7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.

39f6b dsc052152b252812529 - 7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.


Een van mijn liefste huisgenootjes en mijn soulmate voor het leven. Mijn allerliefste Buddy! Mijn lieve, schattige en o zo gekke kat.Soms lijken wij mensen zoveel op dieren en dieren op mensen, alleen hebben we dat vaak niet altijd goed door. Ondanks dat we een totaal ander leven leiden en best veel van elkaar verschillen, kunnen we toch een heleboel van elkaar leren. Hier zijn aantal levenslessen die ik geleerd heb van Buddy. Lees je mee?


Doe waar je zin in hebt: Gewoon doen waar je zin in hebt en je door niets of van iemand tegen laten houden.Lekker spelen, een dutje doen lang uit op de tafel, een hapje eten, overal opklimmen als het nu de bank is of een kast en krabben aan de krabpaal, achter vliegjes rennen en heerlijk knuffelen. Prima toch zo’n dagje? Ik zou wel willen ruilen voor een dagje. Het kan en mag allemaal en niemand waardoor wie jij de les laat lezen. Zo lang je maar geniet! En hoe jezelf vooral niet tegen!

 

e2297 dsc02035 - 7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.

 

Geniet van rustmomenten en laat je vertroetelen: Buddy zie je van heel veel dingen genieten met een brede glimlach op zijn gezichtje. Als het nu een slaapje is of dat ik hem lekker kroel, Buddy geniet volop.Wij moeten leren om onze rust te pakken en even heerlijk van te genieten. Geef je er gewoon aan toe en relax!

Trots zijn op je overwinningen: Op de kast klimmen, jezelf in een klein doosje vouwen of  de speelgoed muis te pakken, dat zijn de grote goals van Buddy in het leven en waarschijnlijk ook voor al zijn soort genoten. Zelfs op de kleinste overwinningen mag je trots zijn als een pauw (kat hihi).  Daar is helemaal niets verkeerd aan!
0d9d8 img 65952b252812529 - 7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.

 

Vrienden kun je met iedereen worden: Wie zegt er dat hond en kat geen beste vrienden kunnen zijn? Zelf heb ik twee hondjes, één van hun is tien jaar en de ander is negen jaar. Het ze zijn de aller beste vrienden en broertjes van Buddy.Buddy speelt hem hun speelgoed en de hondjes met dat van hem. Samen eten, samen slapen en natuurlijk samen kattenkwaad uithalen.  Misschien maken wij mensen er een groter probleem van dat hond en kat niet samen gaan, terwijl dat in de praktijk zeker niet altijd zo hoeft te zijn. Dieren hebben geen vooroordeel op elkaar en willen het liefst met iedereen vrienden worden. Zelfs met je andere trouwe viervoeter. No problem! Misschien moeten wij mensen ook wat minder een vooroordeel hebben en ons meer openstellen voor nieuwe vriendschappen.

Samen delen, samen spelen: Vroeger leerde je ouders je dit al op vroege jonge leeftijd. Als je iets nieuws had en je boer of zusje wilde er ook mee spelen, dat je best met elkaar kon delen en samen ermee kon gaan spelen zonder enige ruzie. Dit geldt ook voor katten. Pennen, sokken, lintjes, bloemetjes, kussens, je bed, de bank en zelfs de aardappelbak waar je zo lekker een dutje in kunt doen. Alles wat van jou is.. is ook van hun!

 

e26bf dsc00525 - 7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.

Blijf altijd dromen: Buddy is dol op vogels ,en zo zullen ongetwijfeld meerder katten zijn die het kijken naar vogels geweldig vinden. Ook katten hebben zo hun dromen zoals vliegen net als wat vogels kunnen of  de goudvis willen pakken uit de vissenkom. Hoe gek je dromen ook zijn… geen enkele droom is verkeerd. En hoe lastig het ook is om je dromen uit te laten komen, blijf het proberen. Net als dat een kat nog steeds de vis probeert te pakken en katten denken dat ze kunnen vliegen. Je snapt het punt denk ik wel.

ec159 dsc020752b252812529 - 7 wijze lessen die ik van Buddy heb geleerd.

Wees niet te bang met vragen:Waarom moeilijk doen als het simpel kan? Of je nu geaaid wil worden, naar buiten wil of zin hebt in eten. Waarom zou je daar gewoon niet om vragen?
Als Buddy eten of buiten wil blijft hij net zo lang miauwen tot dat hij zijn zin krijgt. Eerlijk is eerlijk, het werkt wel hoe vaak hij het ook probeert. Makkelijker kan het haast niet, gewoon zeggen dat je wil. Bescheiden zijn is misschien echt iets Nederlands maar het kan af en toe best wel lastig zijn en een grote struggle zijn in het dagelijks leven. Misschien moeten wij deze techniek ook maar eens wat vaker gaan toepassen?

 Waar herken jij jezelf het meeste in? (of je kat?)

Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 22 augustus 2016 / 09:00

  Haha, wat een leuk en origineel artikel! Had er zelfs nog nooit bij stilgestaan dat je zoveel van je huisdier kan leren! 🙂

 2. 22 augustus 2016 / 09:00

  Haha, wat een leuk en origineel artikel! Had er zelfs nog nooit bij stilgestaan dat je zoveel van je huisdier kan leren! 🙂

 3. Anoniem
  22 augustus 2016 / 16:13

  Wat een mooie levenslessen! IK kan van mijn kat Barry ook leren dat je niet bang moet zijn om te vragen. Soms is het wel om gek van te worden hoeveel hij zeurt maar mijn man en ik houden toch van hem.

 4. Anoniem
  22 augustus 2016 / 16:13

  Wat een mooie levenslessen! IK kan van mijn kat Barry ook leren dat je niet bang moet zijn om te vragen. Soms is het wel om gek van te worden hoeveel hij zeurt maar mijn man en ik houden toch van hem.

 5. 22 augustus 2016 / 17:21

  Hahaha, ik ken het van Buddy. Soms kun je ze achter het behang plakken. Dan kunnen we niet met hem maar absoluut niet meer zonder hem. Echt een haatliefdesverhouding soms hihi.

 6. 22 augustus 2016 / 17:21

  Hahaha, ik ken het van Buddy. Soms kun je ze achter het behang plakken. Dan kunnen we niet met hem maar absoluut niet meer zonder hem. Echt een haatliefdesverhouding soms hihi.

 7. 22 augustus 2016 / 21:49

  Buddy is lief!!! Wat een leuk stuk heb je geschreven! Ik lijk het meeste op mijn hondje Manson denk ik, of zij juist op mij. Manson is klein, maar durft toch altijd overal naartoe te gaan en kabaal te maken en dat doe ik ook, ook als ik eigenlijk niet zo goed durf. Dus ik neem een voorbeeld aan mijn hondje. 😉

 8. 22 augustus 2016 / 21:49

  Buddy is lief!!! Wat een leuk stuk heb je geschreven! Ik lijk het meeste op mijn hondje Manson denk ik, of zij juist op mij. Manson is klein, maar durft toch altijd overal naartoe te gaan en kabaal te maken en dat doe ik ook, ook als ik eigenlijk niet zo goed durf. Dus ik neem een voorbeeld aan mijn hondje. 😉

 9. 23 augustus 2016 / 06:26

  Ja he, wat lief dankjewel! Dit artikel kun je ook zeker weten toepassen op honden. ER wordt altijd gezegd dat de hond op de baas lijkt en andersom. In jou geval is dat zo, als ik het zo horen hihi.Wat een leuke naam voor een hondje.

 10. 23 augustus 2016 / 06:26

  Ja he, wat lief dankjewel! Dit artikel kun je ook zeker weten toepassen op honden. ER wordt altijd gezegd dat de hond op de baas lijkt en andersom. In jou geval is dat zo, als ik het zo horen hihi.Wat een leuke naam voor een hondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge