TAG | THE LIFE IMPROVEMENT

8f098 dsc066982b252812529 - TAG | THE LIFE IMPROVEMENT
Vandaag tijd voor een nieuwe tag. Dit keer beantwoord ik the life improvement tag. Een tag met vragen gericht op plannen, doelen stellen en gelukkig zijn. De drie dingen waar het leven om draait. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden? Pak een kopje thee erbij en lees gezellig mee!

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
Gelukkig zijn in de dingen die ik doe en genieten van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft met de mensen die ik lief heb. En dingen doen waar ik gelukkig en mij goed bij voel.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
Momenteel volg ik een nieuwe opleiding en ga de komende jaren doorleren tot juf.
Ook doe ik een thuisstudie voor professioneel visagiste. En natuurlijk veel en hard werken aan mijn blog wat ik het liefste doe.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
De doelen die ik voor mezelf op heb gesteld dit jaar zijn het plezier hebben in mijn blog en beter worden in het schrijven en fotograferen. Ook Ik zou heel graag dit jaar mijn blog willen inschrijven bij diverse PR bureau’s, en natuurlijk ervoor zorgen dat mijn blog nog meer gaat groeien.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
Volg je hart en doe wat goed voelt!Doe geen dingen die je niet leuk vind, je gaat het alleen maar meer doen met tegen zin. Hoe leuker je iets vind hoe beter de resultaten en hoe gelukkiger je ervan wordt.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
Ik gebruik altijd een papiertje en schrijf daar alle dingen op die ik moet doen. De belangrijkste punten komen boven aan en de minder belangrijke dingen onderaan en werk ze dan op volg orde af. Laatst kwam ik de app Wunderlist tegen, wellicht heb je daar wel eens eerder over gehoord want veel bloggers gebruiken dit. Super handig app als je een echte lijstjes maker bent. Zo heb je al je lijstje in één oog opslag en kun je zelfs alle dingen die klaar is afstrepen. Zo heb je altijd je planning snel en gemakkelijk bij de hand.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
Dat is heel verschillend. Ik probeer zoveel mogelijk voor die tijd klaar te hebben zodat ik niet alles meer hoef te doen. Op deze manier ligt de druk niet zo hoog.  Maar sommige dingen vallen nu eenmaal niet te plannen en moet je maar het beste ervan maken.

Wat is jouw #1 planning tip?
Lijstjes maken, zorgt voor een heel stuk duidelijkheid en het veroorzaakt minder stress.
Zoals ik zei is de app Wunderlist echt een uitkomst.

Wat is jouw ochtendritueel?
Mijn ochtendritueel begint heel vroeg namelijk vaak rond een uur of vier..vijf, rond deze tijd willen graag Idol en Twin ( mijn hondjes) naar buiten om te plassen. Daarna ga ik weer slapen en wordt ik rond half zes… zes uur gewekt door Idol, Twin en Buddy want dan willen de heren graag eten. Naar het eten geven is het tijd om nog een uurtje door te slapen tot half zeven… zeven uur.
Dan is het tijd om mijn dekbed op te ruimen en naar boven leggen. Als dat allemaal opgeruimd is loop ik terug naar beneden en ruim ik de vieze krantjes op waar de hondjes hun behoeftes op mogen doen. Daarna is het tijd om mij aan te kleden, make-up te doen, tanden poesten, tas inpakken en richting school te gaan. Mijn weekend ochtendritueel is een klein beetje anders. Misschien leuk om een artikel erover te schrijven of ooit een video erover te maken.

Waarvan krijg je energie? Waarom?
Van dingen doen die ik leuk vind maar ook van lieve reacties die ik krijg van jullie onder mijn artikels of op sociaal media. Kleine dingen kunnen het leven ook een stuk leuker maken van het zonnetje buiten, een goed cijfer, muziek tot knuffelen met mijn dieren.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
Heel hard huilen en knuffelen met mijn dierenvrienden.
Vooral dat laatste maakt altijd een hoop goed. Alles even laten gaan en dan weer met goede moed veder gaan waar je bent gebleven.  Stel je voor dat er geen tegenslagen bestonden? Dan konden we ook niet leren van onze fouten en was het leven misschien een stuk minder leuk… toch?

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal geen lezer ben maar beautyboeken vind ik altijd heel erg leuk om te lezen en om inspiratie op te doen. De boeken beauty en style van Loren Conrad zijn wel twee boeken die mijn  inspireren en wat ik ook echt leuk vind om te lezen en door te bladeren.
Laatst kocht ik het beautyboek van Xelly en die vind ik ook geweldig! Zeker een aanrader om eens te lezen en zeker als je net zo’n beautyfreak bent als ik.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?
Ik doe heel vaak inspiratie op via blogs die ik ontdek in het tabblad ‘Explore’op Bloglovin. Aan de hand van de foto’s en titels probeer ik inspiratie op te doen voor mijn eigen artikelen.
Ik probeer de artikelen veder niet te lezen , zodat ik mijn eigen draai eraan kan geven en het veder kan uitbouwen en mijn creativiteit erin kan stoppen  en niets overneem van anderen. Als blogger wil je toch wel origineel blijven en geen kopieermachine ofzo…


Wat is jullie tip voor een goede planning?

Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 1 september 2016 / 16:31

  Wat een leuke tag, echt iets voor mij! Deze heb ik opgeslagen.

 2. 1 september 2016 / 16:31

  Wat een leuke tag, echt iets voor mij! Deze heb ik opgeslagen.

 3. 1 september 2016 / 18:42

  Leuke tag hoor! Zo leren we je nog beter kennen en er staan een aantal handige tips in. Zelf gebruik ik de app Wonderlist voor mijn to do lijst

 4. 1 september 2016 / 18:42

  Leuke tag hoor! Zo leren we je nog beter kennen en er staan een aantal handige tips in. Zelf gebruik ik de app Wonderlist voor mijn to do lijst

 5. 1 september 2016 / 19:36

  Wat een leuke tag! En leuke antwoorden. Ik ga hem zeker even saven op Bloglovin'. 🙂

 6. 1 september 2016 / 19:36

  Wat een leuke tag! En leuke antwoorden. Ik ga hem zeker even saven op Bloglovin'. 🙂

 7. 2 september 2016 / 09:31

  Ik maak ook vaak gebruik van die app. Zo handig als je meerdere dingen moet doen. Verder is qua bloggen vooral den tip om vooruit te werken . En natuurlijk schrijven over de dingen die je zelf ook leuk vind.

 8. 2 september 2016 / 09:31

  Ik maak ook vaak gebruik van die app. Zo handig als je meerdere dingen moet doen. Verder is qua bloggen vooral den tip om vooruit te werken . En natuurlijk schrijven over de dingen die je zelf ook leuk vind.

 9. 2 september 2016 / 10:31

  Ik denk dat heel veel bloggers wel lijstjes make,voornamelijk voor hun blog. Tenminste zo gebeurt dat wel vaak bij mij.

 10. 2 september 2016 / 10:31

  Ik denk dat heel veel bloggers wel lijstjes make,voornamelijk voor hun blog. Tenminste zo gebeurt dat wel vaak bij mij.

 11. 2 september 2016 / 10:44

  Dat vind ik het leukste aan tags invullen. Daarom vul ik ze al te graag in om mijn lezers de kans te geven om mij beter te leren kennen. Super handige app is het.Ik denk dat veel mensen wel gebruik maken van deze app, ook omdat hij gratis is en heel overzichtelijk.

 12. 2 september 2016 / 10:44

  Dat vind ik het leukste aan tags invullen. Daarom vul ik ze al te graag in om mijn lezers de kans te geven om mij beter te leren kennen. Super handige app is het.Ik denk dat veel mensen wel gebruik maken van deze app, ook omdat hij gratis is en heel overzichtelijk.

 13. 2 september 2016 / 10:45

  Bedankt voor het delen van jouw tips Carolien. Sinds ik vooruit werk met mijn blog merk ik dat het gewoon veel fijner is en dat het een hoop stress voorkomt.

 14. 2 september 2016 / 10:45

  Bedankt voor het delen van jouw tips Carolien. Sinds ik vooruit werk met mijn blog merk ik dat het gewoon veel fijner is en dat het een hoop stress voorkomt.

 15. 2 september 2016 / 16:13

  Ik gebruik altijd papieren lijstjes, kan ik goed op afstrepen. Heerlijk gevoel geeft dat als ik weer iets af heb. Dit doe ik combinatie van washitape en markers, lekker overzichtelijk X

 16. 2 september 2016 / 16:13

  Ik gebruik altijd papieren lijstjes, kan ik goed op afstrepen. Heerlijk gevoel geeft dat als ik weer iets af heb. Dit doe ik combinatie van washitape en markers, lekker overzichtelijk X

 17. 2 september 2016 / 18:15

  Ik ben ook wel van papierenlijstjes moet ik zeggen.Wat leuk dat jij ze altijd opfleurt, dat doe ik dan weer niet, wel een leuk idee trouwens hihi.

 18. 2 september 2016 / 18:15

  Ik ben ook wel van papierenlijstjes moet ik zeggen.Wat leuk dat jij ze altijd opfleurt, dat doe ik dan weer niet, wel een leuk idee trouwens hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge