TE VEEL BEAUTY PRODUCTEN? OP DEZE MANIER CREËER JE SNEL WEER RUIMTE EN OVERZICHT IN JOUW MAKE-UP STASH

step0002 3 - TE VEEL BEAUTY PRODUCTEN? OP DEZE MANIER CREËER JE SNEL WEER RUIMTE EN OVERZICHT IN JOUW MAKE-UP STASH

Je kent het vast wel, make-up lades, bakjes en mandjes die overal zitten met make-up producten. Vaak weet je niet eens meer waar iets ligt en wat er precies in zit. Kortom, de hoogste tijd om je volledige stash eens grondig op te ruimen, uit te zoeken en opnieuw te organiseren. Maar hoe pak je dit nou het beste aan? Dat vertel ik je in dit artikel, lees je mee?

Storteer al je make-up per categorie:
Zelf vind ik het heel erg prettig werken als alles bij elkaar ligt, dus foundations bij foundations, concealers bij conealers, poeders bij poeders, blushes bij blushes, highlighters bij highlighters ga maar zo door. Op deze manier creëer je overzicht van wat je hebt zodat het echte uitzoekwerk kan beginnen!

Controleer de houdbaarheidsdatum:
Elke vrouw houdt van een grote make-up stash maar wat heb je aan zoveel producten als meer dan de helft te oud is en niet meer goed is om te gebruiken. Je kunt beter een kleine stash hebben met producten die echt goed zijn dan met producten die uitgedroogd zijn en waarvan je ontstekingen krijgt.

Vaak staat er op een product wat de houdbaarheidsdatum is, is het overschreden? Dan moet je het weggooien. Staat er geen datum op dan vind je vaak wel een cijfer met een letter bijvoorbeeld 6M, dat betekend dat het product 6 maanden houdbaar is. Ga even bij jezelf na hoe lang je dit product hebt en wanneer je het voor het eerst hebt geopend. Weet je het niet meer zeker of je hebt het product al jaren dan kun je het beter ook weg doen. Vaak zie je ook wel aan de textuur / structuur of een product nog wel goed is. Ook zegt de geur over een product veel, ruikt het zurig of muf dan is het tijd om het weg te gooien.

Je hebt niks aan producten die niet meer werken. Als je heel erg eraan gehecht was en het vaak gebruikt kun je er beter voor kiezen om het opnieuw te kopen. Ben je er aan gehecht maar weinig gebruikt? Dan ga je het niet eens merken dat het weg is, het doet misschien nu pijn maar uiteindelijk levert het weer ruimte op en je bent het straks lang weer vergeten dat je het had.

Test het en ga na wat je echt fijne producten vind en wat niet:
Swatches de producten op je arm. Je wilt natuurlijk alleen maar producten bewaren die echt bij jou passen en die jij fijn vind om te gebruiken. Op deze manier zie je snel hoe de kleur van een product is of wat voor textuur / structuur iets heeft. Vergeet niet om regelmatig even met een remover over je arm te gaan om alles te verwijderen. Je wilt bijvoorbeeld niet met je arm vol swatches boodschappen doen omdat je het vergeten bent te verwijderen van je arm.

Maak vier (nieuw) categorieën:
Wees steng voor jezelf, je hebt niks aan producten die je toch niet gaat gebruiken, dubbel hebt, of die veel op elkaar lijken. Het neemt alleen maar ruimte in beslag terwijl je misschien iemand er heel erg blij mee kunt maken. Hou alleen dingen waar jezelf echt blij van wordt en graag gebruikt.Naar het testen kun je een selectie voor jezelf maken welke producten je echt fijn vind en bij je passen en elke niet maak vier categorieën:

 1. Producten die je wilt houden: deze producten blijven in je stash
 2. Producten die weg kunnen: deze producten zijn vaak oud, uitgedroogd of over de datum
 3. Producten waarover je twijfelt: over deze producten twijfel je of je ze houd of wegdoet
 4. Producten die je weggeeft: Producten die niet iets voor jou zijn of die je niet wilt hebben waar je iemand misschien een groot plezier mee kunt doen bijvoorbeeld je moeder, zus, vriendin, nichtje enz. Je hebt ook make-up producten doneren aan het goede doel. 

Alles uitgezocht en weet welke producten je gaat bewaren? Dan is het tijd om deze producten weer op te ruimen in bakjes, mandjes en in je make-up lades. Zelf heb ik alle producten gesorteerd in de categorieën waarmee ik de opruimsessie begon. Mijn dagelijkse make-up producten in een grote organizer boven op mijn make-upkast.

 Doe het samen met iemand:
Slecht in keuzes maken of wil je toch te veel dingen houden? Roep dan hulp in van iemand bijvoorbeeld een vriendin. Loop samen met iemand je complete mak-eupcollectie door en het is ook nog eens heel erg gezellig. Wie weet kun je deze persoon wel heel erg blij maken met producten van jou.

 

Hoe vaak zoek jij je volledige stash uit?

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 22 februari 2019 / 07:55

  In December nog uitgezocht maar kan eigenlijk wel weer aan de slag. Heb nog veel liggen die nog nieuw zijn en ik niet gebruik. Zou zo een winactie kunnen houden, haha.

  Echt een leuk artikel meid.
  Carolien onlangs geplaatst…Mijn bucketlist checklist #1My Profile

  • Bertina
   Auteur
   27 februari 2019 / 19:34

   Hier nog iemand die nodig weer aan de slag moet! Precies dezelfde situatie hahah. Dankjewel!

  • Bertina
   Auteur
   27 februari 2019 / 19:33

   oeh dan ben ik heel benieuwd nu hoe alles eruit ziet bij jou. Mijn stash is echt alles behalve netjes op dit moment hahah.

 2. 23 februari 2019 / 08:25

  Ik heb een paar keer mijn make up stash uitgezocht. Ik had veel moeite mete high end producten weg te doen (eigenlijk was alles ouder dan 8 jaar)
  Ik heb toen de meest bijzondere bewaard en de rest weg gegooid. Producten die ik niet meer gebruik en nog wel goed zijn, geef ik aan de dochters van een vriendin. Mijn make up heb ik gesorteerd per soort. dat zoekt makkelijker. Een paar maanden geleden heb ik er ook een artikel over geschreven. Het is altijd leuk om te lezen hoe andere make up lovers hun collectie sorteren
  Tessa onlangs geplaatst…Privé make up masterclass bij NYXMy Profile

  • Bertina
   Auteur
   27 februari 2019 / 19:32

   Ja high-end producten uitzoeken is al een hele klus opzich. Het doet altijd even pijn in je hart dat je het weg moet doen maar uiteindelijk is het gewoon beter. Wat fijn dat jij jouw dochters en vriendin er blij mee kunt maken. Zo kun je toch samen genieten van producten. Zelf vind ik het per soort ook makkelijker en overzichtelijke werken. Wat grappig, die ga ik zeker even terug zoeken op jouw blog! Ja hè! <3 Ik vind video's kijken op YouTube ook altijd heel erg rustgevend en motiverend om zelf mijn stash eens op te ruimen en echt goed uit te zoeken.

 3. 23 februari 2019 / 14:11

  Super handige tips. Het is toch niet altijd makkelijk om afstand te doen van producten vind ik. Zeker niet als ze me doen herinneren aan bepaalde dingen. Alleen zo overbodig veel makeup hebben wat je toch nooit gebruikt is ook niet alles haha. Met iemand samen doen vind ik ook altijd wel heel fijn, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen zin heeft om uren aan een stuk met mij elk makeup product uit mijn stash te bekijken haha.
  Nicole onlangs geplaatst…A Big Lush UK Haul!My Profile

  • Bertina
   Auteur
   27 februari 2019 / 19:29

   Super leuk om te horen dat je het handige tips vind. Nee dat is het zeker niet, neemt zoveel ruimte in beslag en er komt alleen maar meer bij. hahah ja daar kan ik mij iets bij voorstellen maar er is vast wel een vriendin die dat net als jou heel erg leuk vind of misschien iemand anders in jouw omgeving. Samen je stash uitzoeken is net iets gezelliger en je maakt misschien wel sneller bepaalde keuzes om iets weg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge