maken want als ik ergens niet tegen kan is het wel een zonnebril die vieze strepen en vlekken heeft waardoor  je elke seconde aan geïrriteerd word wanneer je hem op hebt.

Uitgelopen make-up
Met het warme weer kun je ervoor kiezen om helemaal geen make-up te dragen maar niet voor iedereen is dit altijd een goede optie. Voor mij is dit het geval geen optie want als mijn wenkbrauwen niet gedaan zijn dan kan mijn dag niet beginnen. Zonder mijn bijgewerkte wenkbrauwen ziet het eruit als of mijn wenkbrauwen op vakantie zijn en ook naar school of stage draag ik het liefst toch wel make-up zelfs bij een hittegolf maar dan wel een hittegolf editie met zoveel mogelijk matte producten en een goede fixingspray die mijn make-up nog een beetje op zijn plaats laat houden. Maar ik kan echt balen als mijn wenkbrauwen of mascara uitgelopen zijn en ik rond loop als een panda met het warme weer.

Muggen
Als er iemand altijd onder de muggenprikken zit, dan ben ik dat wel. Als ik dat akelige gezoem in mijn oor hoor van een mug zit ik rechtop en is het oorlog! Ik slaap niet voordat de muggen gedood zijn. En dan je nog die rode jeukende muggenbulten waar je maar aan blijft krabben en op de meest rare plaatsen tegen kom. Gelukkig werkt azijn bij mij het beste en het jaagt de muggen meteen weg, alleen de geur van azijn moet je even voor lief nemen dan stink ik liever naar azijn als dat ik de hele dag sta te krabben.

Geen motivatie of zin om iets te doen / heen te gaan
Geen motivatie om te werken of ergens anders heen te gaan. Herkenbaar? Met het warme weer is het gewoon onmogelijk om je te concentreren op je werk of helemaal geen zin om ergens heen te moeten bijvoorbeeld naar school of andere afspraken. Je wil niet de hele dag binnen blijven zitten met het heerlijke weer maar juist genieten van het zonnetje. Op zulke dagen is het gewoon extra balen en hoop ik altijd maar dat de dag snel voorbij is zodat ik lekker buiten kan gaan zitten met een heerlijk ijsje.

Insecten
Heeft dit puntje nog uitleg nodig?!? Insecten die over je heen lopen, die in of op je eten en drinken gaan zitten, wespen die je de stuipen op het lijf jagen omdat je bang met gestoken te worden… nou nee dank je. Ik ben een hele grote dierenvriend maar wespen en muggen mogen mij gestolen worden!

Alles moet weer glad
In de zomer mag de wintervacht er weer era en moet alles weer netjes glad zijn voor de zomer. Ik moet altijd even wennen dat ik de boel weer beter moet gaan onderhouden en dat ik dus niet moet vergeten om het dan te doen. Het komt gelukkig niet zo heel vaak voor maar af en toe schiet het er wel eens bij in en dat ik mijn short aantrek en er pas later achter kom dat ik best eerst mijn benen had mogen scheren…. oeps! Ik denk dat dit probleem bij meerdere vrouwen wel bekend voorkomt.

Ik ben heel erg benieuwd waar jij vaak over klaagt in de zomer, dus laat het zeker even weten in je reactie! 
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 7 juli 2017 / 20:24

    Ik herken je scheer probleem helemaal! In de winter valt het toch niet zo op en om eerlijk te zijn vind ik haartjes ook fijner voelen dan stoppels. Vind het zo'n drama om elke keer alles maar weer te moeten scheren. Je bent zo lang bezig!

  2. 7 juli 2017 / 20:24

    Ik herken je scheer probleem helemaal! In de winter valt het toch niet zo op en om eerlijk te zijn vind ik haartjes ook fijner voelen dan stoppels. Vind het zo'n drama om elke keer alles maar weer te moeten scheren. Je bent zo lang bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge