PERSOONLIJK │DIT WAS MIJN 2019

75439395 482926045640970 3642264985792413696 n - PERSOONLIJK │DIT WAS MIJN 2019

Happy new year! Welkom allemaal in 2020!! Net als vorig jaar is het weer tijd om samen met jullie terug te blikken op het af gelopen jaar, want ik kan je zeggen, er is best veel gebeurt en veranderd. Ik praat je vandaag helemaal bij, lees je gezellig mee?  

WAT GAF JE HET MEEST HET GEVOEL DAT JE LEEFDE DIT JAAR?
Het afgelopen jaar was echt een sneltrein. Het jaar is echt zo snel gegaan dat het nauwelijks voelt dat er alweer een jaar voorbij is. Het afgelopen jaar stond natuurlijk in het tekenen van mijn diploma halen als Onderwijsassistent en die is inmiddels al een aantal maanden in the pocket! Dat betekend dat ik aan de start stond van een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in mijn leven want ik zou niet meer verder gaan studeren op de school waar ik toen zat en ook niet meer in mijn eigen woonplaats. Best wel een hoop spannende nieuwe dingen die nu opeens weer op mijn pad kwamen en dat gaf wel het gevoel dat ik echt leefde. Ik ging weer een nieuw avontuur aan, op een nieuwe plek met nieuwe mensen, ook al blijft dat dood eng.

HOE VERRASTE JE JEZELF IN 2019?
In 2019 heb ik een hele andere kant van mezelf ontdekt. Ik ben ontzettend gegroeid als persoon en ik merk aan mezelf dat ik anders in het leven stond dan in 2018. Ik ben ouder geworden, heb een hele andere kijk gekregen op dingen, dromen die zijn veranderd, nieuwe doelen. Als of ik mezelf voor het eerst echt heb gevonden, wie ik nu echt ben.

VAN WAT HAD JE SPIJT DIT JAAR?
Om heel eerlijk te zijn… de PABO toetsen. Als ik had geweten dat het zoveel stress zou geven en daar mijn hele zomervakantie door zou beïnvloeden dan had ik het denk ik niet eens geprobeerd. Maar ik wilde niet achteraf spijt krijgen dat ik het niet geprobeerd had. Ik wilde dat gewoon uitsluiten voor mezelf omdat ik het mezelf anders altijd kwalijk zou nemen.  Echt spijt is het niet maar als ik had geweten wat het mij zou brengen dan had ik het niet gedaan, daar komt het op neer.

WAT LIET JE HET HARDSTE HUILEN DIT JAAR?
De kei harde klap dat ik niet toegelaten kon worden op de PABO. Dat valt gewoon niet te beschrijven. Ik heb echt alles bij elkaar gehuild en geschreeuwd. Ik droomde al vanaf mijn 6de om juf te worden en nu werd die droom naar al die jaren van mij afgepakt. Ik wist gewoon niet meer wat ik met mijn leven moest doen want ik had alleen dat doel gehad. Er was geen back-up plan… en dat was echt een knop die bij mij om moest. Ik moest echt even beseffen dat nu andere mogelijkheden waren en dat het niet erg was dat het niet lukte. Ik voelde mij zo minderwaardig, waarom lukte het de anderen wel en mij niet. Ik had er altijd zo hard er voor gewerkt… het voelde zo oneerlijk. Ik heb letterlijk nog nooit zoveel gehuild als toen. En ik moest dit jaar afscheid nemen van mijn aller beste (honden)vriendje Twin na 12 prachtige jaren. Ik heb echt meer dan een week, iedere dag gehuild. 

WAAR WAS JE HET MEEST DANKBAAR VOOR DIT JAAR?
Ik ben heel dankbaar dat ik toegelaten ben op de opleiding die ik nu doe. Ik was natuurlijk veel te laat met mij aanmelden voor de fotografieopleiding en het was behoorlijk stress vol want alle scholen zaten vol. Gelukkig werd ik terug gebeld door de school waar ik nu op zit dat ik op gesprek mocht komen ondanks dat de opleiding al ruim een week bezig was en de opleiding vol zat. En ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen en aangenomen ben. Ik had echt niet geweten wat ik anders had gemoeten…Daarnaast ben ik heel erg dankbaar voor alle nieuwe vriendschappen die dit jaar zijn ontstaan en vriendschappen die steeds hechter worden. Ik ben ook heel dankbaar dat ik nu trotse mama ben van Teddy en dat zij dit jaar in mijn leven is gekomen. Ik hou zielsveel van haar en zij van mij. Onze band is zo bijzonder! 

WAT HEB JE DIT JAAR BEREIKT WAAR JE TROTS OP BENT?
Ik ben trots op mijn blog hoe goed dat gaat en hoeveel plezier ik er elke dag nog uithaal. En ik ben trots dat ik ben begonnen aan een nieuwe opleiding en dat het met mij heel goed gaat als persoon maar ook hoe het gaat op school. 

HOE WAS DIT JAAR BETER DAN 2018?
In 2018 ontdekte ik opnieuw mijn passie voor fotografie en ik ben ontzettend blij dat ik hier nu iets mee doe. Ik voel me nu zoveel vrije maar ook kan ik al mijn creativiteit erin kwijt. En daarnaast sluit het zo mooi aan mijn blog. Ik heb iets los gelaten wat ontzettend moeilijk was en ik ben mij gaan focussen op iets nieuws wat ik nu zoveel leuker vind en wat misschien nu mijn toekomst kan worden. Terwijl ik in 2018 in de stress zat of ik wel op tijd alle examens zou klaar krijgen of ik de toelatingstoetsen wel ging halen….alleen maar stress, stress en nog meer stress en dat heb ik in 2019 alleen maar mee genomen tot september. 

HOE WAS DIT JAAR SLECHTER DAN 2018?
2018 was een heel fijn maar druk jaar en 2019 was daarin tegen echt een stress vol jaar maar ook het jaar waarin ik me weer vrij voelde. Het is echt zo gek, dat je het eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken.

WAAR HAD JE MEER TIJD AAN WILLEN BESTEDEN DIT JAAR?
Afspreken met vrienden. Iedereen is zo druk met zijn / haar eigen leven en opleiding / examens dat afspreken niet echt ervan gekomen is.

WAT WAS JE FAVORIETE TV-PROGRAMMA IN 2019? 
Life of Kim. Ik vond dat zo’n leuke realityserie om te volgen. Echt jammer dat het zo weinig afleveringen waren. Ik vind Kim Feenstra zo’n leuk persoon. Ik herken ook gewoon heel veel dingen van haar in mezelf en ik bewonder haar echt als fotograaf/model. Ik hoop dat ze in 2020 nog meer seizoenen uitbrengt. 

ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2019 OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?
Laat je niet gek maken en vergelijk je niet met anderen. Je bent niet minder dan een ander. Meer dan je best doen kun je niet en lukt het niet, dan is het jammer. De wereld vergaat niet ook al voelt dat wel zo. Er liggen andere kansen en toekomst dromen op je te wachten.

HOE BEN JE DIT JAAR GEGROEID ALS PERSOON?
Ik merk dat ik dit jaar sterker ben geworden, anders tegen dingen aan ben gaan kijken. Ik heb geleerd om nee te zeggen en te letten op mijn eigen grenzen en ik denk dat, dat laatste mij onwijs heeft geholpen dit jaar door ook gewoon even tijd te nemen voor jezelf. En als ik iets niet leuk vind of vind dat het anders moet durf ik dat ook eerlijk te zeggen. Ik prop niet zo snel alles meer op en dat lucht ook heel erg op. 

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE LEERDE DIT JAAR?
Kies voor je eigen geluk en focus op jezelf. Trek je niks aan wat anderen denken, vinden of doen. Je weet pas wie je echte vrienden zijn als je het moeilijk hebt of die je spontaan een keer een berichtje sturen en vragen hoe het gaat. Dat zijn echte vrienden en helaas kom ik er elk jaar achter wie dat wel of niet zijn. Vrienden komen en vrienden gaan. 

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEDENK JE VOOR HET KOMEND JAAR?
Elk jaar weer goede voornemens bedenken vind ik onwijs moeilijk. Ik ben van mening als je iets wilt veranderen of een doel hebt dat je dan niet moet wachten tot er een nieuw jaar begint maar dat je er meteen aan de slag mee moet en en voor moet gaan. Ik heb misschien wel één ding…namelijk no risk, no fun. Ik wil genieten in het nieuwe jaar, nieuwe dingen proberen, leuk dingen doen en op avontuur gaan, open staan voor nieuwe mensen en vriendschappen. Gewoon genieten van het leven en ontdekken wie ik ben en wie ik wil zijn. Ik wil het komende jaar lekker veel op pad met de camera en mooie beelden maken. Ik wil dingen doen die ik leuk vind, die mij gelukkig maken… gewoon genieten en plezier hebben! 

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEHOUD JE VOOR HET KOMEND JAAR?

  • Focus op jezelf
  • Trek je niks aan van anderen
  • Doe wat jezelf leuk vind en gelukkig maakt
  • Het is oké om nee te zeggen of om een stapje terug te doen
  • Niet alles hoeft perfect! 

 

Ik wil jullie een hele fijne jaarwisseling wensen.
Mogen al je dromen in 2020 uitkomen ❤️

 

Volg allaboutbertina | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge