PERSOONLIJK │ DIT WAS MIJN 2018

allaboutbertina - PERSOONLIJK │ DIT WAS MIJN 2018

We zitten alweer in de laatste maand van 2018. Het klinkt misschien een beetje cliché maar ongelofelijk hoe snel dit jaar voorbij is gegaan. Het jaar 2018 was voor mij een mooi maar vooral fijn jaar met veel bijzondere hoogtepunten. Vandaag wil ik samen met jullie terug blikken op het jaar. Dit was mijn 2018…. Kijk en lees je gezellig mee?

Net als vorig jaar blik ik terug op het afgelopen jaar door middel van ‘ dit was mijn … tag’. Een jaar later die ik dat weer met dezelfde vragen, andere antwoorden. Ik ga proberen om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat deze blogpost zo goed mogelijk het jaar 2018 weergeeft. Let’s do this!

WAT GAF JE HET MEEST HET GEVOEL DAT JE LEEFDE DIT JAAR?
Ik denk dat dit toch wel het moment was toen ik het examen gesprekken voeren had in het Engels. Engels is gewoon een vak wat mij de laatste jaren minder lekker ligt en het is dan ook lang geleden dat ik echt een voldoende had voor een toets of examen. Ik was als laatste aan de beurt van mijn klas en was enorm zenuwachtig. Zo zenuwachtig ben ik nog nooit geweest, ik wilde zo graag eens een voldoende hebben om het zelfvertrouwen in het vak weer terug te krijgen. Eenmaal binnen in het gesprek verliep best oké. Ik weet dat mijn Engels niet echt super is maar ik kon mij toch redden en een gesprek voeren met degene tegen over mij waardoor ik de deur uitliep met een 6,1. Ik was nog zooooó ontzettend blij en te gelijke tijd in shock. Ik kon geen woord uitbrengen aan de telefoon toen ik mijn vader het nieuws wilde vertellen. Echt een rollercoaster maar het gaf mij wel even de boost die ik nodig had.

HOE VERRASTE JE JEZELF IN 2018?
De vorige situatie was daar wel een mooi voorbeeld van maar ook dat ik over mocht naar het laatste en tweede leerjaar van mijn opleiding. Ik ben heel erg blij met de resultaten en dat het zo goed gaat op school ondanks dat het niet altijd even makkelijk is. Ook ben ik dit jaar enorm gegroeid als persoon en als blogger.

VAN WAT HAD JE SPIJT DIT JAAR?
Ik heb het afgelopen jaar wel eens spijt gehad van het aangaan van een bepaalde samenwerkingen. Soms denk je dat je een hele leuke samenwerking hebt en dat je er dan achter komt dat de partij waarmee je samenwerkt heel onervaren, onprofessioneel en compleet verkeerde verwachtingen had van mij.  Deze situatie is het afgelopen jaar paar keer voorgekomen en dat is gewoon niet fijn. Ik denk dat meerdere bloggers hierin zich zelf wel herkennen. Het zijn niet echt momenten dat ik dan echt spijt heb maar ik kan er dan wel goed van balen.

WAT LIET JE HET HARDSTE HUILEN DIT JAAR?
Ik denk dat we allemaal wel eens baal momenten hebben of momenten dat je gewoon even wat minder lekker in je vel waardoor ik helemaal in de knoop met mezelf zat. Gelukkig heb ik hele lieve mensen om mij heen die mij door deze momenten heen helpen. Daarnaast heeft het gemis van mijn moeder dit jaar ook een enorme rol gespeeld op bepaalde momenten. Vaak wordt er gezegd dat het verdriet een plaatje krijgt en minder wordt maar ik merk juist het tegendeel ervan. Het is gewoon gek dat ze er niet meer is en dat ze sommige bijzondere momenten niet mee kan maken terwijl dat wel had gemoeten. Dit jaar is zoveel voor ons als gezin veranderd in positieve zin, daar had ze gewoon bij moeten zijn en dat is soms gewoon heel erg confronterend dat het niet kan en nooit meer zo zou zijn.

WAAR WAS JE HET MEEST DANKBAAR VOOR DIT JAAR?
Ik ben heel dankbaar dat we dit jaar ontzettend veel mooie kansen hebben gekregen als gezin en dat iedereen nu doet wat die leuk vind. Begin dit jaar hadden we in maart gemeenteraadsverkiezingen, iets waar we als gezin heel lang naar toe geleefd hebben met elkaar. Vier jaar geleden leek mijn vader ook een zetel te hebben maar door een fout telling bleek dit de volgende dag naar het feesten niet meer zo te zijn. Gelukkig liep dit jaar het compleet anders en kregen we als nieuw komende partij twee zetels in de raad en wat doen ze het goed! Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend trots ben op mijn zus en vader en de fractie hoe ver we dit jaar met elkaar gekomen zijn. De avond van de uitslag was echt bizar maar zo mooi dat we dit met elkaar konden delen. Ik denk dat ik daar toch wel het dankbaarst voor ben. Na alle ellende en inzet heeft mijn vader deze plaats in de raad meer dan verdiend.

WAT HEB JE DIT JAAR BEREIKT WAAR JE TROTS OP BENT?
Dat ik mijn blog heb ik mogen laten inschrijven bij de belastingdienst en dat het nu naast mijn hobby ook mijn bedrijf is geworden. Het is iets wat ik al lang wilde en heb uiteindelijk in de zomervakantie de knoop voor mezelf door gehakt. Het volgende doel is toch wel mijn blog inlaten schrijven bij de KVK. Wie weet wat 2019 ons brengt!? Ook was 2018 het jaar waarin ik voor het eerst pr pakketjes mocht ontvangen en uitgenodigd werd voor diverse events. Daarnaast is mijn Instagram account enorm gegroeid. Begin 2018 begon ik met 1.476 volgers, op dit moment zijn het maar liefst 2.480 volgers!!! Ik ben gewoon zo dankbaar voor alle mooie dingen die ik dit jaar heb mogen doen door mijn blog en alle lieve reacties van jullie <3

HOE WAS DIT JAAR BETER DAN 2017?
2017 had nog al wat diepte punten voor ons als gezin betreft gezondheid en andere tegenslagen. Dit jaar liep eigenlijk alles op rolletjes. 2017 was echt het jaar van de ziekenhuizen, gelukkig was 2018 dat niet. Natuurlijk waren er diepte punten want mijn zus zit nog steeds thuis door het ongeluk en ook mijn vader en ik stuntelen wel eens met onze gezondheid maar we hebben elkaar en we kunnen allemaal doen wat we leuk vinden en dat maakte dit jaar gewoon beter.

HOE WAS DIT JAAR SLECHTER DAN 2017?
Niet eigenlijk, zoals ik zei we zijn allemaal gezond in hoe ver dat mogelijk is, we doen allemaal dingen die we leuk vinden, op school en stage gaat het goed en met mijn blog dus ik heb helemaal niks om over te klagen. Ik hoop dat 2019 ook zo’n fijn en mooi jaar mag worden.

WAAR HAD JE MEER TIJD AAN WILLEN BESTEDEN DIT JAAR?
Ik had het afgelopen jaar nog meer tijd willen besteden aan mijn blog. Vooral de laatste tijd ben ik minder actief omdat ik het nu heel erg druk heb op school en stage omdat we nu volop in de examen tijd zitten. Het is gewoon een hele drukke tijd waardoor er heel erg weinig ruimte is en was voor andere dingen. Wel probeer ik er tijd voor te maken maar na een lange school of stage dag heb ik gewoon geen puf meer om artikelen te schrijven of om foto’s te maken. Bloggen kost gewoon heel veel tijd en ik ben nog al perfectionistisch. De laatste tijd kan ik daar heel erg verdrietig om worden want het liefst wil ik full time bloggen maar ik weet gewoon dat dit niet kan en dat mijn diploma nu even iets belangrijker is. Stoppen wil ik zeker nog lang niet en ik probeer alle tijd die ik heb echt in het bloggen te stoppen. Er komt vanzelf weer een betere tijd waarin ik straks meer tijd heb voor bloggen maar ik vind het wel lastig om nu even een stapje terug te moeten doen omdat ik het gewoon zo leuk vind om te doen.

WAT WAS JE FAVORIETE TV-PROGRAMMA IN 2018?
Expeditie Robertson! Ik had het nooit gekeken en dit jaar dacht ik van waarom ook niet en ben het steeds leuker gaan vinden dus dit is echt een programma die ik dit jaar heb ontdekt en favoriet is geworden.  Op Netflix is mijn favoriete serie uit 2018 Good Witch en Dynasty.

ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2018 OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?
Dat ik niet altijd alles alleen hoef te doen of dat alles perfect moet zijn. Ik moet veel meer dingen los laten en genoegen nemen met wat minder. Dat zou gewoon zoveel stress, energie en tijd besparen. Alleen is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik wil gewoon het beste uit mezelf halen en uit de dingen die ik doe maar dat eist wel zijn tol af en toe.

HOE BEN JE DIT JAAR GEGROEID ALS PERSOON?
Ik ben gewoon veel sterker in mijn schoenen gaan staan het afgelopen jaar. Mensen konden altijd over mij heen lopen maar ik merk dat ik steeds meer nee durf te zeggen en mijn grenzen durf aan te geven.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE LEERDE DIT JAAR?
Focus je niet op anderen maar vooral op jezelf. Tegenwoordig is het zo makkelijk om jezelf te vergelijken met wat anderen kunnen en hebben, dat het je soms gewoon zo onzeker kan maken terwijl dat helemaal niet nodig is. Eerder schreef ik hier ook een stukje over in de 10 openhartige antwoord van een blogger tag. Klik hier!

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEDENK JE VOOR HET KOMEND JAAR?
Ik denk dat op dit moment toch wel de grote focus ligt op het halen van mijn diploma Onderwijsassistent. Daarnaast zou ik het super tof vinden als ik in 2019 een KVK nummer zou kunnen aanvragen bij de KVK. 

WELKE GOEDE VOORNEMENS BEHOUD JE VOOR HET KOMEND JAAR?
Eerlijk gezegd, ik heb geen idee.

 

Heb jij al goede voornemens voor 2019? 

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge