HOE IK MIJN BULLET JOURNAL DAGELIJKS GEBRUIK

6e142 naamloos - HOE IK MIJN BULLET JOURNAL DAGELIJKS GEBRUIK

 

Bullet Journaling is onwijs populair! Tegenwoordig heb je bullet journals in allerlei soorten, maten en printjes. Naar lang twijfelen besloot ik vier maanden geleden om deze bullet journal met botanische print te kopen en ermee te gaan experimenteren. Sinds ik deze bullet journal heb, gebruik ik hem dagelijks met veel plezier. Wat ik er dan allemaal mee doe en hoe ik deze invul? Dat vertel ik je vandaag! Benieuwd? Klik en lees snel verder!

Wat is een bullet journal?
Bullet Journal is een boekje waar je alles opschrijft wat je kwijt wil. Bijvoorbeeld je to-do lijstjes, inspiratielijstjes, afspraken, verjaardagen, taken, wensen, dagboek in één. Het is een volledig customizable organisatie systeem waardoor je nooit meer iets kwijt bent. Door de nette en georganiseerde manier, kan je alles makkelijk terugvinden in je bullet journal.
Een bullet journal is niet alleen heel handig maar ook ontspannend en leuk om te doen!
 
Leuke voordelen van een bullet journal
Het aller leukste voordeel van mijn bullet journal is dat ik lekker op een creatieve manier bezig kan zijn en dat het een stuk ontspanning bied. Ik ben dol op tekenen maar vaak raak ik alle tekeningen kwijt of gun me er zelf geen tijd voor. Ook werk ik heel erg graag met to do lijstjes maar vaak is er geen plek voor in mijn agenda om deze te maken maar gelukkig kan dat met een bullet journal wel.

Je hebt alles op één plek, je hebt geen losse papiertjes meer en je bent niks meer kwijt en dat is misschien nog wel het grootste voordeel. Alles is gewoon stuk georganiseerde waardoor je ook geen chaos meer hebt in je hoofd. Heerlijk toch?! Maar er zijn nog veel mer voordelen aan een bullet journal zoals:

 • Je bepaalt zelf de lay-out van je Bullet Journal. Je kan je creativiteit de vrije loop laten maar je kan het ook erg minimalistisch houden en lekker praktisch zonder te veel poes pas erom heen.
 • Het is een super makkelijk systeem.
 • Het helpt je om je (gezonde) gewoontes bij te houden zoals hoeveel water je drinkt, hoeveel je beweegt, wat je op een dag eet enz.
 • Het helpt je doelen te stellen en je voortgang inzichtelijk te houden.

Wat heb je nodig bij bullet journaling?
Het enige dat je nodig hebt om een bullet journal te beginnen, is een notitieboek en een pen.
Je kunt ervoor kiezen om een echte bullet journal te kopen maar weet je niet of het echt bij je past dan raad ik je een notitieboekje aan om mee te beginnen. Zelf koos ik voor een bullet journal met een botanische look waar ik heel erg van hou. Het doet mij denken aan de zomer en wordt er gewoon heel erg vrolijk van maar je hebt ook andere formaten en printjes te koop. Voor de rest gebruik ik kleurpotloden en stiften, verschillende fineliners, stickers, stempel, grijs potlood, verschillende linialen, gum en markeerstiften maar het licht er net aan hoe creatief je wilt en zijn wat er ervoor wil gebruiken en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Er zijn ook speciale doolkit(s) te koop o.a. bij de Action.

Wat kun je allemaal met een bullet journal?
Ik gebruik mijn bullet journal voornamelijk als agenda maar ook om mijn inspiratie kwijt te kunnen. Maar naast privé gebruik heb ik ook speciale pagina’s voor mijn blog. Zo hou ik bij wat mijn sociaal media en blog bereik per maand is en mijn inkomen en samenwerkingen. Ik vind het ontzettend handig om alles in één boekje te hebben en het is gewoon heel erg overzichtelijk en dat vind ik vooral heel erg fijn. In mijn bullet journal vind je ook heel veel leuke inspiratie pagina’s, tekeningen en doodles en heel veel leuke quotes die bij mij passen. Alles wat ik leuk vind stop ik in mijn bullet journal. Zo hou ik ook welke maand bij wat mijn mooie herinneringen waren aan de maand. Super leuk toch om aan het einde van het jaar te zien wat je dat jaar gedaan hebt en hoe je maanden eruit zagen? Op internet staan heel veel toffe ideeën en spreads hoe je je bullet journal invulling kunt geven. Zelf haal ik heel veel inspiratie uit YouTube video’s en van Pintrest.

 Hoe gebruik ik mijn bullet journal en hoe bevalt het?
Afgelopen kerstvakantie gebruikte ik voor de aller eerste keer het bullet journal systeem maar inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Ik vind het zo prettig werken. Eigenlijk had ik er veel eerder mee moeten beginnen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds of in het weekend bezig te zijn en nieuwe doodles en pagina te maken in mijn bullet journal. Ik moet toegeven dat ik er best veel tijd in stop maar ik wil de pagina’s dan ook zo perfect hebben maar het is gewoon leuk en ontspannend en dat vind ik vooral heel erg fijn. Het is een hele fijne manier om even je gedachtes te verzetten naar een drukke dag en even lekker creatief bezig te kunnen zijn. Ik hou er van!   Ik kan het je zeker aanraden om eens te proberen, misschien dat het iets voor je is en misschien ook niet. Je moet even je weg erin vinden maar daarna gaat het maken van de pagina’s zo snel waardoor je er steeds meer plezier erin gaat krijgen.  

 

Heb jij ook een bullet journal? Op welke manier gebruik jij hem graag?

Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 18 april 2018 / 14:14

  Ik vind jouw journal met de botanische print er heel erg tof uit zien! 🙂 Leuk dat het zo ontspannend werkt.

 2. 18 april 2018 / 14:14

  Ik vind jouw journal met de botanische print er heel erg tof uit zien! 🙂 Leuk dat het zo ontspannend werkt.

 3. 18 april 2018 / 17:09

  Ik ben net begonnen,maar vind het helemaal te gek. Ik eindig ook elke maand met een pagina waar ik alles op schrijf wat we gedaan hebben.

 4. 18 april 2018 / 17:09

  Ik ben net begonnen,maar vind het helemaal te gek. Ik eindig ook elke maand met een pagina waar ik alles op schrijf wat we gedaan hebben.

 5. 18 april 2018 / 19:57

  Ik zie het veel voorbijkomen de laatste tijd maar zelf doe ik er niet aan mee. Ik zou er de tijd niet voor vinden

 6. 18 april 2018 / 19:57

  Ik zie het veel voorbijkomen de laatste tijd maar zelf doe ik er niet aan mee. Ik zou er de tijd niet voor vinden

 7. 19 april 2018 / 07:53

  Ik heb er wel eentje, maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Door een combinatie van niet zo mooie kunnen tekenen en tijdgebrek.

 8. 19 april 2018 / 07:53

  Ik heb er wel eentje, maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Door een combinatie van niet zo mooie kunnen tekenen en tijdgebrek.

 9. 19 april 2018 / 12:44

  Ik vind het altijd erg leuk om te zien als iemand zo enthausiast met een journal aan de slag gaat. Het prikkelt de creativiteit volgens mij enorm. En het doet mij ook erg aan mijn middelbare schooltijd denken, toen was ik ook altijd in mijn agenda en schriften aan het tekenen. Dat maakte het saaie werk zoveel leuker!

 10. 19 april 2018 / 12:44

  Ik vind het altijd erg leuk om te zien als iemand zo enthausiast met een journal aan de slag gaat. Het prikkelt de creativiteit volgens mij enorm. En het doet mij ook erg aan mijn middelbare schooltijd denken, toen was ik ook altijd in mijn agenda en schriften aan het tekenen. Dat maakte het saaie werk zoveel leuker!

 11. 19 april 2018 / 18:44

  Ik ben er ooit eens aan begonnen, maar ik heb er echt het geduld en de tijd niet voor haha. Met een peuter misschien ook niet superhandig, die wil constant meekleuren 😉

  Ik vind de jouwe er trouwens wel heel erg gaaf uit zien met die bladerprint!

 12. 19 april 2018 / 18:44

  Ik ben er ooit eens aan begonnen, maar ik heb er echt het geduld en de tijd niet voor haha. Met een peuter misschien ook niet superhandig, die wil constant meekleuren 😉

  Ik vind de jouwe er trouwens wel heel erg gaaf uit zien met die bladerprint!

 13. 20 april 2018 / 08:17

  Mooie print heeft die van jou. Ik ben er ooit mee begonnen, maar heb niet genoeg tijd om er zoveel mee bezig te zijn als ik wil. IK heb online kalender waar ik al mijn afspraken en uitjes bijhoud en eigenlijk bevalt dit prima. Maar ik kan wel begrijpen dat je hier blij van wordt en lekker je gedachten kunt verzetten door mooie doodles te tekenen.

 14. 20 april 2018 / 08:17

  Mooie print heeft die van jou. Ik ben er ooit mee begonnen, maar heb niet genoeg tijd om er zoveel mee bezig te zijn als ik wil. IK heb online kalender waar ik al mijn afspraken en uitjes bijhoud en eigenlijk bevalt dit prima. Maar ik kan wel begrijpen dat je hier blij van wordt en lekker je gedachten kunt verzetten door mooie doodles te tekenen.

 15. 20 april 2018 / 09:22

  Ik heb er zelf geen ene, maar ik vind het er altijd wel erg leuk en mooi uitzien.

 16. 20 april 2018 / 09:22

  Ik heb er zelf geen ene, maar ik vind het er altijd wel erg leuk en mooi uitzien.

 17. 21 april 2018 / 14:45

  Mij lijkt het heel handig om dagelijks een bullet journal bij te houden. Zelf heb ik natuurlijk wel notitieboekjes, wat eigenlijk hetzelfde idee is 😉

 18. 21 april 2018 / 14:45

  Mij lijkt het heel handig om dagelijks een bullet journal bij te houden. Zelf heb ik natuurlijk wel notitieboekjes, wat eigenlijk hetzelfde idee is 😉

 19. 21 april 2018 / 17:28

  Ik vind het zo leuk om te zien, maar zelf ben ik niet zo creatief en tegelijkertijd te perfectionistisch. Die combinatie gaat niet samen met een bullet journal. Ik had een tijde geleden eentje gekocht bij Pipoos maar ik ben niet verder gegaan dan een paar pagina en ben maar mee gestopt. Ik gebruik nu een Moleskine agenda! Ooit zal ik echt mee beginnen, tot die tijd blijf ik die van anderen bewonderen hehe.

 20. 21 april 2018 / 17:28

  Ik vind het zo leuk om te zien, maar zelf ben ik niet zo creatief en tegelijkertijd te perfectionistisch. Die combinatie gaat niet samen met een bullet journal. Ik had een tijde geleden eentje gekocht bij Pipoos maar ik ben niet verder gegaan dan een paar pagina en ben maar mee gestopt. Ik gebruik nu een Moleskine agenda! Ooit zal ik echt mee beginnen, tot die tijd blijf ik die van anderen bewonderen hehe.

 21. Anoniem
  22 april 2018 / 09:33

  Ik heb het zelf nog niet maar mijn oudste dochter en schoondochter zijn sinds een paar maanden fanatiek

 22. Anoniem
  22 april 2018 / 09:33

  Ik heb het zelf nog niet maar mijn oudste dochter en schoondochter zijn sinds een paar maanden fanatiek

 23. 22 april 2018 / 17:33

  Leuk hè! Oeh dat is inderdaad ook een heel erg leuk idee. Dat ga ik ook nog eens een keer proberen.

 24. 22 april 2018 / 17:33

  Leuk hè! Oeh dat is inderdaad ook een heel erg leuk idee. Dat ga ik ook nog eens een keer proberen.

 25. 22 april 2018 / 17:34

  Het is tegenwoordig echt een hype maar je moet er inderdaad wel tijd voor hebben anders gaat het helaas niet werken.

 26. 22 april 2018 / 17:34

  Het is tegenwoordig echt een hype maar je moet er inderdaad wel tijd voor hebben anders gaat het helaas niet werken.

 27. 22 april 2018 / 17:35

  Wat jammer dat je hem niet gebruikt maar ik snap het wel hoor! Er gaat heel wat tijd in zitten dus het moet wel haalbaar zijn om erin te kunnen werken. Hopelijk kun je het ooit weer oppakken.

 28. 22 april 2018 / 17:35

  Wat jammer dat je hem niet gebruikt maar ik snap het wel hoor! Er gaat heel wat tijd in zitten dus het moet wel haalbaar zijn om erin te kunnen werken. Hopelijk kun je het ooit weer oppakken.

 29. 22 april 2018 / 17:36

  Ja dat doet het zeker! Het is zo leuk om te doen en vooral als een pagina helemaal klaar is. Hihi dat deed ik ook altijd daarom vind ik dit ook zo leuk om te doen. Je bent gewoon helemaal vrij om te doen wat je erin wilt en je kunt net zoveel tekenen als wat je zelf wil hihi. Bedankt voor je leuke reactie!

 30. 22 april 2018 / 17:36

  Ja dat doet het zeker! Het is zo leuk om te doen en vooral als een pagina helemaal klaar is. Hihi dat deed ik ook altijd daarom vind ik dit ook zo leuk om te doen. Je bent gewoon helemaal vrij om te doen wat je erin wilt en je kunt net zoveel tekenen als wat je zelf wil hihi. Bedankt voor je leuke reactie!

 31. 22 april 2018 / 17:40

  Ik snap dat het inderdaad heel erg frustrerend kan zijn. Een online kalender heb ik ook een tijdje geprobeerd maar helaas werkte dat voor mij niet maar wat fjn dat het voor jou wel werkt. Zo zie je maar weer dat iedereen anders is en iedereen wat anders prettig vind om mee te werken.

 32. 22 april 2018 / 17:40

  Ik snap dat het inderdaad heel erg frustrerend kan zijn. Een online kalender heb ik ook een tijdje geprobeerd maar helaas werkte dat voor mij niet maar wat fjn dat het voor jou wel werkt. Zo zie je maar weer dat iedereen anders is en iedereen wat anders prettig vind om mee te werken.

 33. 22 april 2018 / 17:41

  Misschien een leuk idee om eens te proberen? Het kan gewoon in een schriftje of notitieboekje. Misschien dat het iets voor je is.

 34. 22 april 2018 / 17:41

  Misschien een leuk idee om eens te proberen? Het kan gewoon in een schriftje of notitieboekje. Misschien dat het iets voor je is.

 35. 22 april 2018 / 17:44

  Het leukste is dat je niet persé heel creatief hoeft te zijn. Je kunt het ook doen met plaatjes uit tijdschrifte, stempels of stickers of gewoon lekker basic onder te veel poes pas. Ik moet toegeven dat ik ook ontzettend perfectionistisch ben hahah maar inmiddels door dit kan ik wel dingen los laten en mezelf erbij neer leggen dat het anders geworden is als wat ik had gehoopt. Hopelijk kun je het ooit weer oppakken maar een agenda kan ook prima werken.

 36. 22 april 2018 / 17:44

  Het leukste is dat je niet persé heel creatief hoeft te zijn. Je kunt het ook doen met plaatjes uit tijdschrifte, stempels of stickers of gewoon lekker basic onder te veel poes pas. Ik moet toegeven dat ik ook ontzettend perfectionistisch ben hahah maar inmiddels door dit kan ik wel dingen los laten en mezelf erbij neer leggen dat het anders geworden is als wat ik had gehoopt. Hopelijk kun je het ooit weer oppakken maar een agenda kan ook prima werken.

 37. 19 mei 2018 / 17:59

  Ik vind bulletjournalling zo leuk om te doen. Nu gebruik ik deze enkel voor lijstjes/overzichtjes omdat ik al een agenda gekocht had

 38. 19 mei 2018 / 17:59

  Ik vind bulletjournalling zo leuk om te doen. Nu gebruik ik deze enkel voor lijstjes/overzichtjes omdat ik al een agenda gekocht had

 39. 19 mei 2018 / 20:20

  Wat leuk dat jij het ook doet. Ja dat is dan zonde maar als dit prima werkt waarom niet. Dat maakt het zo leuk, er zijn geen regels dus je kunt echt alles zelf beslissen.

 40. 19 mei 2018 / 20:20

  Wat leuk dat jij het ook doet. Ja dat is dan zonde maar als dit prima werkt waarom niet. Dat maakt het zo leuk, er zijn geen regels dus je kunt echt alles zelf beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge