PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #6

DSC05890 1 InPixio edited - PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #6

Goedemorgen, ik heb weer een nieuwe ‘Elke dag een vraag, een dagboek voor vijf jaar’ voor jullie klaarstaan waarin ik weer antwoord geef op 7 verschillende vragen uit het boek. Deze week beantwoord ik onder andere vragen over wie mij positief verrast heeft, waar ik dankbaar voor ben, welke vreemde trekjes ik af wil leren en nog veel meer! Kijk en lees je weer gezellig mee?

4 maart 2019: Waar ben je dankbaar voor?
Dat het zowel op school, stage als met mijn blog heel erg goed gaat en dat het tot nu toe heel goed te combineren valt ondanks de drukte.

5 maart 2019: Wat ben je aan het uitstellen?
Op dit moment niks. Op school gaat alles heel erg goed en ook op stage ben ik druk bezig met de laatste examens. Hoe het er naar uitziet kan ik alles op tijd afronden en mijn diploma in juli ontvangen dus op dit moment is uitstellen geen optie meer.

6 maart 2019: Wat kan jou echt verwonderen?
Ik verwonder mij de laatste tijd steeds vaker over het feit dat mensen van alles van je kunnen eisen en zelf niks doen maar ondertussen je wel kunnen voorzien van een hoop commentaar. Ik kan echt niet tegen dit soort type mensen en kan mij hier zo aan irriteren.

7 maart 2019: Ga je graag in bad?
Vroeger toen ik een jaar of 7 was ging ik eigenlijk altijd in bad. Helaas zit er in dit huis geen bad maar ik ging altijd wel heel graag in bad omdat het heerlijk ontspannend is maar douchen vind ik ook heel erg fijn.

8 maart 2019: Wie heeft jou positief verrast?
Ik denk toch wel mezelf. Ondanks dat mensen altijd zeiden dat ik geen niveau 4 aan kon heb ik het toch mooi allemaal even geflikt en heb straks mijn diploma. Ondanks het niveau heb ik geen enkel moment gehad dat ik dacht dit kan ik niet aan of dit is te hoog gegrepen. Eerlijk gezegd is deze opleiding nog te makkelijk voor mij en snap ik niet dat mensen altijd dachten dat ik dit niet zou kunnen. Ook is er een tijdje sprake geweest dat ik niet op tijd klaar zou kunnen zijn met mijn examens op stage terwijl ik nu nog tijd over hou en ruim op tijd klaar ben. Ik snap niet dat mensen zich zo druk kunnen maken over anderen. Ook wordt er nu heel negatief gedaan over het HBO, dat dit te hoog zou zijn maar ik zie het juist als een nieuwe uitdaging. Als je het niet probeert weet je het nooit of je iets kan. Alles wat ik tot nu toe gedaan heb betreft school kon ik makkelijk aan, ik heb bewezen dat ik het kon dus ik zie geen reden waarom dat ook niet zou kunnen. Ik heb vriendinnen gehad en klasgenoten die hoger gestudeerd hebben op de middelbare school als ik en die al op niveau 4 zaten terwijl ik nog maar aan het begin stond maar het verschil is nu dat ik meerdere diploma’s heb, dat ik als persoon gegroeid ben en steviger in mijn schoenen sta en nu heb ik een niveau 4 diploma straks terwijl hun terug gezet zijn en nu onderaan staan. Ben de laatste jaren ook een aantal vriendinnen hier door kwijt geraakt, vriendinnen die dachten dat ik het niet kon, vriendinnen die zich zelf beter vonden dan een ander, maar zo zie je maar weer dat karma bestaat en ik laat mij door niemand stoppen ongedacht wat ze zeggen of denken. Als je echt iets wil en in je zelf geloofd…dan gaat het je lukken!

9 maart 2019: Was vandaag een sportieve dag?
Jazeker, volop bezig geweest met het huishouden, kattenbakken schoonmaken, caviakooi verschonen, boodschappen doen. Veel lopen en bewegen dus zeker een sportieve dag geweest.

10 maart 2019: Welke vreemde trekjes zou je willen afleren?
Ik ben zo perfectionistisch dat ik ’s avonds in bed of tijdens het slapen mij nog druk kan maken over bepaalde dingen zoals wat ik nog moet doen, wanneer moet dit af, dit moet ik nog doen, heb ik dat wel gedaan. Allemaal van die vragen en to do lijstjes wat door mijn hoofd spookt en mij maar blijft achter volgen terwijl ik vaak nog genoeg tijd ervoor heb maar ik kan dat dan niet los laten. Vaak gebeurt dit onbewust maar ik wou soms dat ik een knop had en dat ik dan even mijn gedachtes kon uitzetten. Weet ook niet zo goed hoe ik het moet verwoorden, weet wel dat dit soms echt heel irritant kan zijn en dat het mij soms enorm kan opbreken.

 

Misschien ook leuk om te lezen:

PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #5
PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #4
PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #3
PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #2
PERSOONLIJK | ELKE DAG EEN VRAAG, EEN DAGBOEK VOOR VIJF JAAR #1

 

Welk vreemde trekje zou jij willen afleren?

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 11 maart 2019 / 18:40

    Je mag gewoon trots op jezelf zijn dat je hebt laten zien dat je het allemaal wel kan en er enorm je best voor hebt gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge