ZO MAAK JE JE NEPWIMPERS SNEL EN GOED SCHOON VOOR HERGEBRUIK

2 MANIEREN OM JE NEPWIMPERS REININGEN - ZO MAAK JE JE NEPWIMPERS SNEL EN GOED SCHOON VOOR HERGEBRUIK

Volle en perfect gekrulde wimpers , daar droomt elke vrouw van. Ze geven een open en alerte blik en bieden een perfecte omlijsting, je kunt gaan voor subtiele wimpers of juist voor een dramatische look. Als je vaak nepwimpers gebruikt ken je vast wel de struggle om ze eraf te halen en het schoon maken ervan. Veel meiden gooien daarom hun wimpers naar één keer gebruiken weg maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig als je ze op de juiste manier schoonmaakt. Vandaag deel ik twee handige hacks voor het schoonmaken van jouw nepwimpers zodat je meerdere malen als nieuw kunt gebruiken. Kijk en lees je weer gezellig mee?

Zelfs de aller goedkoopste nepwimpers kun je meerder malen gebruiken als nieuw als je ze maar op de juiste wijze schoonmaakt. Het begint vaak al met het verwijderen van je nepwimpers. Gebruik altijd een olievrije make-up remover om de nepwimpers te verwijderen en trek ze er niet af. Op deze manier kun je heel snel de wimpers beschadigen en zelfs kapot maken. Ook is het eraf trekken van je nepwimpers niet goed voor je eigen wimpers dus niet meer trekken maar gebruik een make-up remover om ze te verwijderen! 

Make-up remover:
Er zijn een aantal mogelijkheden waarop je je nepwimpers kunt reinigen. Eén van deze manieren is met make-up remover.
Wat ben je daar precies voor nodig?

 • Olievrije make-up remover
 • Papieren doekjes / keukenrol
 • Pincet
 • Bakje of kommetje
 • Wattenstaafjes

Schenk een klein beetje make-up remover in het bakje / kommetje en leg de wimpers erin.Laat de wimpers drie minuten weken en leg ze daarna op een papierendoekje / keukenrol neer. Haal met een wattenstaafje en een pincet alle lijm en andere viezigheid eraf. Laat ze daarna volledig opdrogen. Als ze droog zijn kun je ze opnieuw gebruiken of opbergen in je stash. 

 

Keukenzeep:
De tweede manier is om je wimpers met keukenzeep te reinigen.
Wat ben je hier voor nodig?

 • Afwasmiddel
 • Kom of bakje
 • Warm water
 • Papieren doekjes / keukenrol
 • Schone mascaraborstel
 • Pincet

Giet een klein beetje warm water in het kommetje of bakje. Voeg een theelepel afwasmiddel toe en mix dit door elkaar. Leg de nepwimpers in het kommetje / bakje en laat ze ongeveer 15 seconden erin liggen. Pak daarna het pincet en haal heel voorzichtig uit het water. Verwijder met het pincet de viezigheid en de lijmresten van de wimpers. Spoel daarna de wimpers af met warm water en maak ze droog met papieren doekjes / keukenrol. Als de wimpers aan elkaar geplakt zitten kun je met het mascaraborsteltje ze uit elkaar borstelen.

Gebruik jij een andere manier voor het reinigingen van je nepwimpers? Deel jouw ultieme tips / tricks in de reactie!

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 15 maart 2019 / 09:06

  Mijn tip is gebruik niet teveel lijm en zoek uit welke lijm je er gemakkelijk vanaf kan trekken. Ik vind de duo lijm erg goed. Daarnaast was ik ze met wat zeep en een wimperborsteltje. Belangrijk is om de wimpers zo uit te kammen dat ze ook weer mooi opdrogen.
  Mariëlle onlangs geplaatst…Maak je tuin of balkon lenteproof met deze tips!My Profile

  • Bertina
   Auteur
   15 maart 2019 / 13:13

   Dat is inderdaad ook nog een hele goede tip!

 2. 15 maart 2019 / 13:43

  Super handig dit! Ik trek gewoon altijd de lijmrandjes eraf ook al is dat niet aan te raden, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge