Persoonlijk | Ik ben geslaagd!

3d801 dsc02911 - Persoonlijk | Ik ben geslaagd!

Het is officieel! Ik ben geslaagd voor de opleiding bedrijfsadministratief medewerker! woehhoeee, zo blij!! Deze opleiding duurde twee jaar maar doordat mijn moeder vorig jaar ernstig ziek werd en overleed heb ik meer dan een half jaar studievertraging opgelopen wat ik in paar maanden / weken moest gaan inhalen waardoor het spannend werd of ik het wel op tijd alles zou halen qua toetsen en mijn laatste maar het is gelukt en overal ruim voldoende op!


Zelf heb ik de opleiding niet als moeilijk ervaren, eigenlijk ging het mij op de sloffen af.
Al snel werd wel duidelijk dat deze opleiding totaal niets voor mij was. Een kantoor baan van acht tot vijf is niets voor mij. Maar na de zomervakantie mag ik gaan beginnen aan een nieuwe opleiding vol met nieuwe uitdagingen namelijk de opleiding pedagogisch medewerker (kinderopvang)
Eindelijk mag ik iets gaan doen wat ik echt leuk vind, namelijk met kinderen werken.
Het is absoluut niet de laatste opleiding die ik ga volgen want mijn einddoel is toch wel om het basisonderwijs in te gaan en les te mogen geven bij de aller kleinste.

Ondanks dat ik een studievertraging had heb ik ongeveer maar 3 weken extra uitloop gehad vergeleken met mijn klasgenoten. Eigenlijk best wel netjes voor iemand die zoveel gemist heeft en van de laatste vakken geen uitleg heeft gehad. Alle toetsten had ik ruim gehaald alleen mijn laatste examen was nog even een grote struggle namelijk boekhouden. Zo saai het woord klinkt is het eigenlijk ook haha. Ik had mij er flink op vergist en eigenlijk spijt dat ik dat ik deze uitstroom richting gekozen had.
Naar twee keer een onvoldoende te hebben gehad moest ik een derde herkansing aanvragen bij de examencommissie. Gelukkig was ik niet de enige waarbij dit vak niet lekker lag want samen met twee anderen moest ik ervoor de derde keer er aan geloven dat het goed kwam en nog een keer de poging moest gaan wagen. Uiteindelijk is het ons allemaal de derde keer gelukt om toch nog een voldoende te halen en te slagen. Het verlossende mail van mijn coach kreeg ik op 17 juni dat mijn cijfer een 5,7 was. Het was misschien niet echt het hoogte cijfer van allemaal maar ik had wel die 5,5 om te kunnen slagen. Mijn zus wist ik eerder dat ze geslaagd was dus nu mocht ook mijn tas aan de vlag.

Afgelopen woensdag ( 6 juli) heb ik mijn diploma en een certificaat voor Duits in ontvangst mogen nemen op de diploma-uitreiking. Op één iemand na is de hele klas geslaagd. Nu lekker genieten van de vakantie en straks vol goede moet beginnen aan een nieuwe opleiding met nieuwe mensen. Ook heb ik al kennis mogen maken met mijn nieuwe klasgenoten waarvan twee bekende waaronder een goede vriendin van mij. Super leuk! Ik heb er zin in!!!

Zijn jullie ook geslaagd of door naar het volgend jaar schooljaar?
Volg:
Delen:

Plaats een reactie

 1. 11 juli 2016 / 06:49

  Super, gefeliciteerd! En heel veel succes bij je volgende opleiding! Ik moet nu nog één jaartje voeding & diëtetiek 🙂

 2. 11 juli 2016 / 06:49

  Super, gefeliciteerd! En heel veel succes bij je volgende opleiding! Ik moet nu nog één jaartje voeding & diëtetiek 🙂

 3. 12 juli 2016 / 11:28

  Dankjewel Demi! Wat spannend, ik wens jou heel veel succes met het afronden van je studie, zet hem op!

 4. 12 juli 2016 / 11:28

  Dankjewel Demi! Wat spannend, ik wens jou heel veel succes met het afronden van je studie, zet hem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge