ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

DSC00207 1 InPixio - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Als ik ergens enthousiast van kan worden, dan is het wel het ontdekken van nieuwe make-up producten. Een tijdje geleden deelde ik de assortiment update van Essence met daarin verschillende palettes die je zowel voor je ogen als gezicht kunt gebruiken. Deze palettes zijn inmiddels te koop als limited editon maar zullen ook te vinden zijn in het vernieuwde assortiment van Essence. Eén van deze palettes is het Essence Too Glam To Give A Damn palette en vandaag kun je al vast kijken of dit palette iets voor je is. Kijk en lees je mee? 

DSC00207 1 InPixio - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Essence komt met een aantal nieuwe palettes waarvan het Essence Too Glam To Give A Damn Palette er één van is. Het zijn palettes die zowel oogschaduw kleuren als poeder voor het gezicht bevatten. Ik vind de verpakking al veel belovend eruit zien, hier wordt je toch gewoon vrolijk van?! Het palette is gemaakt van stevig karton en heeft een magnetische sluiting.

DSC00210 edited InPixio 1 - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Op de achterkant van het palette vind je wat meer informatie over het palette zelf. Zo lees je dat het een eye en face palette is met 8 oogschaduw kleuren en 1 highlighter. Om het nou meteen een face palette te noemen omdat het er één highlighter in zit snap ik niet helemaal. Als ik denk aan een face palette denk ik aan een palette die een blush, bronzer en een highlighter bevatten maar toch leuk dat er een highlighter bij zit om de look echt af te maken.

 

Toen ik deze palettes voor het eerst zag in het persbericht deden ze mij meteen denken aan een collectie van MAC die ook dit soort palettes bevatte. De binnenkant van het palette ziet er prachtig uit. Ik vind dat de kleuren best wel goed bij elkaar passen. Leuk dat er ook wat opvallender kleuren erin zitten zoals een gele oogschaduw kleur. Eerst zie je de 8 oogschaduw kleuren aan de linkerkant en aan de rechterkant vind je een grote highlighter. In de deksel zit nog een handig spiegeltje. Ik ben heel erg benieuwd naar de kwaliteit van de poeders en hoe ze eruit zien in een complete ooglook.

Swatches:

DSC00240 1 InPixio - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Van links naar rechts zie je alle kleuren uit het Essence Too Glam Give A Damn Palette. Ik vind de kleuren erg mooi,  echt goed gepigmenteerd zijn ze niet maar ze zijn ook niet slecht. Alleen de laatste kleur valt een beetje weg op de foto.

essence 2 - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

De ooglook vind ik erg mooi geworden. Wel merkte ik dat de kleuren best vervagen tijdens het blenden waardoor je ze meerdere malen moet aanbrengen voor het gewenste resultaat. Het Essence Too Glam Give A Damn Palette heeft dan wel heftige kleuren maar na het blenden vervagen ze enorm, dat vind ik jammer. Ook is het heel erg lastig om er echt diepte in de look te brengen dus van mij hadden de oogschaduws wel wat meer mogen doen dan dit.

essence 3 - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Hier zie je de highlighter. Het is geen knallende, opvallende highlighter maar juist heel erg subtiel waardoor hij heel erg draagbaar is voor overdag. Hou je wel van een knallende, opvallende highlighter dan is deze highlighter niks voor jou.

DSC00219 1 InPixio - ESSENCE TOO GLAM TO GIVE A DAMN PALETTE

Conclusie:
Ik vind het Essence Too Glam Give A Damn Palette een heel leuk palette door de vormgeving. Leuk dat ze nu gekozen hebben voor een andere vormgeving dan de basic witte, plastic oogschaduw palettes die we kennen van dit merk. Ook de kleuren zijn goed gekozen, alleen jammer dat de oogschaduws vervagen tijdens het blenden waardoor de kleuren niet zo intens meer zijn op de ogen. Van mij hadden de kleuren er wat meer mogen uitspringen vooral omdat er juist een aantal heftige kleuren bij zitten.

Het Essence Too Glam To Give A Damn Palette is voor € 6,99 bij de Kruidvat, Trekpleister en Etos.

 

* dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge