TAG | ANOTHER BLOGGING

9b51f dsc06742 edited edited - TAG | ANOTHER BLOGGING

Het is weer tijd voor een tag! Regelmatig krijg ik vragen over het bloggen en over mijn eigen blog. Zoals bijvoorbeeld: Hoeveel tijd ben je er nu mee bezig? Verdien je geld met je blog? Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken? Of dat ik mijn blog zou verwijderen voor 50.000 euro? Vandaag geef ik antwoord op deze vragen door middel van de Another Blogging Tag. Kijk en lees je mee?

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Ik moet toegeven dat ik op dit moment heel erg te vrede ben over hoe mijn blog eruit ziet. Persoonlijk zou ik zelf eerder de header veranderen dan de hele lay-out van mijn blog. Ik vind het belangrijk om herkenbaar te zijn maar de header moet wel passen bij de rest van de blog. Zelf zou ik veder wat nieuwe rubrieken of ideeën willen doorvoeren. Vaak kost dit veel tijd waardoor het soms iets langer duurt voordat ze vindbaar zijn op mijn blog. 

Doe je alles voor je blog alleen?
In principe wel, behalve op foto’s waar ik zelf op sta dan. Deze maakt mijn (tweeling)zus meestal. Veder run ik mijn blog helemaal alleen. Ik schrijf de artikelen, maak en bewerk zelf de foto’s, onderhoud contacten met pr-bureaus en bedrijven, bedenk ideeën, nieuwe rubrieken en werk deze uit en houd mijn social media bij. Ook de onderhoud van mijn blog doe ik zelf zoals lay-out aanpassen, nieuwe header maken, dingen en pagina’s aanpassen wanneer het verouderd is. Stiekem gaat hier best een hoop tijd in zitten, maar ik zie bloggen dan ook als een leuke hobby waar ik graag veel tijd in wil steken. Je krijgt er tenslotte zoveel moois voor terug. 

7c773 1234 - TAG | ANOTHER BLOGGING
 

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Ik vind het echt heel lastig te zeggen. Ik denk  dat ik mijn blog een 8 zou geven. Ik ben heel erg perfectionistisch dus er zijn altijd wel dingen die ik anders zou willen of wil verbeteren. Maar over het algemeen ben ik heel erg te vrede en zie ik duidelijk verbeteringen als ik kijk na de afgelopen jaren.

Verdien je geld met bloggen?
Zo nu en dan, maar meestal krijg ik producten in ruil voor een artikel. Zelf vind ik samenwerkingen me bedrijven en merken heel erg leuk om te doen maar ik zorg er wel voor dat er een balans blijft zodat mijn blog niet overspoelt. Ik steek een hoop liefde, geld en tijd in mijn blog en dan is een (betaalde) samenwerking wel leuk op zijn tijd. Het geeft toch een soort bevestiging dat mensen geïnteresseerd zijn in je blog. Het is een stukje waardering wat je krijgt als blogger. Zelf krijg ik altijd extra energie erdoor waardoor ik mezelf nog meer wil uitdagen en mijn blog wil verbeteren. Als ik een samenwerking aan ga dan kijk ik wel of het bij mijn blog past. Ik blog omdat ik het leuk vind en het is echt een hobby, natuurlijk lijkt het me leuk om er ooit een full time baan ervan te kunnen maken. Maar ik studeer nog waardoor dat voorlopig nog niet haalbaar is maar het is wel leuk om soms wat extra’s te kunnen verdienen wat ik weer kan investeren in mijn blog.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Een nadeel van bloggen is dat mensen denken dat je echt alles gratis krijgt. “Dat heb je vast gratis gekregen omdat je blogt…”Uhhh nee, gewoon zelf gekocht in de winkel. Ja, als blogger krijg je producten toegestuurd, maar heus, ik koop ook nog zelf dingen! Gewoon omdat ik het super leuk vind en het maakt mij niet uit hoeveel geld ik per maand er aan uitgeef. En dan heb je ook nog van die mensen die denken dat je gratis producten voor hun kunt regelen… en dan heb ik nog niet over mensen die ineens vriendjes willen zijn omdat je blogt. Bleh! Sorry, maar dat gaat mij toch echt wat te ver! Deze mensen begrijpen niet wat een blog inhoudt en ik vind het ook nog eens zo brutaal om te vragen. Deze mensen ben ik liever kwijt dan rijk en ga ze echt nooit begrijpen! Bloggen is meer dan een verhaaltje typen en een foto’s maken maar sommige mensen zullen dat gewoon nooit begrijpen.

5a55d 1234567 edited - TAG | ANOTHER BLOGGING

Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?
Mijn bezoekersaantallen zijn geen staatsgeheim, maar toch hou ik dat liever voor mezelf.
Ik vind het niet nodig om te openbaar te maken tenzij er echt iets heel bijzonders gebeurd wat ik echt niet had verwacht dan deel ik het af en toe maar anders niet!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik hou zelf van hele mooi, passende foto’s en pakkende titels daardoor blijf ik vaak langer op een blog hangen. Foto’s en de titel moeten je benieuwd maken waardoor je het artikel ook  werkelijk waar gaat lezen. Ook moet de blogger origineel zijn en een leuke schrijfstijl hebben wat prettig is om te lezen. Zelf hou ik heel erg van een persoonlijk tintje in artikelen. Ik klik alleen weg wanneer de blog onoverzichtelijk is, het artikel geen foto’s bevat,  geen mogelijkheid is om te reageren op een artikel of wanneer je duidelijk kunt lezen dat het om een gesponsord artikel gaat maar nergens vermeld staat door de blogger. Dan blijf ik ook niet zo lang hangen op een blog.  

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Na bijna 3 jaar bloggen heb ik al diverse contacten opgedaan met andere bloggers. De meeste contacten heb ik via Instagram, Facebook en blogs. Ik heb nog niet zoveel bloggers in het echt ontmoet wat ik heel erg jammer vind. Heel veel meiden wonen aan de andere kant van het land waardoor je niet snel en makkelijk met elkaar kunt afspreken. Helaas ben ik nog nooit op een event geweest maar het zou wel een leuke manier zijn om daar mede bloggers te kunnen ontmoeten. Ik heb zelfs een beste vriendin gekregen door bloggen. Ik blogde zelf toen nog niet maar kwam regelmatig op haar blog en door haar ben ik ooit begonnen met bloggen. Ik spreek haar dagelijks en het voelt als of we elkaar al jaren kennen. Ook ben ik in oktober met twee bloggers naar Hellendoorn geweest en heb ik met hun een hele leuke dag gehad. Ik ben altijd wel benieuwd naar hoe zo’n persoon dan in real life is, of dat een beetje overeenkomt met de persoon die ik ken online. Ik blijf het heel erg bijzonder vinden dat je door dezelfde passie zulke hechte vriendschappen kunnen ontstaan. Ik hoop snel weer eens mede bloggers te kunnen ontmoeten.  

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik ben een open boek maar ik ben ook op mijn privacy gesteld. Als ik een blog lees hoef ik niet alleen maar productreviews of andere artikelen te zien maar ik wil ook graag wat meer te weten komen over de persoon achter de blog. Zelf probeer ik ook altijd iets persoonlijks in mijn artikel te stoppen maar ik let wel op wat ik deel en of het niet te persoonlijk is en/of dit tegen mij gebruikt kan worden. Zo let ik er bijvoorbeeld op als ik foto’s maak dat het niet verklapt waar ik woon. Ik ben daar gewoon heel voorzichtig in omdat je ook mensen hebt met slechte bedoelingen en daarin speelt het verleden ook een grote rol in. Je weet niet wie het allemaal ziet en leest en welke bedoelingen erachter zitten, het blijft tenslotte internet. Soms is iets gewoon privé en hoeft iemand dat niet te weten over je. Ook zal ik niet zonder toestemming foto’s delen van vrienden en familie zonder toestemming van deze personen. Iedereen heeft recht op privacy en je hebt zelf in de hand wat je deelt op het internet.

 
16936 12346789 - TAG | ANOTHER BLOGGING
Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik denk nog lang niet aan stoppen, voorlopig zijn jullie nog lang niet van mij af! Als ik kijk naar de toekomst hoop ik dat ik nog niet zoveel plezier eruit kan halen als nu en dat ik nog meer mensen kan bereiken met mijn blog en mijn passie voor beauty, fashion en lifestyle kan delen. Bloggen moet niet als een verplichting voelen of ten koste gaan van andere dingen, dan zou het voor mij wel een reden kunnen zijn om te stoppen maar voorlopig is daar nog lang geen sprake van en kan ik het nog prima combineren met school en stage.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Laten we eerlijk zijn, 50.000 euro is een hoop geld waar je heel wat leuke dingen mee kunt doen, zo ook een nieuwe blog beginnen. Ik heb dan wel een mooi zakcentje hahah. Ik denk dat ik daar niet lang over na hoef te denken.

1de7e dsc06757 edited edited - TAG | ANOTHER BLOGGING

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Ik gebruik natuurlijk mijn laptop, Sony Cybershot DSC-HX350 camera voor productfoto’s, Canon EOS M10 camera voor bijvoorbeeld ooglooks, Iphone SE, drie studiolampen, ringlamp, mini studio en verschillende (online) fotobewerkingsprogramma’s. Allemaal even onmisbaar voor mij!

 

Zou jij jou blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro? 
Volg:
Delen:

34 Reacties

 1. 25 februari 2018 / 09:29

  wat een leuke tag! Zelf net begonnen met bloggen dus leuk te lezen van iemand die het al langer doet!

 2. 25 februari 2018 / 09:29

  wat een leuke tag! Zelf net begonnen met bloggen dus leuk te lezen van iemand die het al langer doet!

 3. 25 februari 2018 / 09:58

  Super leuke tag en jouw foto's zijn echt KILLER. Geweldig. Ik weet niet of ik mijn blog voor zoveel geld zou verwijderen. Het voelt toch een beetje als mijn kindje. Ik kan er wel een weg doen, maar krijg nooit meer dezelfde terug.

 4. 25 februari 2018 / 09:58

  Super leuke tag en jouw foto's zijn echt KILLER. Geweldig. Ik weet niet of ik mijn blog voor zoveel geld zou verwijderen. Het voelt toch een beetje als mijn kindje. Ik kan er wel een weg doen, maar krijg nooit meer dezelfde terug.

 5. 25 februari 2018 / 10:04

  Contacten via bloggen of social media is idd leuk. Al helemaal om in het 'echt' af te spreken!

 6. 25 februari 2018 / 10:04

  Contacten via bloggen of social media is idd leuk. Al helemaal om in het 'echt' af te spreken!

 7. 25 februari 2018 / 10:12

  Ahh wat leuk om te horen! Dankjewel voor het mooie compliment. Ik heb hetzelfde gevoel hoor. Gelukkig is het maar een vraag, als het echt zou gebeuren zou ik denk ik er nog wat langer na over willen denken voor dat ik het doe hahah.

 8. 25 februari 2018 / 10:12

  Ahh wat leuk om te horen! Dankjewel voor het mooie compliment. Ik heb hetzelfde gevoel hoor. Gelukkig is het maar een vraag, als het echt zou gebeuren zou ik denk ik er nog wat langer na over willen denken voor dat ik het doe hahah.

 9. 25 februari 2018 / 13:12

  Nee, dat denk ik niet. Daarvoor vind ik bloggen te leuk. Maar intrigerende vraag zeg : )

 10. 25 februari 2018 / 13:12

  Nee, dat denk ik niet. Daarvoor vind ik bloggen te leuk. Maar intrigerende vraag zeg : )

 11. 25 februari 2018 / 13:48

  Zo een leuke tag en fijne antwoorden….
  Ga zo door want jij maakt prachtige foto's en schrijft zeer goede artikelen….
  Sommige bloggers spreken met elkaar iets af als ze naar een event gaan.
  Natuurlijk is het niet waar dat men producten gratis krijgt.
  Ook weten velen niet dat men dagen lang vol werkt om een post netjes te maken etc..
  Stel je een voor als ineens je pc. of laptop is overleden…..

  Ga zo door met bloggen en ik hoop nog heel lang op jou blog diverse fijne artikelen te kunnen lezen….

  Xoxo

 12. 25 februari 2018 / 13:48

  Zo een leuke tag en fijne antwoorden….
  Ga zo door want jij maakt prachtige foto's en schrijft zeer goede artikelen….
  Sommige bloggers spreken met elkaar iets af als ze naar een event gaan.
  Natuurlijk is het niet waar dat men producten gratis krijgt.
  Ook weten velen niet dat men dagen lang vol werkt om een post netjes te maken etc..
  Stel je een voor als ineens je pc. of laptop is overleden…..

  Ga zo door met bloggen en ik hoop nog heel lang op jou blog diverse fijne artikelen te kunnen lezen….

  Xoxo

 13. 25 februari 2018 / 18:43

  Leuke tag over je blog en je ervaringen er mee. Ik zou denk ik voor 50.000 ook wel mijn blog verkopen, maar ik denk niet dat er iemand is die dat er voor zou bieden, hahaha

 14. 25 februari 2018 / 18:43

  Leuke tag over je blog en je ervaringen er mee. Ik zou denk ik voor 50.000 ook wel mijn blog verkopen, maar ik denk niet dat er iemand is die dat er voor zou bieden, hahaha

 15. 25 februari 2018 / 19:07

  Ik vind dat je de antwoorden mooi hebt verwoord. En uitgebreid. Sommige interviews zijn zo kort, dat ze beter niet geplaatst hadden kunnen worden. Mooie lichte foto's. Dat vind ik prettig.

 16. 25 februari 2018 / 19:07

  Ik vind dat je de antwoorden mooi hebt verwoord. En uitgebreid. Sommige interviews zijn zo kort, dat ze beter niet geplaatst hadden kunnen worden. Mooie lichte foto's. Dat vind ik prettig.

 17. 26 februari 2018 / 06:57

  Leuke tag! Ik zou mijn blog voor geen enkel bedrag weg doen 🙂 En wat grappig, we hebben dezelfde camera (canon eos m10) ik heb hem alleen in het wit, haha. Hopelijk kunnen we dit jaar ook weer afspreken, vorig jaar was erg leuk en gezellig 🙂
  liefs,
  Carolien

 18. 26 februari 2018 / 06:57

  Leuke tag! Ik zou mijn blog voor geen enkel bedrag weg doen 🙂 En wat grappig, we hebben dezelfde camera (canon eos m10) ik heb hem alleen in het wit, haha. Hopelijk kunnen we dit jaar ook weer afspreken, vorig jaar was erg leuk en gezellig 🙂
  liefs,
  Carolien

 19. 26 februari 2018 / 08:07

  Ik zou het ook niet zo snel doen hoor, het is toch wel mijn kindje waar ik heel veel van hou hahah. Nou ik moet eerlijk bekennen dat hij van mijn zus (Hanneke) is maar die gebruikt hem haast niet en ik vind hem heel handig wanneer ik van mezelf foto's wil maken. Ik vond het ook heel erg gezellig met jullie. Vast wel, het lijkt mij heel erg gezellig!

 20. 26 februari 2018 / 08:07

  Ik zou het ook niet zo snel doen hoor, het is toch wel mijn kindje waar ik heel veel van hou hahah. Nou ik moet eerlijk bekennen dat hij van mijn zus (Hanneke) is maar die gebruikt hem haast niet en ik vind hem heel handig wanneer ik van mezelf foto's wil maken. Ik vond het ook heel erg gezellig met jullie. Vast wel, het lijkt mij heel erg gezellig!

 21. 27 februari 2018 / 10:11

  Prachtige foto's Bertina! En goed hoe je nadenkt over wat je wel en niet deelt. Ik heb zelf ook weleens te horen gekregen dat ik mijzelf wel heel open en kwetsbaar opstel. Maar in mijn geval is dat een keuze omdat ik een persoonlijke blog heb. Natuurlijk zijn sommige dingen echt privé. Ik merk dat ik wel terughoudender word met foto's van mijn dochtertje. En dingen zoals de naam van de school. De omgeving. Daar vermeld ik niets over.

 22. 27 februari 2018 / 10:11

  Prachtige foto's Bertina! En goed hoe je nadenkt over wat je wel en niet deelt. Ik heb zelf ook weleens te horen gekregen dat ik mijzelf wel heel open en kwetsbaar opstel. Maar in mijn geval is dat een keuze omdat ik een persoonlijke blog heb. Natuurlijk zijn sommige dingen echt privé. Ik merk dat ik wel terughoudender word met foto's van mijn dochtertje. En dingen zoals de naam van de school. De omgeving. Daar vermeld ik niets over.

 23. 13 maart 2018 / 07:39

  Mijn blog ruilen voor 50.000 euro? Ik denk het niet, tenzij ik eerst alle artikels naar een ander medium kan verhuizen, ik heb ze huis niet allemaal meer op de computer staan….

 24. 13 maart 2018 / 07:39

  Mijn blog ruilen voor 50.000 euro? Ik denk het niet, tenzij ik eerst alle artikels naar een ander medium kan verhuizen, ik heb ze huis niet allemaal meer op de computer staan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge