LONDEN 2016

f41af dsc060402b252812529 - LONDEN 2016

Afgelopen vrijdag ben ik terug gekomen vanuit Londen. Samen met mijn vader maakte een stedentrip van vijf dagen. Je wil niet weten hoeveel wij gezien hebben in paar dagen tijd. Ondanks dat wij heel erg genoten hebben van de stedentrip, was voor ons wel een hele intensive en slopende week. Vroeg opstaan en laat terug komen bij ons hotel. Maar het was zeker de moeite waard! Op Instagram had ik al een aantal foto’s geplaatst, maar het leek mij heel leuk om nog meer vakantie foto’s met jullie te delen en aan jullie te vertellen wat wij deze week allemaal gezien en gedaan hebben. Veel lees plezier gewenst!

Laat ik beginnen bij het begin. Om half vijf ging de wekker en maakte wij ons klaar voor de reis die ons te wachten stond. De laatste dingen gingen de koffer in en al snel was het tijd om afscheid te nemen van mijn zus en de huisdieren. Ik keek al jaren uit naar deze reis, want mijn grote droom was om een keer naar Londen te gaan. Ik ben al jaren verliefd op deze prachtige stad en heb onwijs veel items en kleding wat Londen of Engeland gerelecteerd is.Ondanks dat nu mijn droom in vervulling ging had ik een dubbel gevoel. Ik vind het altijd heel erg moeilijk om afscheid te moeten nemen van mijn huisdieren, ik kan soms echt een huismus zijn. Zodra we Nederland uitreden met de bus, was de drempel verdwenen en kon ik volop genieten van wat mij te wachten stond.

c0c87 4 - LONDEN 2016
090ab 5 - LONDEN 2016
97497 6 - LONDEN 2016

 

De heel reis duurde ontzettend lang, wij hebben zowel de heen reis als terug reis er 14 uur over gedaan. Omdat wij met een reisorganisatie gingen moesten we door heel Nederland mensen ophalen van diverse opstappunten.Dat betekend dat wij al uren in de bus zaten, en aan de begin van de middag nog steeds niet over de Nederlandse grens heen waren. Voor ons gevoel schoot het voor geen meter op.Gelukkig viel de rest van de reis reuze mee. We waren al snel in België en ook Frankrijk liet niet lang opzich wachten.We zouden eerst met de boot van uit Duinkerken naar Dove varen maar aangezien we dan heel laat over konden met de boot en dus te laat bij ons hotel besloot de organisatie om de boot in Calais (Frankrijk) te nemen. Van Calais varen wij met de boot naar Dove ( Engeland). Toen we in Dove aangekomen waren moesten we nog een uur rijden voordat we bij ons hotel waren in Heathrow. Ook het inchecken duurde even want wij hadden een gezelschap van 83 mensen. Nadat we de koffers naar onze kamer hadden gebracht besloten we een patatje te gaan eten bij de McDonald’s die dichtbij ons hotel zat.
f4744 7 - LONDEN 2016
07388 8 - LONDEN 2016
ab15d 9 - LONDEN 2016
6c11f 10 - LONDEN 2016

 

Lang bijkomen van de lange rit zat er niet bij want om zeven uur was het tijd om te ontbijten.Want om half acht moesten we weer in de bus zitten, want we zouden om 8:45 een tour door Londen krijgen onder leiding van een Nederlandstalige gids. De tour duurde tot ongeveer half één. Dit was de perfecte kans om een heleboel foto’s te kunnen maken van de prachtige gebouwen en winkels.In deze week heb ik bijna 1000 foto’s gemaakt. Na deze tour was het tijd om op eigen gelegenheid de stad te gaan verkennen.Om zeven uur werden wij weer met de bus opgehaald en werden wij terug gebracht naar het hotel.’s Avonds zouden we nog deelnemen aan een lichttour door Londen. Maar doordat het om een uur of tien nog steeds licht was buiten kon dit jammer genoeg niet doorgaan.

de07d 13 - LONDEN 2016
9b263 14 - LONDEN 2016
Windsor castle 
4c712 15 - LONDEN 2016

 

Om half zeven was het tijd om te ontbijten. Om negen uur zouden wij vertrekken naar het plaatsje Windsor. Windsor is een prachtig plaatsje met een heel leuk winkelcentrum. Ook bezochten wij het Windsor castle. Hier verblijft regelmatig de Britse koninklijke familie. Maar op dit moment was niemand aanwezig want ook zij zijn op vakantie. Om half één reden wij naar Hamthon court en bezochten wij nog een kasteel. We hebben de kastelen niet van binnen gezien, omdat de toegangsprijzen best prijzig zijn.

 

8720b 16 - LONDEN 2016
7a20f dsc057842b252812529 - LONDEN 2016
Hamthon court 

c9ba6 11 - LONDEN 2016

Om vier uur werden we naar Harrods gebracht in Londen. Harrods is het grote warenhuis waar je luxe dingen kunt kopen. Denk daarbij voorbeeld aan de bekende merken Calvin Klein, Louis Vuitton, Chanel, Guess. Producten zoals parfum, make-up, tassen, kleding , eten, kantoorartikelen… noem het maar op! Harolds heeft het allemaal. Goedkoop is hij absoluut niet maar het is wel heel leuk om er een keer binnen te zijn geweest. Je vind het warenhuis in de Londense wijk Knightsbridge. Om zeven uur stond de bus weer klaar en bracht hij ons naar het hotel. De bus doet ongeveer een uur erover om ons vanuit Londen naar ons hotel te brengen.

c009f 17 - LONDEN 2016
87b6c 18 - LONDEN 2016

 

Ook dag vier zou weer een drukke dag worden. Eigenlijk was dit de minste dag van deze week. Iedereen was moe en had zere voeten van de blaren. Maar ondanks dat maakte iedereen er het beste van. Op de planning stond dat wij vandaag naar het plaatsje Greenwich zouden gaan. In Greenwich zouden we naar het Greenwich park gaan. Ook kon je ervoor kiezen om te gaan winkelen. Op dat moment was er ook een marktje en leuke souvenirwinkels, waar we onze laatste ponden konden besteden.Mijn vader en ik hebben weinig van het Greenwichpark gezien want wij vonden het veel leuker om het marktje te bezoeken. In een heel schattig koffietentje in één van de steegjes, hebben wij een cappuccino gedronken om even uit te kunnen rusten. We hadden tenslotte nog een hele middag lopen te gaan door the city of Londen.

1ddbe 19 - LONDEN 2016
86e77 20 - LONDEN 2016
df22a 21 - LONDEN 2016

 

Toen het hele gezelschap om één uur weer bij elkaar was , gingen we met elkaar een boottocht maken over de Theems Greenwich – Westminsterpier. Kort samengevat: Van Greenwich naar hartje Londen. Deze boottocht duurde ongeveer een uurtje. Naar de boottocht waren wij vrij om Londen in te gaan.
Half zeven stond de bus klaar om ons naar het hotel te brengen.
1cb49 22 - LONDEN 2016
ae412 23 - LONDEN 2016
7f33e 24 - LONDEN 2016
eabd0 25 - LONDEN 2016
f13ef 26 - LONDEN 2016

Toen was het weer de laatste dag van onze trip. De dag van de terugreis. Al vroeg stonden wij op om onze koffers in te pakken,om half zes /zes uur moesten deze de bus in zodat we om half zeven konden vertrekken. De terugreis ging voor mijn gevoel heel erg snel. We lagen een half uur op schema, waardoor we de boot van een half uur eerder konden nemen. Aan het einde van de middag stonden we weer in Nederland. Met een deel van het gezelschap hadden we nog een afscheidsdiner. Na het eten werd iedereen verdeelt over een aantal bussen. Iedereen werd terug gebracht naar zijn of haar opstappunt. Rond kwart over tien waren wij weer thuis en was het tijd om de souvenirs te verdelen en de foto’s te bekijken.

 

8353f untitled - LONDEN 2016
d9ea0 3 - LONDEN 2016

Als ik terug kijk op deze reis hebben wij ontzettend veel gezien van Londen maar ook van de omliggende plaatsen. In deze week hebben wij 33 km gelopen. ( had mijn Iphone bijgehouden…)

En we hadden volop zomerse temperaturen. Ik heb het in ieder geval geweldig gehad!
Over een aantal jaren zou terug willen. Love You Londen ♥

Ben jij ooit een keer in Londen geweest?

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 23 augustus 2016 / 08:56

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ik ben er nu één keer geweest en zou super graag nog eens terug willen 🙂

 2. 23 augustus 2016 / 08:56

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ik ben er nu één keer geweest en zou super graag nog eens terug willen 🙂

 3. 23 augustus 2016 / 09:21

  Wat een super gave vakantie zeg! En prachtige foto's heb je gemaakt. Ik ben zelf ook een dagje in London geweest om te shoppen, was ook erg leuk. En binnenkort ga ik met mijn vader dat weer doen, echt super veel zin in. Zeker als ik dit leuke artikel weer lees.
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en dat je van alles kon genieten! X

 4. 23 augustus 2016 / 09:21

  Wat een super gave vakantie zeg! En prachtige foto's heb je gemaakt. Ik ben zelf ook een dagje in London geweest om te shoppen, was ook erg leuk. En binnenkort ga ik met mijn vader dat weer doen, echt super veel zin in. Zeker als ik dit leuke artikel weer lees.
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en dat je van alles kon genieten! X

 5. 23 augustus 2016 / 09:49

  Ja he, ik vond het onwijs gaaf maar wat een drukte als je het niet bent gewend. Wat leuk! Zelf zou ik graag een dagje te kort vinden. Ik denk als ik ga dat ik dan weer iets van een weekje ga. Wist niet dat jij ook een groot fan was van Londen.

 6. 23 augustus 2016 / 09:49

  Ja he, ik vond het onwijs gaaf maar wat een drukte als je het niet bent gewend. Wat leuk! Zelf zou ik graag een dagje te kort vinden. Ik denk als ik ga dat ik dan weer iets van een weekje ga. Wist niet dat jij ook een groot fan was van Londen.

 7. 23 augustus 2016 / 19:46

  Wat 'n leuk verslag van je tripje naar London. De foto's zijn mooi geworden.

 8. 23 augustus 2016 / 19:46

  Wat 'n leuk verslag van je tripje naar London. De foto's zijn mooi geworden.

 9. 24 augustus 2016 / 06:21

  Oehh leuk zeg! Mooie foto's heb je gemaakt! Mij leuke zo'n stedentrip ook wel gaaf om een keer te doen!
  Liefs,
  Elles

 10. 24 augustus 2016 / 06:21

  Oehh leuk zeg! Mooie foto's heb je gemaakt! Mij leuke zo'n stedentrip ook wel gaaf om een keer te doen!
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge