GASTBLOGGER DAISY │TIPS OM JE TOETSEN DOOR TE KOMEN!

Tips om je toetsen door te komen - GASTBLOGGER DAISY │TIPS OM JE TOETSEN DOOR TE KOMEN!

Vandaag mijn allereerste echte gastblog hier. Bertina is bezig met een reeks back to school. Nu ben ik net een paar maanden geleden afgestudeerd en heb ik een aantal tips voor jullie Of je nou in het examenjaar zit, je net begint met je opleiding of als je halverwege bent: iedereen heeft toetsen! Benieuwd? Klik en lees snel mee!

Tip 1: Vermijd koffie!
Dit hang natuurlijk af van je leeftijd ? Maar ik kon me beter concentreren als ik rondom een toets of examen aan de verse thee ging. Denk aan gember of kruidenthee. Uiteraard wel m’n opstartbakkie koffie in de morgen, maar verder alleen maar thee. Dit geldt natuurlijk ook voor blikjes energie enzo ? Eigenlijk gewoon cafeïne vermijden

Tip 2: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen
Heel cliché, maar waar. Kijk op internet of je oefentoetsen kan vinden. Je kan ook op school vragen of je oude toetsen mag maken. Extra opdrachten zijn ook altijd goed. Deed ik ook voor Nederlands! Niks om je voor te schamen ? Doe dit per toets/examen, anders haal je alles door elkaar en raak je het overzicht kwijt.

Tip 3: Werken: deel je tijd goed in
Een deel die dit leest en studeert, kan een bijbaan hebben. Niks mis mee en juist hartstikke goed, want I know: het leven is duur zat ? Maar zorg ervoor dat als jij een toets of examen hebt dat je dan even wat minder uren hoeft te maken. Deze tijd heb je echt even nodig om je goed voor te bereiden voor je toets/examen.

Tip 4: plan tijd in om te leren
Heel logisch maar plan in je agenda echt tijd in om te leren voor je toets/examen! Aan jou de keuze om dagen lang te blokken of de avond van te voren alleen te leren. Ik ben het type van de laatste optie, werkt voor mij heel goed. Maar blok het ook echt even af in je agenda! Zet je telefoon op stil en leg hem even weg! Concentratie is the key!

Tip 5: Pak je rust!
De laatste en misschien wel de belangrijkste tip: pak je rust! Ga gewoon lekker op tijd naar bed! Doe voor je gaat slapen eerst een maskertje op, drink een theetje waardoor je goed kan slapen en stap de volgende ochtend vol goede en nieuwe energie je bed uit om goed te beginnen aan die toets of examen!

 

Wat is jouw ultieme tip?

 

Geschreven door gastblogger Daisy (www.byvosje.nl) – InstagramYouTubeFacebook 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge