TAG │10 OPENHARTIGE ANTWOORDEN VAN EEN BLOGGER

DSC01458 1 - TAG │10 OPENHARTIGE ANTWOORDEN VAN EEN BLOGGER

Al een aantal keren zag ik de tag ’10 openhartige antwoorden van een blogger’ voorbij komen en het leek mij leuk om deze voor jullie in te vullen. In deze tag geeft ik 100% eerlijk antwoord op vragen die je misschien niet snel durft te stellen aan een blogger. Ik heb mijn hart over bepaalde dingen kunnen luchten en misschien dat jij je als blogger wel in mijn antwoorden herkend. Kijk en lees je gezellig mee?

Stel je blog voor binnen de 30 seconden
Mijn naam is Bertina (21 jaar) en ik ben de eigenaar van AllAboutBertina. Op allaboutbertina.nl kun je terecht voor van alles en nog wat, wat te maken heeft op beautygebied. Mijn doel is andere vrouwen en meiden te helpen in hun zoektocht naar de fijnste producten, die aansluiten bij hun behoeftes en wensen.

Waarom ben je beginnen bloggen?
In 2014 begon ik met blogs lezen en kwam in contact met een blogster. Al snel bleken we veel gemeen te hebben waardoor het contact steeds meer werd en inmiddels is het één van mijn beste vriendinnen ondanks dat ze aan de andere kant van Nederland woont. Ik vond het zo gaaf dat ze een eigen blog had en haar passie kon delen met anderen. Het wekte steeds meer interesse bij mij. Al snel besloot ik samen met mijn tweeling zus een eigen blog op te richten over make-up genaamd Makeyoubeautiful21 maar al snel was ik de enige die er nog echt plezier in had. Op 27 juli 2015 besloot ik een punt achter Makeyoubeautiful21 en een eigen beautyblog te starten onder de naam allaboutbertina tenminste dat is het verhaal wat ik altijd vertel maar dat is niet de enigste reden geweest en het is tijd dat ik nu ook dat andere stukje van het verhaal met jullie deel.

Ik ben allaboutbertina gestart in een hele heftige en onzekere periode. Zelf heb ik dit nooit echt open gedeeld maar één van de reden was is dat ik allaboutbertina begon is omdat ik afleiding, uitlaat klep en ontspanning nodig was om rechtop te blijven staan in een loodzware tijd. In juli 2015 was mijn moeder al ernstig ziek en 24 uur mantelzorger zijn is echt slopend vooral als je ziet dat ze zo snel achteruit ging en zo vaak in verschillende ziekenhuizen moest worden opgenomen om een stukje verlenging te kunnen krijgen om te kunnen leven en afscheid te kunnen nemen. Op dat moment ging ik ook niet meer naar school toe omdat je gewoon erbij wilt zijn als het moment daar is en het afscheid echt definitief wordt. We hadden wekelijks een gesprek met een hulpverlener en door verschillende gesprekken kwam ik er achter hoeveel bloggen voor mij had betekend en wat ik echt het leukste vond om te doen namelijk reviews schrijven. Na lang twijfelen besloot ik op 27 juli ’s middags een eigen blog te starten onder deze naam die ik al dagen daarvoor had bedacht. Omdat het een hele rare tijd was en ik niet goed wist welke kant ik op wilde gaan met mijn blog koos ik voor een hele neutrale naam zodat ik niet vast zou zitten aan één onderwerp. Stiekem wist ik al diep van binnen dat het een beautyblog zou worden maar ik wilde mezelf die druk niet opleggen.

’s Avonds toen we naar het ziekenhuis gingen vertelde ik met trots dat ik opnieuw was begonnen met bloggen en ik weet nog hoe trots ze was toen ik het vertelde. Ik ben zo benieuwd wat ze er nu van had gevonden en haar reactie erop zou zijn maar ik weet dat ik daar nooit geen antwoord op zou krijgen maar ik weet wel dat ze ontzettend trots zou zijn geweest en mij er altijd erin had gesteund net als wat mijn zus en vader doen.

Ik had nooit gedacht dat ik van mijn hobby uiteindelijk mijn bedrijf zou maken 3 jaar later. Met mijn blog heb ik prachtige dingen mogen mee maken en heb ik een heleboel nieuwe mensen leren kennen die net zo’n grote passie voor bloggen hebben als ik en waarmee ik echt bevriend ben geraakt en waar ik dagelijks contact mee heb en afspreek. En nog steeds groeit mijn blog nog elke dag waar ik ontzettend trots op ben. Inmiddels zijn er maandelijks meer dan 9.000 bezoekers te vinden en ook op sociaal media krijg ik dagelijks zoveel lieve volgers erbij. Ik blijf het bijzonder vinden en ben echt trots op wat ik allemaal al bereikt heb en ben heel erg benieuwd wat het mij allemaal nog gaat brengen. Stiekem hoop ik ooit van mijn hobby / bedrijf echt een full time baan te kunnen maken.

instagram - TAG │10 OPENHARTIGE ANTWOORDEN VAN EEN BLOGGER

 Hoe kwam je in aanraking met PR?
Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met een PR door Essence. Ik ben groot fan van het merk en zat te kijken op hun website en kwam opeens onder aan de pagina het kopje bloggers faq tegen en besloot daar op te klikken omdat ik benieuwd was wat voor informatie daar stond. En toen kwam ik allemaal informatie tegen over wat een bloggerlijst is en hoe je je daarvoor kon aanmelden. Dus op die manier ben ik erachter gekomen wat een perslijst is en wat een pr bureau doet en hoe dat allemaal in zijn werk gaat maar zo verliep eigenlijk de eerste aanraking met een PR bureau. Ik had er nooit bij stil gestaan dat je als blogger producten kon krijgen om te kunnen promoten / reviewen maar dat alleen de grote bloggers daarvoor in aanmerking kwamen en dat de merken dat zelf verzorgde dus er ging een compleet nieuwe wereld voor mij open.

Van welke samenwerking heb je spijt?
Ik heb niet spijt als in, ik heb een samenwerking aangenomen en het paste niet bij mijn blog of als bij als persoon. Maar ik heb wel eens samenwerkingen die gewoon minder soepel verlopen of eigenlijk niet van de grond afkomen en dat vind ik dan wel jammer. Ik heb wel samenwerking gehad met een merk wat T-shirts maakte en het T-shirt was veel te groot ondanks dat het de kleinste maat was en toen ik het artikel naar hun had toe gestuurd kreeg ik gewoon een heel vervelend mailtje terug met diverse opmerken wat ik gewoon ongepast vond omdat het gewoon een heel goed artikel was en de outfit ook was zoals ik hem zou dragen maar daar stonden zij toch anders tegen over. Ik heb toen ook besloten het artikel niet online te zetten omdat dit niet de juiste manier is hoe je met iemand om gaat. Merken en bedrijven mogen best hun mening geven over een artikel en dat respecteer ik ook maar hoe dat mailtje getypt was vond ik persoonlijk gewoon te ver gaan en dat had niemand leuk gevonden. Ik wil veder ook niet te veel in detail treden maar dat was wel een samenwerking waar ik wel ‘spijt’ van had tenminste als je het zo kunt noemen. Maar ik heb nooit over iets geschreven wat ver van mij of mijn blog afstond en de meeste samenwerkingen lopen vaak succesvol af en met sommige merken / bedrijven heb ik echt een vaste samenwerking.

Wat is de grootste blogger blunder?
Waarschijnlijk zit je nu echt te wachten op een hele grote blunder maar eerlijk gezegd zou ik totaal niet weten wanneer ik een blunder ben begaan als het gaat om bloggen dus helaas moet ik je hierin teleurstellen hihi.

happy - TAG │10 OPENHARTIGE ANTWOORDEN VAN EEN BLOGGER

Hoe ervaar jij de bloggerwereld?
De bloggerswereld is een hele apart wereld. Het kan je maken maar het kan je ook breken als blogger. We leven zo in het perfecte plaatje dat we soms gewoon niet meer de realiteit van iets. Niemands leven is perfect, waarom moet dat dan wel zo lijken? Hoe echt ben jij dan als persoon en hoe geloofwaardig ben je dan nog als blogger? Ik weiger hieraan mee te doen omdat ik niet zo in elkaar zit. Ik wil mijn volgers / lezers mee nemen in mijn leven en deel regelmatig foto’s en persoonlijke artikelen hierover maar ga het niet mooier maken als wat het is. Ik wil dat het echt is , ik heb ook dagen waarin ik mij niet goed voel of make-uploos de deur uit ga. Ik wil dat mijn blog en sociaal media echt zijn en laat zien wie ik ben en ook al is dat niet altijd even perfect.
Ook is er veel concurrentie onder bloggers waardoor ik mij regelmatig afvraag of het wel nodig is. Elke blog is uniek waarom dan zo jaloers op elkaar?! Ook al heeft iedereen hetzelfde onderwerp of concept, alsnog is geen enkele blog hetzelfde. Tegenwoordig wordt alles zo geclaimd en van ‘ik was de eerste’ dan vraag ik mij wel eens af met wat voor soort mensen ik te maken heb. elke blogger schrijft anders dus ziet niet zo te miepen over zulke dingen, het komt gewoon ontzettend kinderachtig over en onprofessioneel.

Wat de laatste tijd ook heel erg speelt is de PR aandacht. Er zijn bloggers die alles doen voor een klein beetje PR aandacht ook als dat betekend dat je over iets moet schrijven wat ver van je blog aflicht of over een product die eigenlijk niet goed bevallen is maar toch maar een positieve review krijgt omdat ze anders bang zijn dat ze geen PR aandacht meer krijgen. Er wordt zoveel gefaked en dat geldt ook voor volgers op sociaal media.

Sommige bloggers vinden zich zelf zo geweldig en denken zich zelf hiermee omhoog te werken. Als ik ergens niet van hou zijn het wel dat soort type mensen. Ook zie ik steeds vaker dat dezelfde mensen worden uitgenodigd voor event en in de belangstelling staan terwijl er genoeg andere bloggers zijn die kei hard werken om ook eens naar een event te mogen en ook eens aandacht te krijgen. Ik krijg heel vaak DM’s van beginnende bloggers met vragen over bloggen en perslijsten noem het maar op omdat niemand er iets over los wil laten en er een groot geheim van maakt om aan de top te komen. Bang voor concurrentie, ik vind het echt droevig dat dit zo moet en dat we zelfs mede bloggers niet eens proberen te helpen.

We hoeven elkaar niet te zien als concurrent maar ik zie anderen juist als collega’s. We kunnen zoveel van elkaar leren waardoor er leuke contacten / vriendschappen kunnen ontstaan. Ik vind het alleen maar leuk om beginnende bloggers te helpen maar ook bloggers die al wat langer bezig te zijn. Je mag mij altijd een berichtje sturen of mailen als je ergens een vraag over hebt. Ik wil er geen geheim van maken. Ik wil graag een open boek zijn naar mijn lezers en volgers want dat maakt mij echt als blogger, dat maakt mij wie ik ben als persoon , wat wil ik uitstralen dus weg met al dat nepheid! Ik hoef niet ergens bij te horen of mij anders voor te doen wie ik ben want mensen en lezers prikken daar keihard door heen. Laat gewoon zien wie jij bent en straal dat ook uit.

Zet bloggen is om naar iets positiefs inplaats dat elkaar onderuit willen en moeten halen of elkaar jaloers proberen te maken. Ik dacht ook dat mij gelukkiger zou maken als ik ergens bij zou horen of als ik hoge cijfers zou hebben maar ik merkte al snel dat ik daar niet gelukkiger van werd en dat ik bloggen minder leuk vond om te doen. Inmiddels doe ik mijn eigen ding en het maakt mij niet uit wat anderen daarvan vinden of dat ik wel goed genoeg ben. Alleen dan hou je plezier erin en zul je uiteindelijk verder komen dan wanneer je, je alleen maar focust op andere bloggers en op cijfers.  

Hoeveel aanvragen krijg je per dag binnen?
Dat varieert echt. Het is niet dat ik elke dag een mailbox heb die vol staat met aanvragen. Er zijn wel eens dagen dat ik meerdere aanvragen krijg maar ik heb soms ook weken waarin ik geen enkele aanvraag binnen krijg. Ook verschillen heel erg de aanvragen en ik doe alleen aanvragen waar ik mij goed bij voel en echt bij mij en mijn blog passen zoals ik net al zei.

Verdien je veel geld met bloggen?
Ik verdien geld met bloggen en wil er zeker geen geheim van maken. Het zijn dan wel geen grote bedragen en ik kan er zeker niet van leven maar ik vind elke euro mooi mee genomen. Bloggen is gewoon een hele dure hobby waar veel geld in gaat zitten. Hoe leuk is het dan dat je wat geld kunt verdienen wat je weer kunt investeren in iets nieuws voor je blog?! De laatste tijd lees ik steeds vaker dat bloggers 50 euro heel erg weinig vinden voor het schrijven van een artikel, ik vind het een hoop geld. Op mijn leeftijd verdienen jongeren de meeste jongeren hun geld met vakken vullen bij de supermarkt en die krijgen lang niet zo veel als wat ik verdien met een artikel schrijven dus ik ben heel dankbaar dat ik deze kansen krijg aangeboden. Je kunt wel zoveel vragen van bedrijven / merken maar dan gooi je wel je eigen glazen in en de kans is groot dat een merk of bedrijf niet meer met je wil samenwerken. Je mag best eisen hebben maar wees wel ideaal naar het bedrijf / merk maar ook naar jezelf. Er zijn genoeg mensen die je heel erg gelukkig zou maken met 50 euro omdat ze geen geld hebben of van een kleine uitkering moeten rond komen per maand dus wees dankbaar dat je het kunt verdienen met je hobby en dat je de kans krijgt inplaats van ondankbaar zijn en alles uit de kan willen halen. Als het echt een bedrag is wat niet klopt voor volgens jouw en waarmee je dit ook kunt aantonen dan kun je met een bedrijf in gesprek gaan maar wees wel eerlijk en netjes.

DSC01806 1 - TAG │10 OPENHARTIGE ANTWOORDEN VAN EEN BLOGGER

Ken je/werk je samen met andere bloggers?
Op dit moment werk ik te weinig met andere bloggers maar wil hier zeker verandering inbrengen. Ik probeer naar events te gaan maar omdat ik nog een studie volg en stage loop is het vaak onmogelijk om hier naar toe te kunnen, ondanks dat ik het wel zou kunnen. Wel spreek ik een aantal meiden via de WhatsApp dagelijks en we spreken ook wel eens af. En ik heb ook wel eens een gastblog geschreven. Dus ben je een blogger en lijkt het je leuk om samen te werken? Je mag mij altijd een berichtje sturen op sociaal media of mailen naar allaboutbertina.nl.

Op welke manier is je blog veranderd doorheen de jaren?
Er is best veel veranderd door de jaren heen betreft mijn blog. Ik heb heel veel gratis thema’s gebruikt maar ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer ga investeren erin omdat ik graag wil dat mijn blog niet alleen leuk is om daar artikelen te lezen maar ook aantrekkelijk en overzichtelijk eruit ziet. Eigenlijk een soort visitekaartje. Ook merk ik dat mijn schrijfstijl door de jaren heen aan het veranderen is en dat ik mij daarin ook steeds meer verbeter. In het begin maakte ik al mijn foto’s met mijn IPhone 4s maar snel verruilde ik voor een camera. Ook fotografeer ik nu met 3 soft boxen, statief en ringlamp terwijl ik eerst daglicht gebruikte of licht van een gewone lamp. Alles is gewoon net even iets professioneler geworden door de jaren heen. Ik vind het leuk om te investeren in mijn blog om hem nog mooier en beter te maken. Ook heb ik  door de jaren heen meer geleerd over fotografie door mijn blog en probeer mezelf hierin steeds meer te verbeteren.

 Welke grote tip kan je meedelen?
Het belangrijkste is dat je, jezelf blijft en niet laat beïnvloeden door anderen. Zorg dat jij je goed voelt bij de content die jij plaats en ga geen samenwerkingen aan waar je niet ander staat. Wees gewoon jezelf want dan ben je de beste versie van jezelf! 

Mocht je het artikel helemaal gelezen hebben, wil ik je bedanken voor het lezen. Ik heb al een hele lange tijd dat ik mijn hart wil luchten over bepaalde dingen en heb dat hierbij gedaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie hier tegenover staan en wat jij herkend dus laat dat zeker even achter in een reactie. Wil jij ook graag je hart luchten of lijkt het jou leuk om deze vragen te beantwoorden? Neem gerust de tag over en wees vooral eerlijk tegen jezelf en je lezers <3

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 4 oktober 2018 / 11:17

  Leuk om te lezen! Ik herken mezelf gelukkig niet echt in de bijschrijving die je geeft van mensen met grootheidswaan (die zijn er inderdaad echt) maar ik heb wel eens aangegeven dat ik 50 euro te weinig vind. Uiteraard zouden er veel mensen heel blij zijn met die 50 euro, maar bekijk het eens van de andere kant… voor die 50 euro heb jij een paar uur gewerkt, mooie foto’s gemaakt.. Bedrijven hebben daar maanden (jaren!) lang profijt van omdat jouw artikel voor altijd vindbaar blijft. Meestal zijn het ook hele grote bedrijven die met zulke trieste bedragen komen waardoor je best mag concluderen dat er gebruik van je wordt gemaakt.

  Zo dat was een lange comment :’) Leuk om te lezen!

  • Bertina
   Auteur
   4 oktober 2018 / 16:13

   Ja daar heb je ook een goed punt Iris maar voor een student is het veel geld en het is sneller verdiend dan werken in een supermarkt wat de meeste doen.
   Maar ik snap wat je ermee wilt aangeven. Bedankt voor je lange comment 😉 Thanks!

 2. 4 oktober 2018 / 20:10

  Wat een mooie, open blog! Ik vind je eerlijkheid heerlijk! Ik snap eerlijk gezegd ook nooit zo goed waarom mensen niks willen delen en geheimzinnig doen. Gelukkig heb jij jouw tips ook al eens met mij willen delen en daar ben ik heel dankbaar voor!
  Daphne – verdraaidmooi onlangs geplaatst…Urban Decay Naked Heat palette reviewMy Profile

 3. 5 oktober 2018 / 07:48

  Wat leuk om te lezen! Ik blog nog niet zo heel lang en het is een feit dat sommige bloggers je op geen enkele manier willen helpen. Sommige negeren je zelfs compleet, wat echt niet leuk is. Ik haal er de oprechte bloggers zo uit en zo te lezen ben jij ook zo. Gelukkige zijn er nog heel wat behulpzame bloggers ook.

  • Bertina
   Auteur
   5 oktober 2018 / 15:10

   Als je een vraag over iets hebt, mag je altijd contact opnemen met mij. Ik help je graag verder 😉

   • 6 oktober 2018 / 15:15

    Superlief van je!! Ik heb niet zo heel vaak vragen, maar als ik er heb kom ik graag raad bij je vragen 🙂

 4. 7 oktober 2018 / 18:41

  Leuke tag en met sommige antwoorden kan ik me echt bij je aansluiten!
  Jij kunt wel al raden bij welke onderwerpen dat zijn! hahaha!
  ik ga deze tag zo ook even doen.

  • Bertina
   Auteur
   7 oktober 2018 / 20:14

   hahaha ik weet inderdaad welke je bedoelt. Leuk dat jij hem ook gaat invullen, ga hem zeker lezen.

 5. 7 oktober 2018 / 18:42

  Wat erg dat je zo’n zware periode moest doormaken! Het is wel mooi dat het bloggen je toen geholpen heeft. En je mag heel trots zijn op je blog!

  • Bertina
   Auteur
   7 oktober 2018 / 20:13

   ah dankjewel voor je lieve reactie!<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge