PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #1

DSC05890 1 InPixio edited - PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #1

Een dagboek bijhouden suf en saai? Echt niet! Vroeger als kind heb ik diverse dagboeken gehad en stiekem best wel leuk om terug te lezen. Helaas is het bijhouden van een dagboek best wel een klus. Vorig jaar ontdekte ik het bullet journaling, iets wat ik nog met veel liefde doe en deel hierin vaak herinneringen en emoties. Nu kwam ik dit leuke boek tegen via een Instagram Storie van Sabrina Putri. In Elke dag een vraag beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Je hoeft dus geen lange verhalen te schrijven maar toch heb je een dagboek voor vijf jaar waarin je kunt hoe je veranderd bent, wat je allemaal mee gemaakt hebt en hoe je toen dacht. Het leek mij leuk om hier een nieuwe serie te maken op mijn blog zodat jullie het gezicht achter deze blog nog beter kunnen leren kennen. Vandaag vertel ik je alles over dit boek en beantwoord ik de eerste 31 vragen van januari. Kijk en lees je gezellig mee?

Het boek ‘Elke dag een vraag , een dagboek voor vijf jaar ‘kocht ik voor € 9,99  bij bol.com. Het boek heeft een hardcover met een tropisch printje maar hij is in nog meer designs te verkrijgen op de website. Zelf heb ik gekozen voor dit boek van het merk Must omdat ik ook mijn eerste bullet journal hier ook van had en die vond ik heel erg fijn werken omdat hij goed open bleef liggen en hij bleef ook echt mooi ondanks dat ik hem een jaar gebruikt had dus ik hoop dat dit boek ook lang mooi blijft omdat je er vijf jaar mee moet doen. Daarnaast bevat het boek ook nog een zwart lintje die je tussen de bladzijde kunt doen zodat je makkelijk en snel de juiste bladzijde uit het boek hebt. Op elke pagina staan vijf vakken om de vraag te beantwoorden, voor elk jaar een vak. Het boek bevat veel verschillende vragen tot aan werk, karakter tot privé gerelecteerd vragen. 

Het leek mij leuk om elke week een blogpost online te zetten met daarin 7 vragen, per week. Omdat ik het boek midden in januari kocht, heb ik niet alle vragen nog kunnen beantwoorden dus vandaag beantwoord ik 31 vragen die in het boek stonden voor januari. Laten we maar snel beginnen met het beantwoorden van deze vragen!

 

1 januari tot 31 januari 2019

1 januari 2019: Wat is je diepste wens?
Full time baan kunnen maken van mijn blog.
 
2 januari 2019: Wie is je liefst vriendin?
Ik heb niet echt één vriendin maar meerdere vriendinnen waar ik het goed mee kan vinden, waar ik mee kan lachen en waar ik lief en leed mee kan delen. De ene spreek ik gewoon vaker dan de ander. Als ik kijk naar mijn blogvriendinnetjes zijn het toch wel Carolien (liefscarolien.nl) en Angela (ilovebudgetmakeup.nl) mijn liefste blogvriendinnetjes en ben heel dankbaar dat ik hun heb leren kennen.
 
3 januari 2019: Wat zou je willen veranderen in de wereld?
Dat we allemaal eens wat liever voor elkaar zijn, elkaar respecteren en accepteren zoals iemand is ongeacht je geaardheid of wat dan ook, gewoon lief zijn, voor elkaar zijn en elkaar helpen!
 
4 januari 2019: Op wie ben je vandaag boos geweest?
Niemand whahah.

5 januari 2019: Wat vind je echt belachelijk?
Dat het tegenwoordig zo makkelijk is om iemand onderuit door een comment te plaatsen op sociaal media zonder dat je iemand echt kent. Dat vind ik gewoon belachelijk dat iemand zo iets doet en ik snap het nut ook gewoon niet. Als je diegene tegen zou komen op straat zouden ze echt niet zo’n opmerking naar diegene plaatsen.

6 januari 2019: Wat doe jij anders dan de meeste mensen?
Te veel tijd spaneren aan school op dit moment.

7 januari 2019: Wat vind je de mooiste taal?
Engels, helaas niet mijn sterkste punt.
 
8 januari 2019: Wat zou jij aan Nederland willen veranderen?
Dat we eindelijk eens ophouden met die zinloze discussies, er is altijd wel weer iets om over te zeuren. Is het niet de wintertijd dan is het wel de opwarming van de aarde en anders wel de zwarte pieten discussie.  
 
9 januari 2019: Wat ga je morgen doen?
Netflixen, bezig voor school, gamen, bloggen, uitslapen kortom een gewone zondag ervan maken.

10 januari 2019: Wat deed  je voordat je dit boek pakte?
Diamond Diaries spelen op mijn telefoon, zo’n leuk spelletje en zo verslavend. Ben inmiddels bij level 190.

11 januari 2019: Wat is de beste eigenschap die mensen kunnen bezitten?
Behulpzaam zijn

12 januari 2019: Wie was voor jou bijzonder vandaag?
Eerlijk gezegd… ik heb geen idee!

13 januari 2019: Wat staat er op je verlangenlijstje?
Een MacBook! Die wil ik al zo lang hebben maar jeetje wat zijn ze prijzig. Wil hem graag gebruiken voor mijn blog en YouTubekanaal.
 
14 januari 2019: Wat wil je veranderen aan je huis?
Mijn slaapkamer omdat die nog niet helemaal ingericht is zoals ik het zou willen. Ik ben nog opzoek naar een bureau en kasten die bij de inrichten zouden passen maar tot nu toe best wel prijzig allemaal dus ik twijfel nog een beetje.

15 januari 2019: Dingen goed doen of goede dingen doen?
Goede dingen doen, als je iets goed doet voor een ander krijg je ook goede dingen terug. #karma
 
16 januari 2019: Wat is jouw fetisj?
What? Ik heb echt geen idee…..

17 januari 2019: Wat is jouw favoriete plek?
Dat is toch wel Londen. In Nederland is mijn favoriete plek toch wel de Holterberg omdat ik hier al mijn hele leven kwam met mijn ouders, zus en hondjes. Heb er gewoon heel veel herinneren aan deze mooie plek.
 
18 januari 2019: Wanneer was je laatste creatieve flow?
In de kerstvakantie toen ik mijn nieuwe bullet journal binnen kreeg voor 2019. Ik heb in één dag de maand januari erin gemaakt.  
 
19 januari 2019: Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen wat zou dat dan zijn?
Mijn lengte, klein zijn is zo niet handig… je komt gewoon nergens bij en dat is soms zo frustrerend. Je moet altijd een stoel, tafel of trapje erbij hebben als je iets wil pakken of ophangen. (ik ben ongeveer 1,58 lang)  
 
20 januari 2019: Hoe heb jezelf vandaag verplaatst?
Lopend en met de auto.

21 januari 2019: Waar kijk je naar uit?
Het behalen van mijn Onderwijsassistent diploma!

22 januari 2019: Waarom was vandaag een productieve dag?
Veel dingen vandaag gedaan op stage en dingen voorbereid voor een examen die ik op 30 januari ga uitvoeren op stage.

23 januari 2019: Wat is jouw levensles?
Enjoy the little things!
 
24 januari 2019: Hoe heb je vandaag voor ontspanning gezorgd?
Netflixen, gamen en lekker niks doen
 
25 januari 2019: Wat is er vandaag kapotgegaan?
Mijn oortjes heeft Spinner doormidden gebeten…oeps.
 
26 januari 2019: Ben je wel eens geopereerd?
Ja een aantal keer, de laatste keren waren drie operaties / ingrepen aan mijn tenen omdat ik een ingegroeide teennagels had.

27 januari 2019: Kun je jezelf in vier woorden omschrijven?

 • Creatief
 • Behulpzaam
 • Geduldig
 • Perfectionistisch

28 januari 2019: Wat staat er vandaag op het menu?
Patat met mayonaise, een kaassoufflé met Fanta erbij

29 januari 2019: Wat is je kledingmaat?
Truien, tops en jassen vaak maat XS, broeken maat 34/36

30 januari 2019: Wanneer was je voor het laatst bij zee?
Geen idee, dat is al jaren geleden toen ik denk ik een jaar of 7 was.
 
31 januari 2019: Kun je je leven in een zin van zes woorden omschrijven?
Mijn leven heeft ups en downs!

 

Wat zou jij willen veranderen in de wereld? Let me know!

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 4 februari 2019 / 08:47

  Wat een leuk boekje!! En wat super lief van je, jij betekend ook heel veel voor mij. Je bent echt mijn vriendinnetje worden. Maar ben je al zolang niet naar het strand geweest? Moeten we binnenkort maar een dagje plannen, gaan we samen!

  • Bertina
   Auteur
   4 februari 2019 / 09:29

   ahhh <3 haha ja klopt, afgelopen zomer was ik wel in Scheveningen maar heb alleen het strand gezien vanuit de auto omdat we nergens konden parkeren dus ik vond niet dat ik die mee mocht tellen van mezelf. Wij gaan nooit naar het stand.

 2. 4 februari 2019 / 14:11

  Wat een leuk artikel! London is ook mijn favoriete plek. Ik ga er bijna elkaar jaar wel heen, meestal om mijn verjaardag er te vieren.
  Tessa onlangs geplaatst…Merk in de spotlight: LumeneMy Profile

  • Bertina
   Auteur
   4 februari 2019 / 21:31

   Wat leuk om te horen. Londen is inderdaad een geweldige stad waar je nooit op uitgekeken raakt. Wat een super leuke manier om je verjaardag te vieren.

  • Bertina
   Auteur
   4 februari 2019 / 21:30

   Wat toevallig. Ik kan het je zeker aanraden om eens te proberen, misschien is het wel iets voor je.

 3. 4 februari 2019 / 20:28

  Leuk gedaan. Ik houd van dagboeken. Ik heb er 6.

 4. 5 februari 2019 / 18:58

  Super leuk om te lezen! Ik ga denk ik ook even mijn boekje erbij pakken om het in te vullen, is wel geinig om later terug te lezen 🙂

  • Bertina
   Auteur
   7 februari 2019 / 18:37

   Wat leuk! Klopt, er zijn diverse varianten. Die van 999 vragen moet ook heel erg leuk zijn.

 5. 10 februari 2019 / 11:58

  Echt een leuk boekje! Ik had hem ook maar ik ben echt te laks om zoiets bij te houden, haha!
  En wat lief dat je mij ook echt als vriendin ziet, zo zie ik jou ook.
  Jammer genoeg wonen we nog niet echt bij mekaar om de hoek anders was het nog een stuk makkelijker.
  Hopelijk snel weer samen naar een leuk event toe ofzo. Wel weer zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge