MIJN 2017

43759 befunky2bcollage - MIJN 2017
Vorig jaar blikte ik terug op het jaar in ‘Mijn 2016’. Een jaar later doe ik dat weer en blik ik terug op de afgelopen (bijna) 365 dagen. Hoe ervaarde ik 2017, wat is mij echt bij gebleven van het afgelopen jaar, waarin heb ik mij zelf verrast dit jaar? Aan de hand van 15 vragen probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen, zodat deze blogpost zo goed mogelijk weergeeft hoe ik 2017 heb ervaren. Benieuwd? Klik en lees gezellig mee!  

WAT GAF JE HET MEEST HET GEVOEL DAT JE LEEFDE DIT JAAR?

Afgelopen jaar was echt een achtbaan betreft emoties en gevoelens. Er zijn zoveel mooie dingen het afgelopen jaar gebeurt waar ik met veel voldoening naar terug kijk.Het gevoel van geluk was toch wel toen ik Brooklyn voor het eerst vast hielt. Ik was al verliefd op haar toen ik alleen nog maar de foto’s van haar had gezien. Toen ik haar vast hielt was het echt liefde op het eerste gezicht. We hadden meteen een bijzondere klik , ze was meteen helemaal gek op mij en ik gek op haar. Het voelde voor ons allebei zo goed dat het wachten op haar nog moeilijker en langer leek voor mij. Ze moest nog veertien dagen bij haar moeder blijven voordat ze het oude lijkhuis kon verlaten. Ze is echt mijn kleine prinsesje en ze is niet meer weg te denken in onze familie.♥

HOE VERRASTE JE JEZELF IN 2017?

Ik heb mezelf vooral verrast betreft school. Al van kinds af aan wist ik dat ik het onderwijs in wilde.
Vanaf de basisschool tot aan MBO is steeds geroepen door verschillende mensen dat het niveau voor mij te hoog zou zijn en dus niet haalbaar was. Mensen denken als je een VMBO basis diploma hebt dat je dom bent maar dat is juist in tegendeel. Als je de kans nooit krijgt om jezelf te bewijzen kun je mensen niet laten zien dat ze altijd ongelijk over je hadden. Ik heb altijd geweten dat dit niveau veel te laag was en dat ik veel meer  uit mezelf kon halen als wat ik toen kon laten zien ondanks de goede resultaten.
Omdat ik maar een VMBO diploma heb moest ik op het MBO beginnen met een niveau 2 opleiding.
Ik koos voor administratie omdat dit het enige was dat mij nog een beetje leuk leek maar eigenlijk wilde ik deze opleiding helemaal niet doen.  Het lijkt mij heel leuk om iets met kinderen te gaan doen en niet dagen door brengen tussen de papieren en computers. Ik ben niet iemand die de hele dag stil kan zitten maar ondanks dat heb ik er het beste van gemaakt en mijn diploma gehaald.
Daarna kwam de keuze voor niveau 3. Het enige wat een beetje bij mijn droom aansloot was kinderopvang. Eerlijk? Dit was ook niet iets voor mij maar toch bleef ik mijn best doen en mezelf bewijzen. Ook op deze opleiding heb ik heel veel mensen verrast met mijn positieve instelling en goede resultaten. Zo goed dat ik zelfs op een tien minuut gesprek met mijn coach de kans kreeg om naar niveau 4 te gaan. Mijn coach wist al langer dat het onderwijs echt iets voor mij was en zelf zag ze mij daar al helemaal zitten. Ik had eindelijk iemand die in mij geloofde en mij de kans gaf om de opleiding te volgen die ik altijd al voor ogen had.
Ik ben mijn oude coach zo dankbaar, dat het niet te beschrijven in woorden. Het gaat zo goed op school en het is echt een opleiding die bij mij past. Ook op stage gaat het heel erg goed en geniet ik volop van de kinderen. 2017 was het jaar dat ik deze unieke kans kreeg en dat ik iedereen heb kunnen laten zien dat ze het altijd flink mis hadden wat er altijd over mij werd gezegd.

VAN WAT HAD JE SPIJT DIT JAAR?

Ik heb spijt dat ik sommige mensen zo lang in mijn leven heb gehad die eigenlijk niks voor mij betekende. Het  afgelopen jaar ben ik zo vaak teleurgesteld door mensen dat ik gekozen heb voor mezelf. Ik ben  liever alleen gelukkig dan ongelukkig met zogenaamde vrienden. In 2018 echt richten op mijn echte vrienden, die mij altijd gesteund hebben en in mij geloofde in alles wat ik doe.

WAT LIET JE HET HARDSTE HUILEN DIT JAAR?

2017 was een jaar met veel mooie momenten maar er waren ook een aantal dingen die flinke impact hadden. Zo werd begin dit jaar mijn vader opnieuw geopereerd aan speekselklier en lymfklier kanker. Een spannende tijd voor ons als gezin. Vooral de angst om nog een ouder te moeten verliezen was enorm groot. Gelukkig kregen we al snel het goede nieuws dat alles weg was en dat er geen verdere uitzaaiingen waren en dat we op tijd waren. Zo’n enorme opluchten en zoveel ontlading.
Maar ook het gemis van mijn moeder speelt elke dag nog een rol in mijn leven. Vooral de momenten wanneer je steun, advies nog bent of even een schouder nodig bent om op uit te huilen mis je.Ik heb soms echt momenten dat ik er helemaal door heen kan zitten en dat alles even te veel wordt. Soms kan ik al boos of verdrietig worden om de kleine dingen terwijl het soms nergens opslaat.
2017 was ook het jaar dat mijn tweelingzus in juli is aangereden. Elke dag hebben we nog enorme zorgen om haar gezondheid. Ze is net ontkomen aan een dwarslezing.  In één klap is alles van haar afgenomen. Ze moest stoppen met school, vrienden raakte ze kwijt, de kleine dagelijkse dingen die onmogelijk voor haar worden gemaakt.
Er zijn namelijk ruggenwervels verschoven in haar rug waardoor ze maar kleine stukjes kan lopen. Zitten op een stoel is soms onmogelijk voor haar. Gelukkig maakt ze grote stappen betreft haar nek, die ze eerst helemaal niet meer kon bewegen. Met kleine stapjes krabbelt ze omhoog maar ze is nog lang niet haar zelf. Op dit moment is het afwachten wanneer ze opgenomen wordt in het revalidatiecentrum. Er komt dus nog een loodzware tijd aan voor ons allemaal maar ik weet zeker dat we hier als gezin er goed doorheen komen door onze positiviteit en steun aan elkaar.
Ik kan echt verdrietig worden om het feit dat mensen haar niet steunen in deze moeilijke tijd en dat haar toekomst nu nog zo onzeker is omdat we niet weten of dit blijvend letsel is of niet en in hoe ver haar herstel is. Ik kan vooral boos en verdrietig worden om het feit dat sommige mensen net doen als of ze zich aanstelt. Wat zij doormaakt gun je niemand! Het is niet eerlijk dat die gene die haar aanreden heeft door kan gaan met haar leven en haar diploma kan halen en dat Hanneke nu thuis gekluisterd zit en niks kan beginnen. Hanneke had net haar conversiestoornis overwonnen en stond voor de tweede keer aan de start van haar opleiding en zag het eindelijk weer positief in. Maar nu lijkt dit doel nog veder weg dan ooit te voren. Er zijn zoveel dingen van haar af gepakt en daar kan ik echt heel verdrietig om worden. Ook de reis die ik samen met mijn vader afgelopen zomer had gepland naar Kroatië kon hierdoor niet doorgaan. Ik weet dat Hanneke hier niks aan kan doen en dat ze zich echt schuldig voelt. Ik weet zeker dat er nog eens een moment komt dat we hier nog een keer naar toe kunnen gaan. Op dit moment moeten we eerst focussen op haar herstel en haar steunen waar we kunnen.

WAAR WAS JE HET MEEST DANKBAAR VOOR DIT JAAR?

Zoals ik al vertelde ben ik heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om naar niveau 4 te mogen gaan maar ik ben ook zo dankbaar dat ik een geweldig blog jaar heb gehad. Ik zoveel lieve reacties van jullie heb mogen ontvangen. Mijn sociaal media is dit jaar echt ontploft. Dit jaar met veel leuke bedrijven en webshops mogen samenwerken. Ik ben jullie allemaal zo dankbaar daar voor! Daarnaast ben ik heel dankbaar dat Brooklyn ons nieuwe familielid is geworden. Ik ben echt dol op mijn kleine meisje en wat wordt ze alweer groot. <3 Ik kan echt genieten van mijn kleine lieve dierenvrienden. Ik ben dankbaar dat ze allemaal gezond zijn en dat zelf Twin die inmiddels 12 jaar oud is nog steeds bij ons is, ondanks dat we het afgelopen jaar paar keer dachten dat afscheid van hem moesten nemen omdat het niet zo goed met hem ging maar gelukkig is hij elke keer er weer bovenop gekomen. Dit waren toch echt mijn geluksmomenten uit 2017 waar ik heel dankbaar voor ben.

WAT HEB JE DIT JAAR BEREIKT WAAR JE TROTS OP BENT?

Wat ik al heb mogen bereiken met mijn blog, school maar ook hoe ik nu ben als persoon.
Ik ben de afgelopen jaren zo enorm veranderd en zo volwassen geworden. Ik geniet van alle kleine dingen die op mijn pad komen.

HOE WAS DIT JAAR BETER DAN 2016?

2017 was een beter jaar omdat ik nu op alle gebieden dingen mag doen die mij echt blij maken.
Ik ben niet alleen enorm gegroeid als persoon maar ook mijn blog heeft dit jaar echt een spurt gehad en het voelt zo goed. Ook heb ik dit jaar paar bloggers in het echt mogen ontmoeten en met hun een super leuke dag gehad in attractiepark Hellendoorn.

HOE WAS DIT JAAR SLECHTER DAN 2016?

Ik wil niet zeggen dat 2017 slechter was dan 2016 maar wat gewoon niet nodig was is dat Hanneke aangereden werd op de stoep waar ze liep en dat dit zulke grote gevolgen heeft gekregen voor haar gezondheid. Dat was wel echt een flinke domper dit jaar. Voor de rest was 2017 echt niet slechter als 2016. Het waren allebei hele fijne jaren waar ik met een fijn en positief gevoel naar terug kijk.

WAAR HAD JE MEER TIJD AAN WILLEN BESTEDEN DIT JAAR?

Ik had dit jaar meer tijd willen besteden aan mijn cursus voor visagist en aan YouTube. Maar ik weet gewoon dat je soms keuzes moet maken en dat een dag maar 24 uur heeft. Maar misschien komt er in 2018 nog genoeg tijd om met deze dingen bezig te kunnen.

WAT WAS JE FAVORIETE TV-PROGRAMMA IN 2017?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit jaar meer Netflix gekeken heb dan echt tv. Flikken Maastricht blijft echt mijn favoriete tv programma aller tijden maar ook Dance, Dance, Dance vind ik heerlijk om naar te kijken. Er zijn vast nog meer programma’s die ik het afgelopen jaar gezien heb maar dit zijn toch wel twee favorietjes van mij.

ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2017 OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?

Laat je niet gek maken door anderen en volg altijd je hart!

HOE BEN JE DIT JAAR GEGROEID ALS PERSOON?

2017 was voor mij het jaar dat ik als persoon sterker ben geworden. Ik kom voor mezelf op en laat niemand de les voorschrijven. Ik heb iedereen laten zien dat ze diep in mij vergist hebben en dat ik meer in mijn mars heb als wat sommige mensen denken. Zelfs vriendschappen zijn hieraan kapot gegaan omdat er gewoon mensen waren die mij dit niet gunde, omdat het hun zelf niet gelukt was om dit niveau te behalen. Met zulke mensen wil ik geen vrienden zijn. Vrienden zijn er om je te steunen, moeten in je geloven en 100% achter je keuze staan. Ik ben liever deze mensen kwijt dan rijk en ik kan je zeggen dat ik een stuk gelukkiger ben met deze keuze. Mijn doel van 2018 is dan ook om leerjaar 2 goed af te sluiten en door te mogen naar leerjaar 3.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE LEERDE DIT JAAR?

Doe wat goed voel en trek je van niemand iets aan en doe wat je gelukkig maakt.
Niets is onmogelijk zolang je er zelf maar in blijft geloven en er voor vecht!

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEDENK JE VOOR HET KOMEND JAAR?

Ik wil dit haar geen tijd meer aan mensen verspillen die alleen maar negatief en aan zichzelf kunnen denken. Maar ook wil ik vaker ‘nee’ willen zeggen en niet altijd alles op mij willen nemen en willen doen, en misschien wat minder perfectionistisch zijn in de dingen die ik doe. Maar ik moet vooral proberen om mezelf niet gek te laten maken door alles en iedereen en dat het soms goed is als iets anders loopt of even blijft liggen. Ik moet soms keuzes leren maken en respecteren dat een dag maar 24 uur heeft en dat niet altijd alles mogelijk is in een dag.

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEHOUD JE VOOR HET KOMEND JAAR?

Ik heb vooral goede voornemens betreft mijn blog. Ik zou het super tof vinden om bij meer PR bureau’s te mogen aansluiten het komende jaar en ook naar events toe zou mogen gaan en perspakketjes mogen ontvangen. Dit zijn wel echt dingen die ik graag zou willen bereiken maar ik denk dat elke blogger hier naartoe streeft. Maar ik wil vooral voldoening uit mijn blog willen halen en vooral genieten van deze geweldige hobby!

Ik wil jullie alvast een hele fijne jaarwisseling wensen.
Mogen al je dromen in 2018 uitkomen 
Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 30 december 2017 / 12:30

  Mooi overzicht, heftig jaar hoor! Hoop het beste voor je zus! En wat bloggen betreft, het komt helemaal goed, je hebt een super leuke blog en schrijft ook erg leuk, houd dat vast en je krijgt volgend jaar nog meer volgers en samenwerkingen.

  Liefs, Carolien

 2. 30 december 2017 / 12:30

  Mooi overzicht, heftig jaar hoor! Hoop het beste voor je zus! En wat bloggen betreft, het komt helemaal goed, je hebt een super leuke blog en schrijft ook erg leuk, houd dat vast en je krijgt volgend jaar nog meer volgers en samenwerkingen.

  Liefs, Carolien

 3. 30 december 2017 / 13:36

  Wauw prachtig artikel zeg! En wat was het jaar een rollercoaster qua emoties. Je mag zeker trots zijn over waar je nu staat en hoe je in het leven staat. Ik heb heel veel bewondering voor jou en jullie gezin. Uit dit artikel lees ik alleen maar kracht en dat vind ik zo knap! Ik hoop dat 2018 alleen maar beter voor je kan worden en voor jullie gezin! Een hele fijne jaarwisseling meid ? En ik hoop dat ik je ooit nog in het echt kan ontmoeten ?
  Liefs,

 4. 30 december 2017 / 13:36

  Wauw prachtig artikel zeg! En wat was het jaar een rollercoaster qua emoties. Je mag zeker trots zijn over waar je nu staat en hoe je in het leven staat. Ik heb heel veel bewondering voor jou en jullie gezin. Uit dit artikel lees ik alleen maar kracht en dat vind ik zo knap! Ik hoop dat 2018 alleen maar beter voor je kan worden en voor jullie gezin! Een hele fijne jaarwisseling meid ? En ik hoop dat ik je ooit nog in het echt kan ontmoeten ?
  Liefs,

 5. 30 december 2017 / 15:28

  Dankjewel Amber voor je lieve reactie! Het is inderdaad een rollercoaster maar ondanks alle tegenslagen gaat het goed met mij en blijf ik mezelf op alle gebieden bewijzen. Ik hoop ook dat ik jou in het echt een keer kan ontmoeten misschien is dat een leuk iets voor 2018 ?

 6. 30 december 2017 / 15:28

  Dankjewel Amber voor je lieve reactie! Het is inderdaad een rollercoaster maar ondanks alle tegenslagen gaat het goed met mij en blijf ik mezelf op alle gebieden bewijzen. Ik hoop ook dat ik jou in het echt een keer kan ontmoeten misschien is dat een leuk iets voor 2018 ?

 7. 1 januari 2018 / 23:32

  Daar mag je ook super trots op zijn! Er zijn zat mensen die dan opgeven.
  Ja dat zou leuk zijn, zetten we op de bucket list voor 2018 ?

 8. 1 januari 2018 / 23:32

  Daar mag je ook super trots op zijn! Er zijn zat mensen die dan opgeven.
  Ja dat zou leuk zijn, zetten we op de bucket list voor 2018 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge