PERSOONLIJKE UPDATE | EEN NIEUWE OPLEIDING?

4ffbc study 1968077 1920 - PERSOONLIJKE UPDATE | EEN NIEUWE OPLEIDING?
 
Voor alle geslaagden is de zomervakantie begonnen maar voor wie geen examen gedaan heeft is het nog even bikkelen. De laatste verslagen en opdrachten moeten worden ingeleverd, dan zit het schooljaar en de opleiding erop want naar de vakantie begin ik aan een nieuwe opleiding in leerjaar twee. Een beetje ingewikkeld allemaal maar ik leg het jullie graag uit. Klik en lees snel mee!

Yes, ik ben ga stoppen met mijn opleiding! Het is zeker geen droevig verhaal wat dat is nergens voor nodig. Naar de zomervakantie begin ik aan een nieuwe opleiding waar ik jaren naar uitgekeken heb. Twee jaar geleden behaalde ik mijn MBO diploma niveau 2, omdat ik graag een niveau 4 opleiding wilde volgen was dit niet mogelijk omdat je eerst een niveau 3 diploma behalen voordat je aan een niveau 4 opleiding mag binnen. Een grote teleurstelling , toen ik hoorde dat ik dus eerst een niveau 3 opleiding moest doen voordat ik naar niveau 4 mocht, terwijl mij toen was toegezegd dat ik niveau 3 mocht overslaan en naar niveau 4 kon net als Hanneke (mijn zus).

Ik schreef mij in voor de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang. Even voor de duidelijkheid, ik heb dus helemaal niks met een kinderopvang maar omdat het een opleiding was met kinderen en ik graag met kinderen wil werken leek deze opleiding voor nu het beste bij mij te passen want nog drie jaar iets in de administratie doen zag ik al helemaal niet zitten.

We kregen de keuze om te kiezen om stage te lopen op een kinderopvang of basisschool voor het eerste leerjaar. En naar het eerste leerjaar moest je sowieso gaan stage lopen in een kinderopvang.
Omdat ik graag wil werken op een basisschool koos ik om mijn in mijn eerste leerjaar te gaan stage lopen op een basisschool. Eerlijk gezegd zag ik mij zelf niet werken in een kinderopvang dus dat kon nog wat worden in het tweede en derde stagejaar.

Ik heb het echt heel erg naar mijn zin op deze opleiding en ben ontzettend trots op mijn behaalde resultaten. Heb heel veel nieuwe mensen ontmoet en mee bevriend geraakt dus ik mag zeker niet klagen maar naar de vakantie volg ik niet meer deze opleiding.

Ongeveer vier weken geleden kreeg ik te horen dat ik naar niveau 4 mag en dus volgend jaar mag beginnen aan de opleiding onderwijsassistent, whoeeee! Ik heb zo lang naar dit moment uit gekeken en natuurlijk is dit een niveau hoger en zijn de eisen strenger maar ik weet zeker dat ik hier mijn plekje vind en dat ik over drie jaar trots met een diploma in mijn hand sta.

Omdat pedagogisch medewerker kinderopvang heel dicht bij onderwijsassistente ligt is de overstap voor mij minimaal en er bestaat zelfs een kans dat volgend schooljaar de twee opleidingen samen gaan. Ik ben heel blij dat het mij gelukt is om te switchen van opleiding. Ik wil je echt mee geven, als je eigen voor wilt gaan vecht ervoor wat mensen ook zeggen over je zoals ‘je gaat dat toch nooit halen, zet het uit je hoofd’ luister er niet na en volg je hart. Het maakt niet uit hoe lang je erover doet zo lang je maar in jezelf geloofd en voor je plekje vecht want alleen dan haal je je doel.

Maandag hoop ik mijn stage voor een groot deel te kunnen afronden en de komende twee weken heb ik nog de tijd om alle  overige verslagen en opdrachten te kunnen inleveren maar daar maak ik mij eigenlijk geen zorgen om want het meeste ligt al klaar en dan is het tijd voor een wel verdiende vakantie! 

 

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de vakantie? Let me know!

 

Volg:
Delen:

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge